Υπό έλεγχο η φωτιά στη Νιγρίτα, στον εισαγγελέα ο 30χρονος που συνελήφθη για εμπρησμό

 Υπό έλεγχο η φωτιά στη Νιγρίτα, στον εισαγγελέα ο 30χρονος που συνελήφθη για εμπρησμό

Σε επιφυλακή οι πυροσβέστες στις Σέρρες υπό τον φόβο αναζωπυρώσεων. Η φωτιά στη Νιγρίτα, τέθηκε υπό έλεγχο, μετά από προσπάθειες ωρών.

Στον Eισαγγελέα οδηγείται εντός της ημέρας ο 30χρονος που συνελήφθη για την μεγάλη φωτιά που ξέσπασε χθες Τρίτη 18 Ιουνίου του 2024 στην Νιγρίτα Σερρών, στην περιοχή «Καλογριές». Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως ο 30χρονος συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από ανακριτικούς υπαλλήλους του Κλιμακίου Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΚΑΕΕ) Κεντρικής Μακεδονίας σε συνεργασία με τους ανακριτικούς υπαλλήλους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σερρών για πρόκληση πυρκαγιάς σε αγροτοδασική έκταση από αμέλεια.

Φέρεται να εκτελούσε εργασίες με θεριζοαλωνιστική μηχανή και κατηγορείται ότι προκάλεσε την πυρκαγιά, που κάποια στιγμή πήρε ανησυχητικές διαστάσεις.

Τα μέτωπα της φωτιάς έσβησαν μετά από ώρες και μετά από την υπερπροσπάθεια περίπου 100 πυροσβεστών και ανδρών τεσσάρων ομάδων πεζοπόρων τμημάτων της 2ης ΕΜΟΔΕ.

Στην μάχη της πυρόσβεσης «ρίχτηκαν» και εναέρια μέσα, επτά αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα αλλά και αγροτικά, χωματουργικά μηχανήματα και υδροφόρες από όλους τους Δήμους του Νομού. Στο σημείο παραμένει δύναμη πυροσβεστών, υπό το φόβο της αναζωπύρωσης εξαιτίας των ισχυρών ανέμων.

Σχετικά Άρθρα