Λύτρας: Μετά την φυλακή οι πλειστηριασμοί

 Λύτρας: Μετά την φυλακή οι πλειστηριασμοί

Με διαδοχικούς πλειστηριασμούς βρίσκεται αντιμέτωπος ο δικηγόρος Απόστολος Λύτρας που κατηγορείται για τον ξυλοδαρμό της συζύγου του Σοφίας Πολυζωγοπούλου.

Μετά το σφυρί για τη μεζονέτα του στο Πάτημα Χαλανδρίου, που έχει προγραμματιστεί για την ερχόμενη Τετάρτη 26 Ιουνίου, ακολουθεί ένα ακόμη για γραφεία σε πολυκατοικία επί της οδού Εμμανουήλ Μπενάκη στο κέντρο της Αθήνας.Ο δεύτερος αυτός πλειστηριασμός έχει προγραμματιστεί για τις 20 Νοεμβρίου ενώ επισπεύδουσα και εδώ είναι η Intrum (για λογαριασμό της VEGA I NPL FINANCE DAC).

Πρόκειται, όπως αναφέρεται στη σχετική έκθεση που επικαλείται το protothema για την υπό στοιχεία Γάμα πέντε (Γ-5) οριζόντιο ιδιοκτησία (συγκρότημα γραφείων) του τρίτου πάνω από το ισόγειο ορόφου, η οποία αποτελείται από δύο γραφεία και αποχωρητήριο, ενώ έχει επιφάνεια 37 τ.μ.Η όλη πολυκατοικία επί της οποίας βρίσκεται η πιο πάνω οριζόντια ιδιοκτησία, είναι κτισμένη σε οικόπεδο άρτιο και οικοδομήσιμο, που βρίσκεται στην Αθήνα, και επί της οδού Εμμανουήλ Μπενάκη 8. Η εν λόγω ιδιοκτησία ανήκει κατά πλήρη κυριότητα και κατά ποσοστό 100% στον Απόστολο Λύτρα δυνάμει του υπ’ αριθμ. 6031/28.02.2001 συμβολαίου γονικής παροχής.

Sε βάρος του μεγαλοδικηγόρου έχουν αναρτηθεί άλλοι δύο πλειστηριασμοί για τις 26 Ιουνίου που αφορούν μεζονέτα και θέση στάθμευσης σε ακίνητο που βρίσκεται στο Χαλάνδρι.

Σύμφωνα με την σχετική έκθεση, η κατάσχεση του ακινήτου έγινε για το ποσό των 450.000 ευρώ «το οποίο αποτελεί μέρος της επιταχθείσης έντοκης απαίτησης της επισπεύδουσας σύμφωνα με την από 18-10-2023 επιταγή της προς πληρωμή και σύμφωνα με τις στην επιταγή αναφερόμενες διακρίσεις, ρητώς επιφυλασσόμενη για την είσπραξη του συνόλου αυτής, εντόκως, νομίμως μετά των εξόδων εκτελέσεως, έως την πλήρη και ολοσχερή εξόφληση, με άλλη αναγκαστική εκτέλεση ή αναγγελία στον ίδιο ή σ’ άλλον πλειστηριασμό», όπως αναφέρεται. Μάλιστα η αρχική διαταγή πληρωμής του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών έχει εκδοθεί από τον Σεπτέμβριο του 2012.

Επισπεύδουσα είναι η Intrum ως νόμιμη διαχειρίστρια των απαιτήσεων της εταιρείας ειδικού σκοπού «VEGA I ΝΡL FINANCE DAC».

Σχετικά Άρθρα