Μαγνησία: Έσβησε η φωτιά στη Γαύριανη -Παραμένουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις

 Μαγνησία: Έσβησε η φωτιά στη Γαύριανη -Παραμένουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις

Την κατάσβεση της μεγάλης φωτιάς που ξέσπασε σήμερα στις 16:00 το μεσημέρι στη Γαύριανη, η οποία απείλησε τις κατοικίες, πέτυχαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις. Στο μέτωπο της φωτιάς είχαν βρεθεί 9 οχήματα από τις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες Βόλου και Δρυμώνα, ενώ υψώθηκαν τέσσερα καναντέρ και ένα ελικόπτερο. Επί ποδός ήταν και ο Δήμος Αλμυρού, ο οποίος έδωσε άμεσα εντολή εκκένωσης του χωριού, βοήθησε τους κατοίκους να απομακρυνθούν και έστειλε όλα τα διαθέσιμα μηχανήματα για τη συνδρομή στην επιχείρηση κατάσβεσης.

Παρά την ολοκλήρωση της επιχείρησης, οι πυροσβεστικές δυνάμεις θα παραμείνουν στο σημείο, υπό τον φόβο αναζωπύρωσης. Σημειώνεται ότι οι κάτοικοι έχουν αρχίσει να επιστρέφουν στις οικίες τους με λεωφορεία του Δήμου.

Ο δήμαρχος Αλμυρού, κ. Δημήτρης Εσερίδης ευχαρίστησε την Πολιτική Προστασία και την Πυροσβεστική Υπηρεσία για την άμεση κινητοποίησή τους, η οποία ήταν σωτήρια για την περιοχή.

Μήνυμα από το «112» έλαβαν λίγο μετά τις 4.30 οι κάτοικοι της Γαύριανης και όσοι βρίσκονται στην περιοχή ενημερώθηκαν ότι θα πρέπει να εκκενώσουν την περιοχή και να κατευθυνθούν προς την εθνική οδό Αθήνας-Θεσσαλονίκης.

Σχετικά Άρθρα