Ντάλτας για Λύτρα: “Αναλάμβανε δωρεάν τις υποθέσεις επειδή είχαν δημοσιότητα”

 Ντάλτας για Λύτρα: “Αναλάμβανε δωρεάν τις υποθέσεις επειδή είχαν δημοσιότητα”

Για την υπόθεση του Απόστολου Λύτρα και την παρέμβαση του Αρείου Πάγου μίλησε ο δικηγόρος, Κώστας Ντάλτας.

«Ο Απόστολος Λύτρας δεν συγκαταλέγεται στους φίλους μου, δεν έχω πιει καφέ μαζί του, δεν έχω το τηλέφωνό του. Πρέπει να σας πω ότι δεν τον συμπαθούσα ιδιαίτερα, δεν είναι κακό παιδί αλλά η καθημερινή παρουσία στα κανάλια με υποθέσεις, εγώ είμαι τόσα χρόνια, με έχετε δει να μιλάω για μια υπόθεσή μου; Μία φορά; Να έρχομαι εδώ για δική μου υπόθεση;» είπε αρχικά.

«Ο Απόστολος ήταν από το πρωί μέχρι το βράδυ στα κανάλια με έναν ιδιαίτερο τρόπο, τα έχει πει ο Αλέξης Κούγιας απ’έξω, απ’εξω. Γι΄αυτό βλέπετε και τα οικονομικά προβλήματα. Τόσες υποθέσεις για έναν δικηγόρο που δεν διακρίνεται πια για τον τρομακτικό επιστημονικό του λόγο, είναι γιατί πήγαινε δωρεάν στις υποθέσεις επειδή είχαν δημοσιότητα. Αυτή είναι η αλήθεια. Βάζω πχ τον φίλο μου τον Άκη Παυλόπουλο μόλις σκάει μια υπόθεση να πει “αχ τι πάθατε ρε παιδιά, έχω τον φίλο της εκπομπής τον κ. Ντάλτα που θα σας αναλάβει δωρεάν. Αυτή είναι η ιστορία» πρόσθεσε.

Όπως είπε στον ΣΚΑΙ ο κ. Ντάλτας «Συγκλονίστηκα. Δεν είχε τη συμπάθειά μου. Από τον τρόπο και την εκφορά του λόγου που δεν είχε κάποια διανοητικότητα, δεν τον συμπαθούσα. Ομολογώ όμως ότι τον συμπόνεσα. Τον έχουν ξεσκίσει οι πάντες». Μάλιστα άφησε αιχμές ότι έπαιρνε υποθέσεις που είχαν δημοσιότητα δωρεάν.

Ο κ. Ντάλτας είπε ότι «ο ποινικολόγος πρέπει να έχει ηθική και άμεμπτη συγκρότηση της προσωπικότητάς του αλλιώς αδυνατίζει τον λόγο του στα δικαστήρια και την υπεράσπιση που αναλαμβάνει. Ο υπερασπιστικός λόγος πρέπει να ακούγεται και να επιβιώνει».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην παρέμβαση του Αρείου Πάγου λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Είναι δυνατόν να βγάλει μία σωστή ή λάθος απόφαση ο δικαστής και πριν στεγνώσει το μελάνι της απόφασης να βγαίνει Δελτίο Τύπου που λέει «πειθαρχική διαδικασία»; Αυτό είναι παράνομο. Όταν απολεσθεί η δικαστική εξουσία αυτό είναι πλήγμα στο πολίτευμα».

«Ο τρόπος παρέμβασης του Αρείου Πάγου δημιουργεί εκφοβισμό στο Δικαστικό Σώμα. Η Ελλάδα είναι Ουγκάντα; Η απόφαση που μπαίνει τώρα ο Λύτρας είναι σωστή και η προηγούμενη λάθος; Πώς το ξέρετε αυτό;» συνέχισε ο γνωστός δικηγόρος.

«Έχει στενοχωρηθεί όλος ο νομικός κόσμος από την υπόθεση αυτή. Ο δικαστής δεν μπορεί να κάθεται να σκέφτεται τι θα αποφασίσω τώρα για να μην με στείλουν στο Πειθαρχικό» πρόσθεσε.

Σχετικά Άρθρα