Σφοδρή σύγκρουση Κεχαγιά- Γ.Τσίπρα/ “Το κόμμα δεν μπορεί να καταβάλει μισθούς σε πρόσωπα που δεν προσφέρουν υπηρεσίες”- “Ψεύδη και αθλιότητες των νέων αφεντικών της Κουμουνδούρου”

 Σφοδρή σύγκρουση Κεχαγιά- Γ.Τσίπρα/ “Το κόμμα δεν μπορεί να καταβάλει μισθούς σε πρόσωπα που δεν προσφέρουν υπηρεσίες”- “Ψεύδη και αθλιότητες των νέων αφεντικών της Κουμουνδούρου”

Σε σύγκρουση μεταξύ του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Κασσελάκη και του πρώην υποψήφιου ευρωβουλευτή και διευθυντή της Κ.Ο του κόμματος Γιώργου Τσίπρα εξελίσσεται η απόφαση του πρώτου να “απολύσει”τον δεύτερο από επιστημονικό συνεργάτη. Την ώρα που στελέχη του κόμματος, όπως ο Γιάννης Ραγκούσης και ο Χρήστος Σπίρτζης, θεωρούν πως οι καρατομήσεις Τσίπρα και, πριν μερικές ημέρες, Θανάση Θεοχαρόπουλου αποτελούν πολιτικές διώξεις και όχι απομακρύνσεις για οικονομικούς λόγους, πηγές του ΣΥΡΙΖΑ κάνουν λόγο για “αργομισθίες” και ρίχνουν λάδι στη φωτιά.

Η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Βούλα Κεχαγιά είπε σήμερα στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ ότι «ο Στέφανος Κασσελάκης προσπαθεί να διαχειριστεί τα οικονομικά του κόμματος, τα οποία είναι οριακά. Γίνεται μια προσπάθεια να φτιάξουμε το σπίτι μας, ούτως ώστε να μπορούμε να προχωρήσουμε».

Είπε ότι «δεν ήταν αιτία ή αφορμή η συνέντευξη του Γ. Τσίπρα για τη λύση της σύμβασης του, άλλωστε αυτά που είπε κινήθηκαν στην επίσημη γραμμή, όπως είχε διατυπωθεί από τον πρόεδρο του Κόμματος, Στέφανο Κασσελάκη». Ανέφερε ότι «τέλη Φεβρουαρίου, ο κ. Τσίπρας αντικαταστάθηκε από τα καθήκοντα του ως διευθυντής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ από τον Θάνο Μωραΐτη, διότι ο κ. Τσίπρας επρόκειτο να κατέβει υποψήφιος ευρωβουλευτής. Ο ίδιος ο κ. Τσίπρας είχε ζητήσει από το κόμμα να παραταθεί η σύμβασή του για ένα χρονικό διάστημα ενός μήνα, για να έχει ασφαλιστική κάλυψη. Το αίτημά του αυτό ικανοποιήθηκε από το κόμμα. Και μάλιστα η σύμβασή του παρατάθηκε και δεν διακόπηκε, μολονότι ο ίδιος δεν προσέφερε υπηρεσίες, μέχρι τις ευρωεκλογές…».

Τόνισε ότι «το συνολικότερο μήνυμα είναι ότι το κόμμα δεν αντέχει οικονομικά να καταβάλλει μισθούς σε πρόσωπα που δεν προσφέρουν υπηρεσίες σε αυτό. Δεν μπορεί ένα στέλεχος να αμείβεται την ώρα που ο αντικαταστάτης του ακόμα δεν έχει λάβει αμοιβή».

Οι δηλώσεις Κεχαγιά προκάλεσαν την επιθετική απάντηση του Γ. Τσίπρα:

Σχετικά με δηλώσεις της Εκπροσώπου Τύπου κ. Βούλας Κεχαγιά. Όλα όσα της είπαν να δηλώνει και με αφορούν είναι απολύτως ψευδή. Το γνωρίζει και η ίδια. Οι αθλιότητες για «αργομισθία», για δήθεν αίτημά μου για «κατ’ εξαίρεση μισθοδοσία», για δήθεν αίτημά μου για «ασφαλιστική κάλυψη» κλπ, είναι εκ των υστέρων κατασκευές νοσηρών εγκεφάλων. Θα ήταν απλώς για γέλια αν δεν σηματοδοτούσαν το ήθος του «νέου ΣΥΡΙΖΑ» της Κουμουνδούρου που προκαλεί το λιγότερο αηδία.
Είμαι εσωκομματικά «κομμένος» εδώ και πολλούς μήνες όχι γιατί ασκούσα εσωκομματική αντιπολίτευση αλλά γιατί απλώς δεν ανήκω και δεν ανήκα ποτέ μου στους «Πετάει ο γάιδαρος; Πετάει!». Εκεί καταντήσαμε. Το γνωρίζει και η κ. Βούλα Κεχαγιά. Ότι το «κόψιμό» μου θα το ακολουθούσε η επιχείρηση δολοφονίας χαρακτήρα, ήταν επίσης αναμενόμενο. Ότι αυτή επιχείρηση είναι τόσο παιδαριώδης και πρόδηλα στον καθένα κακεντρεχής, απλώς δείχνει την ποιότητα των νέων αφεντικών της Κουμουνδούρου. Και επικίνδυνοι και πολύ «λίγοι».
Αναμένω ακόμη, όπως και άλλοι συνυποψήφιοι και ψηφοφόροι, τα αναλυτικά αποτελέσματα των προκριματικών εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ. Οι πρώτες παγκοσμίως «εκλογές» για τις οποίες δεν ανακοινώθηκαν αποτελέσματα, παρά μόνο μια στεγνή ανακοίνωση για το ποιοι προκρίνονται, κατά το «πίστευε και μη ερεύνα». Κι αυτό, την ίδια στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ, σωστά, ζητά περισσότερη διαφάνεια από την κυβέρνηση, αλλά και διεθνείς παρατηρητές για τις εκλογές στην Ελλάδα…

Σχετικά Άρθρα