Τεχνητή Νοημοσύνη: Η χρήση της το πρώτο εξάμηνο του 2024 έχει σχεδόν διπλασιαστεί

 Τεχνητή Νοημοσύνη:  Η χρήση της το πρώτο εξάμηνο  του 2024 έχει σχεδόν διπλασιαστεί

Όλο και περισσότερο χρησιμοποιούν την Τεχνητή Νοημοσύνη οι εργαζόμενοι σε διεθνές επίπεδο σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε από τη Microsoft σε συνεργασία με το LinkedIn.

Ειδικότερα, το 2024 φαίνεται να εξελίσσεται σε χρονιά ορόσημο για τις τεχνολογίες Τεχνητής Νοημοσύνης, καθώς η χρήση των εργαλείων έχει σχεδόν διπλασιαστεί κατά τους πρώτους έξι μήνες. Παράλληλα, το 75% των εργαζομένων δηλώνει πως χρησιμοποιεί ήδη εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης στην καθημερινότητά του, ενώ ως βασικότερα οφέλη αναφέρονται η ενίσχυση της δημιουργικότητας, η εξοικονόμηση χρόνου και η αύξηση της παραγωγικότητας.

Σημειώνεται πως η έρευνα πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή 31.000 επαγγελματιών από διαφορετικούς κλάδους και ειδικότητες, σε 31 διαφορετικές χώρες.

Επιπλέον σύμφωνα με την έρευνα το 78% των χρηστών της τεχνητής νοημοσύνης φέρνει τα δικά του εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης στην εργασία του, στην προσπάθεια να συμβαδίσει με τον ρυθμό και τον όγκο της εργασίας, καθώς και να εστιάσει στις πιο σημαντικές εργασίες της καθημερινότητάς του.

Το ποσοστό αυτό είναι ακόμη μεγαλύτερο στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, ωστόσο, ο τρόπος που γίνεται η χρήση της τεχνολογίας χωρίς στρατηγικό δηλαδή πλαίσιο από πλευράς εταιρειών, θέτει τα δεδομένα της εκάστοτε εταιρείας σε κίνδυνο και δεν αφήνει τους εργαζομένους να αποκομίσουν το σύνολο των οφελών που θα μπορούσαν.

Σχετικά Άρθρα