Πυρκαγιά Βάρης/Κορωπίου: Κάηκαν σπίτια, ζημιές σε επιχειρήσεις- Η εικόνα του μετώπου

 Πυρκαγιά Βάρης/Κορωπίου: Κάηκαν σπίτια, ζημιές σε επιχειρήσεις- Η εικόνα του μετώπου

Η φωτιά στη Βάρης Κορωπίου έχει προκαλέσει ζημιές σε σπίτια και επιχειρήσεις στο Κίτσι Κορωπίου. Οι φλόγες μπήκαν στο κτήμα «Νεφέλες» που βρίσκεται στην περιοχή, αλλά οι πυροσβέστες κατάφεραν να τις σβήσουν. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής, Βασίλη Βαθρακογιάννη, η φωτιά επεκτάθηκε ταχύτατα λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή και φτάνουν τα 8 μποφόρ.

Στις Αρχές επικρατεί συγκρατημένη αισιοδοξία, θέτοντας όλον τον κρατικό μηχανισμό σε κατάσταση συναγερμού. Η εικόνα δείχνει καλύτερη, ωστόσο οι πυροσβέστες συνεχίζουν να δίνουν μάχη με τις διάσπαρτες εστίες της φωτιάς.

Στο σημείο επιχειρούν 155 πυροσβέστες, 4 πεζοπόρα, 45 οχήματα και εκ περιτροπής 6 αεροσκάφη και 11 ελικόπτερα.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά εκδηλώθηκε αρχικά σε πάρκινγκ σκαφών στο ύψος του Κορωπίου και στη συνέχεια, επεκτάθηκε.

epixeiriseis_zimies___2_
epixeiriseis_zimies___3_
epixeiriseis_zimies___4_

Φωτιά στην Αργολίδα, στην περιοχή Δάρδιζα – Ήχησε το 112

Για τη φωτιά εστάλη μήνυμα 112. «Δασική Πυρκαγιά στη Λεωφόρο Βάρης – Κορωπίου. Παραμείνετε σε ετοιμότητα και ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών», αναφέρεται στο μήνυμα. Εκκενώθηκε η περιοχή Λαμπρικά, ενώ μήνυμα του 112 εστάλη και για απομάκρυνση των κατοίκων από την περιοχή Κίτσι.

Η φωτιά πέρασε από εργοστάσιο με πλαστικά στην περιοχή. Εκκενώθηκε ο ιππικός όμιλος Βάρης, ενώ έχουν αδειάσει και τρία summer camps στο Κίτσι Κορωπίου.

Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, η φωτιά μπήκε στις αυλές των πρώτων σπιτιών της περιοχής.

Στο σημείο επιχειρούν 72 πυροσβέστες, δύο ομάδες πεζοπόρο, 28 οχήματα,τέσσερα αεροσκάφη και έξι ελικόπτερα. Στη μάχη της κατάσβεσης συμμετέχουν εθελοντές και υδροφόρες ΟΤΑ. Τις προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων δυσχεραίνουν οι ισχυρές ριπές ανέμων που πνέουν στην περιοχή και φτάνουν τα 8 μποφόρ.

Ποιοι δρόμοι παραμένουν κλειστοί

Νωρίτερα, είχαν επιβληθεί κυκλοφοριακές ρυθμίσεις. Σύμφωνα με ενημέρωση της Τροχαίας το απόγευμα της Τετάρτης, αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην περιοχή του Μαρκόπουλου, ενώ στην περιοχή του Κορωπίου παραμένουν οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στα εξής σημεία: α. Στη λεωφόρο Βάρης – Κορωπίου και λεωφόρο Αγίας Μαρίνας, β. Στη Λεωφόρο Βάρης – Κορωπίου και της οδού Άνδρου.

Σχετικά Άρθρα