Λύτρας: Τσακώθηκε με κρατούμενο, φοβάται για τη ζωή του -Οι πλειστηριασμοί, τα μηνύματα

 Λύτρας: Τσακώθηκε με κρατούμενο, φοβάται για τη ζωή του -Οι πλειστηριασμοί, τα μηνύματα

Στις φυλακές Κορυδαλλού βρίσκεται από το μεσημέρι της Πέμπτης (20/06), ο γνωστός ποινικολόγος, Απόστολος Λύτρας, καθώς κρίθηκε προφυλακιστέος εξαιτίας της παραβίασης των περιοριστικών όρων για την υπόθεση ξυλοδαρμού της συζύγου του. Ο Απόστολος Λύτρας όταν έφθασε στο υποκατάστημα κράτησης και αφού τηρήθηκαν όλες οι διαδικασίες που προβλέπονται για τους νέους κρατούμενους, έκανε τεστ κορονοϊού και μόλις βγήκε αρνητικό, πήρε το δρόμο για την έκτη πτέρυγα, τη γνωστή και ως VIP.

Στη συγκεκριμένη πτέρυγα έχουν βρεθεί στο παρελθόν κρατούμενοι που είτε θεωρήθηκαν VIP, είτε είχαν κάποια ζητήματα ασφαλείας, όπως ο Άκης Τσοχατζόπουλος, ο Μάκης Ψωμιάδης, ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, ο Λάκης Γαβαλάς και ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος.

Ο 52χρονος ποινικολόγος βρέθηκε σε κελί υψίστης ασφαλείας μαζί με άλλους δύο κρατούμενους. Πρόκειται για έναν επιχειρηματία από την Αράχοβα που είχε συλληφθεί και κατηγορείται για απάτες και ακόμα έναν επιχειρηματία, ιδιοκτήτη γνωστής αλυσίδας καταστημάτων, που είναι κατηγορούμενος για υπόθεση ναρκωτικών.

Στο συγκεκριμένο κελί υπάρχουν δύο κουκέτες και συνολικά τέσσερα κρεβάτια. Έτσι με δεδομένο ότι οι δύο κατηγορούμενοι είχαν ήδη επιλέξει κρεβάτι,  ο Απόστολος Λύτρας, αναγκάστηκε να πάρει όποιο κρεβάτι βρήκε, επιλέγοντας το πάνω κρεβάτι στη μία από τις δύο κουκέτες.

Η πρώτη αψιμαχία στη φυλακή

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA και του Live News, ο γνωστός δικηγόρος είχε και την πρώτη σύγκρουση με έναν συγκρατούμενο του. Συγκεκριμένα ο Απόστολος Λύτρας είχε προστριβή με επιχειρηματία από την Αράχοβα για το ζήτημα του τσιγάρου.

Ο ποινικολόγος είναι μανιώδης καπνιστής κι όταν πήγε να ανάψει τσιγάρο, ο επιχειρηματίας του είπε ότι έχει κάνει εγχείρηση στους πνεύμονές και να μην ανάψει το τσιγάρο του.

Φοβάται για τη ζωή του

Επίσης, ο Απόστολος Λύτρας σε ακρόαση που είχε με τη διευθύντρια των φυλακών εξέφρασε φόβους για τη ζωή του, καθώς είναι πιθανό να έρθει αντιμέτωπος με ανθρώπους που έχουν οδηγηθεί στη φυλακή λόγω υποθέσεων που έχει αναλάβει.

Η διευθύντρια τον παρέπεμψε για τα αιτήματά του στον εισαγγελέα, όπου ο ποινικολόγος συμπλήρωσε όλα τα αναγκαία έγγραφα για τα αιτήματά του, όπως προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις.

Ο Απόστολος Λύτρας εκτός των άλλων δεν έχει χρήματα. Έδωσε πολύ λίγα χρήματα για να πάρει μάρκες και τα υπόλοιπα ζήτησε να χρεωθούν στον λογαριασμό του.

Ο Κωνσταντίνος Βαρσάμης, Πρόεδρος Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδας μίλησε στο Live News για τις πρώτες ώρες του Απόστολου Λύτρα στον Κορυδαλλό.

«Δεν είναι μόνο η πρώτη νύχτα δύσκολη για κάποιον νεοεισερχόμενο κρατούμενο. Είναι ο πρώτος κι ενδεχομένως και ο δεύτερος μήνας που είναι δύσκολοι και επικίνδυνοι. Η ψυχολογία των νεοεισακτέων κρατουμένων επιβαρύνεται πάρα πολύ και πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί στην αντιμετώπισή τους. Γι’ αυτό και σε όλα τα καταστήματα υπάρχουν ψυχολόγοι και κοινωνιολόγοι», είπε αρχικά.

Όσον αφορά για το ζήτημα ασφάλειας που έθεσε ο Απόστολος Λύτρας, ο κ. Βαρσάμης ανέφερε πως «ο κάθε κρατούμενος μπορεί να θέσει ζήτημα ασφάλειας, πολύ περισσότερο όταν είναι δικηγόρος, αστυνομικός, γιατρός και μπορεί να έχει χειριστεί υποθέσεις ανθρώπων που βρίσκονται στη φυλακή και έχουν έρθει αντιμέτωποι στα δικαστήρια κι είναι λογικό να επικαλεστούν αυτούς τους λόγους. Οι λόγοι εξετάζονται κι όταν κριθούν λογικοί, η διεύθυνση παίρνει τα ανάλογα μέτρα».

Η αλλαγή μεταχείρισης του ποινικολόγου

Η αιτία της αλλαγής στην ποινική μεταχείριση του Απόστολου Λύτρα και η έκδοση τελικά εντάλματος σύλληψης, έχει αφετηρία σε επικοινωνία του μέσω μηνυμάτων με τη σύζυγό του, αλλά και στο περιστατικό της μετάβασης στο σπίτι του ζευγαριού, το βράδυ της Τρίτης  της πρώην συζύγου και προσώπων από το περιβάλλον του κατηγορούμενου, το οποίο κατήγγειλε με μηνύσεις αλλά και με την ενεργοποίηση του κουμπιού πανικού, η 37χρονη.

Ο γνωστός ποινικολόγος παραδόθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στο Αστυνομικό Τμήμα Παλλήνης και το βράδυ μεταφέρθηκε στο ΑΤ Νέας Φιλαδέλφειας. Εκεί παρέμεινε κρατούμενος σε ειδικό χώρο, δεν είδε κανέναν, τον επισκέφτηκε μόνο ο δικηγόρος του, ο οποίος του πήγε ρούχα.

Από την πλευρά του, ο ποινικολόγος ισχυρίζεται πως δεν έχει καμία σχέση με το περιστατικό που πυροδότησε τις ποινικές εξελίξεις σε βάρος του. Μάλιστα, υπέβαλε και μήνυση κατά της συζύγου του για συκοφαντική δυσφήμιση και ψευδή καταμήνυση.

Την Πέμπτη αφού ολοκληρώθηκε η διαδικασία στην Ευελπίδων όπου βρέθηκε ενώπιον εισαγγελέα ο γνωστός ποινικολόγος οδηγήθηκε στον Κορυδαλλό προκειμένου να εκτελεστεί το ένταλμα προσωρινής κράτησης.

Επίκεινται διαδοχικοί πλειστηριασμοί

Με διαδοχικούς πλειστηριασμούς βρίσκεται αντιμέτωπος ο δικηγόρος Απόστολος Λύτρας που κατηγορείται για τον ξυλοδαρμό της συζύγου του Σοφίας Πολυζωγοπούλου.

Μετά το σφυρί για τη μεζονέτα του στο Πάτημα Χαλανδρίου, που έχει προγραμματιστεί για την ερχόμενη Τετάρτη 26 Ιουνίου, ακολουθεί ένα ακόμη για γραφεία σε πολυκατοικία επί της οδού Εμμανουήλ Μπενάκη στο κέντρο της Αθήνας. Ο δεύτερος αυτός πλειστηριασμός έχει προγραμματιστεί για τις 20 Νοεμβρίου ενώ επισπεύδουσα και εδώ είναι η Intrum (για λογαριασμό της VEGA I NPL FINANCE DAC).

Πρόκειται για την υπό στοιχεία Γάμα πέντε (Γ-5) οριζόντιο ιδιοκτησία (συγκρότημα γραφείων) του τρίτου πάνω από το ισόγειο ορόφου, η οποία αποτελείται από δύο γραφεία και αποχωρητήριο, ενώ έχει επιφάνεια 37 τ.μ.Η όλη πολυκατοικία επί της οποίας βρίσκεται η πιο πάνω οριζόντια ιδιοκτησία, είναι κτισμένη σε οικόπεδο άρτιο και οικοδομήσιμο, που βρίσκεται στην Αθήνα, και επί της οδού Εμμανουήλ Μπενάκη 8. Η εν λόγω ιδιοκτησία ανήκει κατά πλήρη κυριότητα και κατά ποσοστό 100% στον Απόστολο Λύτρα δυνάμει του υπ’ αριθμ. 6031/28.02.2001 συμβολαίου γονικής παροχής.

Sε βάρος του μεγαλοδικηγόρου έχουν αναρτηθεί άλλοι δύο πλειστηριασμοί για τις 26 Ιουνίου που αφορούν μεζονέτα και θέση στάθμευσης σε ακίνητο που βρίσκεται στο Χαλάνδρι.

Σύμφωνα με την σχετική έκθεση, η κατάσχεση του ακινήτου έγινε για το ποσό των 450.000 ευρώ «το οποίο αποτελεί μέρος της επιταχθείσης έντοκης απαίτησης της επισπεύδουσας σύμφωνα με την από 18-10-2023 επιταγή της προς πληρωμή και σύμφωνα με τις στην επιταγή αναφερόμενες διακρίσεις, ρητώς επιφυλασσόμενη για την είσπραξη του συνόλου αυτής, εντόκως, νομίμως μετά των εξόδων εκτελέσεως, έως την πλήρη και ολοσχερή εξόφληση, με άλλη αναγκαστική εκτέλεση ή αναγγελία στον ίδιο ή σ’ άλλον πλειστηριασμό», όπως αναφέρεται. Μάλιστα η αρχική διαταγή πληρωμής του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών έχει εκδοθεί από τον Σεπτέμβριο του 2012.

Επισπεύδουσα είναι η Intrum ως νόμιμη διαχειρίστρια των απαιτήσεων της εταιρείας ειδικού σκοπού «VEGA I ΝΡL FINANCE DAC».

Τα μηνύματα που στάλθηκαν

Τις διαστάσεις που προσλαμβάνει η όλη υπόθεση στην πράξη και για όλους τους εμπλεκόμενους, μαζί με τις παράπλευρες απώλειες ανέδειξε η αποκάλυψη του protothema.gr, το οποίο δημοσίευσε κατ’ αποκλειστικότητα στιγμιότυπα οθόνης (screenshots) από την ανταλλαγή μηνυμάτων σε μια ομάδα Viber, μεταξύ του Απόστολου Λύτρα, της Σοφίας Πολυζωγοπούλου και ενός κοινού συνεργάτη από το δικηγορικό γραφείο του υπόδικου, πλέον, ποινικολόγου.

Μολονότι γνώριζε πως απαγορεύεται να επικοινωνήσει με τη σύζυγό του, ο κ. Λύτρας απέστειλε μήνυμα στην κα Πολυζωγοπούλου, εκδηλώνοντας τη συντριβή και την πρόθεσή του να μεταμεληθεί, τονίζοντας πως ντρέπεται για ό,τι έκανε, ότι η ζωή του δεν έχει πια κανένα νόημα, ότι ζητά συγνώμη κ.λπ: «Σοφία, πραγματικά δε έχω λόγια να πω. Ντρέπομαι για τον εαυτό μου. Να ξέρεις ότι σ’ αγάπησα πολύ και σ’ αγαπάω. Εκτός απο σένα δεν έχω κάτι άλλο στον κόσμο. Ξέρω ότι δεν με πιστεύεις, αλλά σου λέω αλήθεια. Δεν έχει κανένα νόημα η ζωή μου χωρίς εσάς. Συγνώμη για όλα, συγνώμη. Επειδή αύριο δεν ξέρω πού θα είμαι, πρέπει να βοηθήσεις τα παιδιά. Η Νάντια μεθαύριο φεύγει, η Εύα έχει υποχρεώσεις και πρωτίστως η Δανάη έχει ανάγκη μεγάλη. Δεν ξέρω τι θα πεις στο παιδί, για το τι έγινε και για το τι θα γίνει με τον μπαμπά της. Σου λέω αλήθεια, το μόνο που θα ήθελα αυτή την στιγμή είναι να πεθάνω. Ζήτησα συγνώμη και σου ζητάω και τώρα. Ζήτησα να μπω σε θεραπευτικό προγραμμα. Μακάρι κάποια στιγμή να με συγχωρέσεις για την πράξη μου. Και ενημέρωσε την Ευα να έρθει να πάρει κάποια πράγματα σε παρακαλώ. Δεν έχω τίποτα, ούτε κλειδιά».

Η κα Πολυζωγοπούλου δεν απάντησε στον κ. Λύτρα, είχε όμως διάλογο με τον «Γιώργο», δικηγόρο και κοινό συνεργάτη του ζεύγους. Ο οποίος, αφ’ ενός απηύθυνε, σε έντονο ύφος, παράκληση να περιοριστεί ο θόρυβος γύρω από την υπόθεση, αφ’ ετέρου προέτρεψε την κα Πολυζωγοπούλου να προχωρήσει σε εξώδικο προς τα ΜΜΕ και δη από κοινού με τον Απόστολο Λύτρα. Μια τρίτη, εξόχως σημαντική παράμετρος, είναι η τύχη του ίδιου του γραφείου Λύτρα και των εργαζομένων σε αυτό, οι οποίοι κατά τον «Γιώργο» αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες, φυσικά μαζί με ένα αβέβαιο και δυσοίωνο μέλλον.

Απόσπασμα του διαλόγου Πολυζωγοπούλου-«Γιώργου» μέσω γραπτών μηνυμάτων, όπως δημοσιεύτηκαν στο protothema.gr, έχει ως ακολούθως:

Απόστολος Λύτρας: «Γιώργο, προσπαθούν τα παιδιά να μιλήσουν με τη Σοφία, να πάνε να πάρουν τα λεφτά μου, και για το δάνειο και για εσάς, και το γραφείο, και για τη Νάντια που φεύγει αύριο και δεν έχω, αλλά δεν απαντάει».

«Γιώργος»: – Κύριε Αποστόλη, αλήθεια, αν υπήρχε τρόπος, μέσω Viber θα σας έριχνα μπουνιά.

Σοφία Πολυζωγοπούλου προς «Γιώργο»: Μάζεψε τον, που μιλάει με Κούγια και λένε παπαριές.

«Γιώργος» προς Πολυζωγοπούλου: Αυτός νομίζει ότι μιλάτε εσείς. Έχουν πέσει όλοι πάνω να εκμεταλλευτούν τη φάση. Θα σας πω τη γνώμη μου. Αυτό το πράγμα τώρα, που βγαίνουν τα παιδιά στη φόρα και γίνεται η προσωπική και επαγγελματική σας ζωή θέαμα για την κάθε κυρα-Κατίνα, δεν βοηθαει κανέναν. Η Δανάη θα πάει σχολείο, οι μεγάλες έχουν τους κύκλους τους. Μιλάνε για χλιδάτες ζωές, κότερα, εξοχικά, διακοπές… Σε μερικές μέρες θα ασχολούνται με άλλα. Εσείς κοιτάξτε τον εαυτό σας και να είστε σύντομα κοντά μας.

Σοφία: Πάμε καλά; Εγώ να μιλάω; Εγώ τους έβρισα [σσ: τους δημοσιογράφους], που μου είναι έξω από το σπίτι.

«Γιώργος»: Κύρια Σοφία, μου ζήτησε ο Αποστόλης να σας καλέσω. Η Ναντία φεύγει αύριο για Κύπρο και χρειάζεται χρήματα. Επίσης, την Παρασκευή μου είπε πως πρέπει να πληρωθεί η τράπεζα.

«Γιώργος»: – Με όλο αυτό, δεν έχει μπει στο γραφείο δεκάρα τσακιστή. Ξεκατινιαστείτε! Θέλετε να καταστραφείτε; Καταστραφείτε! Θέλετε να πτωχεύσετε; Πτωχεύστε! Υπάρχουν εδώ όμως άτομα και που δουλεύουν και για τους δυο σας (ναι κυρία Σοφία, περισσότερο για τον Αποστόλη), που είναι επιστήμονες, που έχουν έξοδα, που δουλεύουν υπερωρίες που βάζουν πλάτη, λεφτά από την τσέπη τους!!! Σφίχτε τα δόντια, κάντε στην προσωπική και δικαστική σας ζωή ό,τι θελετε. ΟΜΩΣ σεβαστείτε τα άτομα που μήνες ή και χρόνια δουλεύουν για εσάς. [σσ: Υπάρχει μια φράση που δεν εμφανίζεται ολόκληρη] αυτοκρατορία που συνεπάγεται ΕΥΘΥΝΕΣ. Οι ευθύνες αυτές ξεπερνάνε ακόμα και τις πιο δύσκολες προσωπικές στιγμές. Αυτό ήταν κοινή σας απόφαση. Υπάρχουν άτομα στο γραφείο που δεν έχουν πληρωθεί. Όλοι αυτή τη στιγμή έχουμε βάλει λεφτά από την τσέπη μας για έξοδα. Σε κάποια παιδιά δεν περισσεύουν τα 100 και τα 200€. Ακόμα και οι αναβολες θελουν 100€.

[…] και η εφορία να σας ψάχνει, πού βρήκε ο καθένας σας το κάθε περιουσιακό στοιχειο και θα σας πηδήξουν. Μήπως πρέπει να στείλουμε ένα εξώδικο στα κανάλια να σταματήσουν; Το ξέρετε καλύτερα από όλους ότι τα κανάλια χέστηκαν για το καλό σας, το κακό σας, το καλό του Αποστόλη και το κακό του. Κανιβαλίζουν πάνω και στους δυο σας για τα νούμερα και για να γεμίσουν τη θεματολογία των εκπομπών τους. Με τον Αποστόλη κάντε ό,τι θέλετε, αλλά αυτό το «άρτος και θεάματα» είναι παρωδία.

Σε ό,τι αφορά στην πρόταση για κοινό εξώδικο προς τα ΜΜΕ με τον σύζυγό της, η Σοφία Πολυζωγοπούλου αρνείται κατηγορηματικά. Και ζητά από τον συνεργάτη της να ετοιμάσει κάποιο προσχέδιο εξωδίκου, έτσι ώστε να το εξετάσει και να το σκεφτεί.

Πολυζωγοπούλου: “Γιατί παίρνεις το μέρος του ενώ τα έχεις πάθει και εσύ;” ρώτησε την πρώην σύζυγο του Λύτρα

Αποκαλυπτική για τα όσα συνέβησαν το βράδυ της περασμένης Τρίτης ανάμεσα στη Σοφία Πολυζωγοπούλου και συγγενικά πρόσωπα του Απόστολου Λύτρα είναι η κατάθεση του αστυνομικού που είχε υπηρεσία εκείνη την ημέρα. Όπως περιέγραψε ο αστυνομικός στην κατάθεσή του, όταν έφθασαν στο σπίτι η πρώην σύζυγος του ποινικολόγου μαζί με την κόρη του και έναν δικηγόρο επικράτησε μεγάλη ένταση με την κυρία Πολυζωγοπούλου να καταρρέει.

Η κατάσταση κορυφώθηκε όταν, όπως σημείωσε ο μάρτυρας, το θύμα της επίθεσης βγήκε από το σπίτι και απευθυνόμενο προς την πρώην σύζυγο του κ. Λύτρα της είπε «γιατί παίρνεις το μέρος του ενώ τα έχεις πάθει και εσύ;».

Ολόκληρη η κατάθεση του αστυνομικού που παρουσιάζει το protothema.gr:

Είμαι αστυνομικός, φέρω τον βαθμό του υπαρχιφύλακα και υπηρετώ με απόσπαση στο Α.Τ. Χαλανδρίου. Την 18/6/2024 είχε διατεθεί ως σκοπός κατά το ωράριο 22.00 έως 6.00 της 19/6/2024 της οικίας της κυρίας Πολυζωγοπούλου προκειμένου όπως ενημερώθηκα από τον προηγούμενο σκοπό να μην επιτρέψω να εισέλθει εντός της οικίας της κανείς εκτός από την ανωτέρω και επιπλέον ο συνάδελφός μου με ενημέρωσε πως εάν θέλει κάποιος να εισέλθει πρέπει να χτυπήσω το κουδούνι και να ρωτήσω την ίδια. Περί ώρα 21.55 και ενώ ακόμα ο συνάδελφός της απογευματινής αλλαγής ήταν στο σημείο, προσήλθε πεζός ένας κύριος με κουστούμι, ο οποίος δεν μας μίλησε καθόλου και πήγε να μπει μέσα στο σπίτι. Τον ρωτήσαμε ποιος είναι και τι θέλει και εκείνος αποκρίθηκε ότι είναι συνεργάτης της οικογένειας και ότι έχει μιλήσει, υπονοώντας ότι έχει συνεννοηθεί με την κυρία Πολυζωγοπούλου. Τότε χτυπήσαμε το κουδούνι ώστε να λάβουμε οδηγίες σχετικά με το άτομο πλην όμως ουδείς αποκρίθηκε. Όσο αναμέναμε την απάντηση από την οικία ο έτερος συνάδελφος αποχώρησε με το πέρας της υπηρεσίας του και μετά από ένα με δύο λεπτά προσήλθαν στο σημείο δύο κυρίες. Απευθύνθηκα σε αυτές και τις ρώτησα για ποιον λόγο βρίσκονται εδώ, ενημερώνοντάς τους ότι δεν μπορεί να εισέλθει κανείς στην οικία.

Τότε η νεαρή κοπέλα, εκ των δύο, μου απάντησε ότι μένει εδώ και πως έχει και τα κλειδιά. Εγώ ζήτησα να δω τα στοιχεία τους και η κοπέλα μου έδειξε την ταυτότητά της όπου αναγραφόταν το ονοματεπώνυμό της δηλαδή Λύτρα Π. Θεωρώντας λοιπόν ότι μένει όντως στην οικία για να έχει κλειδιά, αλλά και το επώνυμο του γνωστού ποινικολόγου κου Λύτρα της απάντησα πως εάν είναι να μπει κάποιος από τους τρεις θα μπει μόνο η κοπέλα και ότι ακόμα περιμένω απάντηση από το κουδούνι για τον κύριο. Τότε με τα κλειδιά της η κοπέλα άνοιξε την αυλόπορτα για να μου αποδείξει ότι είναι όντως κάτοικος της οικίας, λέγοντάς μου άλλη μία φορά ότι θέλει να πάρει τα πράγματά της. Την στιγμή που άνοιξε η πόρτα εισήλθαν και οι τρεις στον αύλιο χώρο κάνοντας δύο βήματα και άμεσα τους φώναξα ”σας παρακαλώ, περάστε έξω”. Εκείνη τη στιγμή ένας κύριος μεγάλης ηλικίας, ο οποίος βρισκόταν και αυτός στην αυλή άρχισε να φωνάζει ”γιατί μπήκατε στην οικία μου;”, απευθυνόμενος δε σε εμένα με ρώτησε ”γιατί τους άφησες να μπουν;”. Συνέχισα να δίνω εντολές στους τρεις να βγουν έξω και ταυτόχρονα εξήγησα στον κύριο μεγάλης ηλικίας ότι η κοπέλα κατοικεί εδώ. Όταν ο κύριος αυτός μου απάντησε ότι ούτε η κοπέλα μένει εδώ και να περάσουν όλοι έξω, τότε επανέλαβα ακόμα πιο έντονα την εντολή «παρακαλώ περάστε όλοι έξω και η νεαρή δεσποινίς.

Τελικώς ακολουθήσανε τις οδηγίες μου, εξήλθαν του αυλόγυρου, ασφαλίσανε την πόρτα και ο κύριος που ήταν μέσα μου είπε ”να μην μπει κανείς, όπως έχει δοθεί εντολή”. Μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν είχε εμφανισθεί η κυρία Σοφία για να λάβω επίσημες οδηγίες. Απάντησαν στον κύριο ότι είναι όλα πλήρως κατανοητά, αλλά δεν μπορώ να γνωρίζω ποια ακριβώς άτομα έχουν δικαίωμα να εισέρχονται. (…) Μετά από λίγο εξήλθε από την οικία η κυρία Σοφία, ο κύριος μεγάλης ηλικίας που ήταν μέσα στο σπίτι και ταυτόχρονα πλησίασαν εκ νέου οι προηγούμενοι τρεις, οπότε και ξεκίνησαν αντεγκλήσεις μεταξύ τους όπου χαρακτηριστικά παραθέτω κάποιες από τις στιχομυθίες που έγιναν, δηλαδή η κυρία Σοφία απευθυνόμενη στον κύριο με το κουστούμι και στην μεγαλύτερης ηλικίας γυναίκα είπε ”γιατί έρχεστε στο σπίτι μου, γιατί μου το κάνετε αυτό;”.

Ομοίως ο μεγαλύτερος κύριος σε ηλικία ο οποίος πλέον είχα καταλάβει ότι ήταν ο πατέρας της τους είπε ”γιατί έρχεστε εδώ; Δεν βλέπετε σε τι κατάσταση είναι η κόρη μου;”. Οι δε δύο κυρίες αποκρίνονταν ”γιατί δεν μας αφήνεις να πάρουμε τα πράγματα, εμείς είμαστε μαζί σου και το ξέρεις”. Η Σοφία είπε απευθυνόμενη στην μεγαλύτερη κυρία ”γιατί παίρνεις το μέρος του ενώ τα έχεις πάθει και εσύ;” ενώ βρισκόταν σε σοκ. Μου δήλωσε πως ήθελε να τους κάνει μήνυση και μετά από λίγο κατέρρευσε από την φόρτιση.

Σχετικά Άρθρα