Ένταλμα σύλληψης για τον Απόστολο Λύτρα -Οι τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση

 Ένταλμα σύλληψης για τον Απόστολο Λύτρα -Οι τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση

Στην έκδοση εντάλματος σύλληψης του δικηγόρου Απόστολου Λύτρα προχώρησαν οι δικαστικές αρχές μετά την άρση των περιοριστικών όρων που του είχαν επιβληθεί, όταν απολογήθηκε για τον άγριο ξυλοδαρμό της συζύγου του Σοφίας Πολυζωγοπούλου.

Μετά την εξέλιξη αυτή ο ποινικολόγος με τη σύλληψή του θα οδηγηθεί στη φυλακή.

Ο κ. Λύτρας, που αναζητείται από τις αστυνομικές αρχές, υποστήριξε στην απολογία του στην ανακρίτρια ότι κατάφερε στη σύζυγό του 2-3 χτυπήματα, χωρίς να έχει πρόθεση να της προκαλέσει την οποιαδήποτε βλάβη.

Μέσα από τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί για την υπόθεση, έρχονται στο φως νέα δεδομένα για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έλαβε χώρα ο άγριος ξυλοδαρμός της δικηγόρου από τον κατηγορούμενο ποινικολόγο, αλλά και για την επίσκεψη που η 37χρονη γυναίκα δέχθηκε στο σπίτι του στον Γέρακα από την πρώην σύζυγο του Απόστολου Λύτρα και δύο ακόμη πρόσωπα.

Όπως αναφέρει η κυρία Πολυζωγοπούλου, από το σοκ που υπέστη από την ανεπιθύμητη για εκείνη επίσκεψη λιποθύμησε -γεγονός που επιβεβαιώνει με την κατάθεσή του και ο αστυνομικός που βρισκόταν για την ασφάλεια της στην οικία της. Ακόμη, η δικηγόρος στη μήνυσή της αναφέρει ότι δέχθηκε γραπτά μηνύματα από τον Απόστολο Λύτρα, ο οποίος της έγραφε ότι προσπαθούν τα παιδιά του να μιλήσουν μαζί της «και να έρθουν στο σπίτι να πάρουν λεφτά». Μάλιστα, υποστηρίζει πως τόσο η πρώην σύζυγος του κατηγορούμενου όσο και ο συνεργάτης του δικηγόρος που την επισκέφθηκαν στο σπίτι της στο Γέρακα «ενεργούσαν ως όργανά του».

Πολυζωγοπούλου: Η μήνυση που κατέθεσε – Πώς περιγράφει το επεισόδιο στο σπίτι της

Νέα στοιχεία για το τι συνέβη χθες το βράδυ στο σπίτι της συζύγου του Απόστολου Λύτρα, όταν έφτασαν εκεί η πρώην σύζυγος, ο στενός του συνεργάτης-δικηγόρος και η μεγαλύτερη κόρη του, έρχονται στο φως. Η σύζυγος του Απόστολου Λύτρα, Σοφία Πολυζωγοπούλου προχώρησε σε μηνύσεις σε βάρος τους -πλην της νεαρής κόρης του ποινικολόγου-, περιγράφοντας όσα διαδραματίστηκαν στην οικία της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στους αστυνομικούς ανέφερε πως έχουν υπάρξει και μηνύματα μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής στο κινητό της, τα οποία έχουν ως αποστολέα τον σύζυγό της και τον συνεργάτη του.

Η Σοφία Πολυζωγοπούλου φέρεται να υποστηρίζει ότι τα μηνύματα από τον σύζυγό της ξεκίνησαν να φτάνουν λίγη ώρα μετά το πέρας της απολογίας του.

«Παρά την επιβολή του όρου της μη συναναστροφής μαζί μου, ο ίδιος 17 Ιουνίου 2024 και ώρα 12:34 (σ.σ. λίγη ώρα μετά την απολογία του) μετά μεσημβρίαν μου απέστειλε γραπτά μηνύματα στο κινητό αντίγραφα των οποίων θα σας προσκομίσω. Κατόπιν αυτών αναγκάστηκα να τον κάνω αποκλεισμό μέσω σχετικής εφαρμογής που έχει το κινητό μου.

Σήμερα (18-6-2024) και ώρα 22.42 ο Γ.Κ. συνάδελφος και συνεργάτης του συζύγου μου, με προσέθεσε σε μία ομαδική συνομιλία στο Viber, στην οποία συμμετείχα εγώ, ο σύζυγός μου και ο δικηγόρος. Μάλιστα η ίδια φέρεται να είπε πως είναι πεπεισμένη ότι αυτό έχει γίνει κατόπιν εντολής που έλαβε από τον σύζυγό της καθώς ήδη ο δικηγόρος την έχει καλέσει πάρα πολλές φορές θέλοντας να της μεταφέρει μηνύματα από τον σύζυγό της, παρόλο που του έχει πει ότι δεν θέλει να έχει την παραμικρή επαφή.

Στη συνομιλία αυτή απέστειλε μηνύματα ο σύζυγός μου λέγοντας ότι προσπαθούν τα παιδιά του να μιλήσουν μαζί μου και να έρθουν στο σπίτι να πάρουν λεφτά. Σημειωτέον ότι μετά την απολογία του και αφού αφέθηκε ελεύθερος, οι κόρες του και ο εν λόγω δικηγόρος ήρθαν από το σπίτι ζητώντας μου ρούχα και χρήματα του πατέρα τους και τους παρέδωσα κάποια ρούχα και ένα τσαντάκι με χρήματα που είχε στο σπίτι», φέρεται να έχει καταθέσει στους αστυνομικούς η 37χρονη.

Όπως υποστηρίζει η 37χρονη, χθες το βράδυ στο σπίτι βρίσκονταν οι γονείς της και, σύμφωνα με την κατάθεσή της, ο δικηγόρος και τα παιδιά δεν σεβάστηκαν τα βαριά της τραύματα και την άθλια ψυχική της κατάσταση. Μάλιστα, η ίδια σημειώνει: «εγώ δεν αρνήθηκα να έρθουν, απλώς ζήτησα όχι εκείνη τη στιγμή».

Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει η Σοφία Πολυζωγοπούλου, έχουν παραβιαστεί οι περιοριστικοί όροι που έχουν επιβληθεί από την ανακρίτρια:

«Τα μηνύματα αυτά που μου απέστειλαν σήμερα για τα χρήματα αποστέλλονται σκοπίμως με προθέσεις που δεν γνωρίζω ποιες είναι, πάντως σίγουρα παραβιάζοντας τον περιοριστικό όρο της μη συναναστροφής μαζί μου και επιδιώκοντας την περαιτέρω τρομοκράτηση μου και την επιβάρυνση της ψυχικής μου υγείας. Ήδη από χθες παρακολουθούμαι από ψυχολόγο της αστυνομίας και το γεγονός ότι ο κατηγορούμενος προσπαθεί να επικοινωνήσει μαζί μου μου προκαλεί τρόμο και ανησυχία», σημειώνει.

Το χρονικό που οδήγησε στη μήνυση

Η 37χρονη κατέθεσε αναλυτικά τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν χθες το βράδυ στο σπίτι της που την οδήγησαν αρχικά να ενεργοποιήσει το κουμπί πανικού και στη συνέχεια να στραφεί με μηνύσεις σε βάρος του ποινικολόγου, του συνεργάτη του και της πρώην συζύγου του.

«Περίπου στις 10 το βράδυ βρισκόμουν στην οικία μου μαζί με τους γονείς μου και αφού έχω επιστρέψει λίγη ώρα με περιπολικό από την ψυχολογική υποστήριξη που δέχομαι, στην οποία με πηγαίνουν και με φέρνουν αστυνομικοί, αντιληφθήκαμε και οι τρεις να ανοίγει εξώπορτα του σπιτιού. Να σημειώσω ότι κλειδιά του σπιτιού υπάρχουν τρία. Δυο ζευγάρια κλειδιά που έχω εγώ στην κατοχή μου και ήταν μέσα στο σπίτι και ένα ακόμα το οποίο ο μόνος που έχει στην κατοχή του είναι ο κατηγορούμενος σύζυγός μου και τα οποία προφανώς ο ίδιος δεν παρέδωσε στις ανακριτικές αρχές όταν έλαβε γνώση της διάταξης του περιοριστικού όρου της μετοίκησης».

«Αμέσως πάτησα το μπουτόν πανικού που μου έχει χορηγηθεί από την αστυνομία και το ιδιωτικό κουμπί πανικού που έχω στην κατοχή μου και είναι συνδεδεμένο με τον συναγερμό και χτυπάει απευθείας στην αστυνομία», περιέγραψε στην κατάθεσή της.

Στη συνέχεια η σύζυγος του Απ.Λύτρα αντιλήφθηκε ότι υπήρχαν άτομα τα οποία είχαν εισέλθει στην αυλή του σπιτιού και τους ζήτησε να αποχωρήσουν. «Εγώ βρισκόμουν στο σαλόνι και από τα παράθυρα είδαμε να έχουν έρθει στον χώρο ο δικηγόρος, η πρώην σύζυγος του κατηγορουμένου και η μεγάλη κόρη του συζύγου μου.

Ο πατέρας μου φώναξε «τι κάνετε μέσα στο σπίτι;» και η πρώην σύζυγος απάντησε «εδώ είναι το σπίτι του Αποστολή και ήρθαμε να πάρουμε ό,τι θέλουμε». Άνοιξα την εσωτερική πόρτα του σαλονιού του ζήτησα να φύγουν γιατί δεν είμαι καλά και να σεβαστούν την κατάστασή μου και να μείνει μόνο το παιδί.

«Πλησίασε ο αστυνομικός που ήταν έξω από το σπίτι, ο οποίος και αυτός όλη την ώρα προσπαθούσε να τους βγάλει από την αυλή. Εγώ τους είπα “αφήστε μόνο το παιδί μέσα και φύγετε” και η πρώην σύζυγος φώναζε “θα μπούμε μέσα και θα πάρουμε τα πράγματα του Αποστόλη”. Ο δε συνεργάτης – δικηγόρος άρχισε να βλαστημάει με απειλητικό ύφος και εκφράσεις. Ταράχτηκα πάρα πολύ και λιποθύμησα και κλήθηκε το ΕΚΑΒ από τον αστυνομικό».

Τέλος, η 37χρονη σημειώνει στην μήνυσή της ότι ο πρώην συνεργάτης και δικηγόρος και η πρώην σύζυγος ενήργησαν ως όργανα με την πειθώ, τις προτροπές και τη φορτικότητα του Απόστολου Λύτρα, με συνέπεια να έχει καταστεί ο ίδιος ηθικός αυτουργός των πράξεών τους, αλλά και αυτουργός της παραβίασης της διάταξης των περιοριστικών όρων.

Τι κατέθεσε ο αστυνομικός που βρισκόταν στο σπίτι

Έξω από σπίτι βρίσκονταν δύο αστυνομικοί φρουροί, στο πλαίσιο των μέτρων προστασίας που έχουν ληφθεί για τη σύζυγο του Απ. Λύτρα.

Ο ένας παρέμεινε έως τις 22.00, οπότε άλλαζε η βάρδια του, ενώ ο άλλος έγινε μάρτυρας των όσων εκτυλίχθηκαν.

Όπως κατέθεσε ο αστυνομικός «περί ώρα 21.55 ακόμα ο συνάδελφος απογευματινής αλλαγής στο σημείο, προσήλθε πεζός ένας κύριος με κοστούμι, όποιος δεν μας μίλησε καθόλου και πήγε να μπει μέσα στο σπίτι. Τον ρωτήσαμε ποιος είναι και τι θέλει κι εκείνος αποκρίθηκε ότι είναι συνεργάτης της οικογένειας και ότι έχει μιλήσει, υπονοώντας ότι έχει συνεννοηθεί με την κυρία Πολυζωγόπουλου. Τότε χτύπησα το κουδούνι για να λάβουμε οδηγίες σχετικά με το άτομο, πλην όμως ουδείς αποκρίθηκε. Όσο αναμένουμε την απάντηση από την οικία ο έτερος συνάδελφος αποχώρησε και μετά από 2 λεπτά προσήλθαν στο σημείο δύο κύριες. Απευθύνθηκα σε αυτές και τις ρώτησα για ποιο λόγο βρίσκονται εδώ, ενημερώνοντας τες ότι δεν μπορεί να εισέλθει κάνεις την οικία. Τότε η νεαρή κοπέλα εκ των δύο μου απάντησε ότι μένει εδώ και πως έχει τα κλειδιά, ενώ μου έδειξε αντίγραφο ταυτότητας που έφερε το ίδιο επίθετο με τον γνωστό ποινικολόγο και της απάντησα πως εάν είναι να μπει κάποιος απ’ τους τρεις θα μπει μόνο η κοπέλα και ότι ακόμα περιμένω απάντηση από το κουδούνι για τον κύριο».

Τότε, με τα κλειδιά της η κοπέλα άνοιξε την αυλόπορτα για να μου αποδείξει ότι όντως είναι κάτοικος της οικίας, λέγοντάς μου άλλη μια φορά ότι θέλει να πάρει τα πράγματά της. Τη στιγμή που άνοιξε η πόρτα, ήρθαν και οι τρεις στον αύλειο χώρο και τους φώναξα «σας παρακαλώ περάστε έξω». Εκείνη τη στιγμή ένας κύριος μεγάλης ηλικίας, ο όποιος βρισκόταν κι αυτός στην αυλή, άρχισε να φωνάζει «γιατί τους άφησες να μπουν;». Συνέχισα να δίνω εντολές στους τρεις να βγουν έξω και ταυτόχρονα εξήγησα στον κύριο μεγάλης ηλικίας ότι η κοπέλα κατοικεί εδώ. Όταν ο κύριος αυτός μου απάντησε ότι ούτε η κοπέλα μένει εδώ και να περάσουν όλοι έξω, τότε επανέλαβα ακόμα πιο έντονα την εντολή «περάστε όλοι έξω και η νεαρή δεσποινίς». Τελικώς ακολούθησαν τις οδηγίες μου, εξήλθαν της αυλής και ασφάλισαν την πόρτα και ο κύριος που ήταν μέσα μου είπε να μην μπει κανείς όπως έχει δοθεί εντολή. Μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν είχε εμφανιστεί η κυρία Σοφία για να λάβω επίσημες οδηγίες.

Ο αστυνομικός σημείωσε στην κατάθεσή του ότι εκείνη την ώρα ειδοποιήθηκε πως χτύπησε το κουμπί πανικού.

«Μετά από λίγο εξήλθε από την οικία η κυρία Σοφία, ο κύριος μεγάλης ηλικίας που ήταν μέσα στο σπίτι και ταυτόχρονα πλησιάσανε οι προηγούμενοι τρεις οπότε και ξεκίνησαν αντεγκλήσεις αναμεταξύ τους όπου χαρακτηριστικά παραθέτω κάποιες από τις στιχομυθίες που έγιναν. “Γιατί έρχεστε στο σπίτι μου; Γιατί μου το κάνετε αυτό;” είπε η κυρία Σοφία και ο πατέρας της έλεγε “γιατί έρχεστε εδώ; Δεν βλέπετε σε τι κατάσταση είναι η κόρη μου;”».

Οι δύο κύριες αποκρίνονταν «γιατί δε μας αφήνεις να πάρουμε τα πράγματα, εμείς είμαστε μαζί σου και το ξέρεις». Τότε η Σοφία είπε, απευθυνόμενη στην μεγαλύτερη κυρία, «γιατί παίρνεις το μέρος του ενώ τα έχεις πάθει κι εσύ», ενώ βρισκόταν σε σοκ. Μου δήλωσε ότι θέλει να τους κάνει μήνυση και μετά από λίγο κατέρρευσε από τη φόρτιση. Τη σήκωσα στην αγκαλιά μου και τη μετέφερα εντός της αυλής και της πρόσφερα λίγο νερό.

Σοκάρει η απολογία Λύτρα στην ανακρίτρια

Ιδέα της συζύγου του ήταν ο ισχυρισμός ότι χτύπησε πέφτοντας από τη σκάλα τα ξημερώματα της Κυριακής για να προστατεύσουν τα παιδιά τους φέρεται να είπε απολογούμενος ενώπιον της ανακρίτριας ο ποινικολόγος Απόστολος Λύτρας. Ο κατηγορούμενος, σύμφωνα με πληροφορίες, στην απολογία του την περασμένη Δευτέρα ζήτησε συγγνώμη και ισχυρίστηκε ότι από την πρώτη στιγμή ο ίδιος ανέλαβε την ευθύνη των πράξεων του ενώ σημείωσε ότι από το περασμένο Σεπτέμβριο βρίσκονταν σε διάσταση για κάποιους μήνες αλλά συνέχισαν να είναι μαζί.

Ο Απόστολος Λύτρας έδωσε τη δική του εκδοχή για τα γεγονότα που εκτυλίχθηκαν το επίμαχο βράδυ επιμένοντας πως όλα ξεκίνησαν από μια σκηνή ζηλοτυπίας. Μάλιστα, ανέφερε πως ενώ οδηγούσε τη χτύπησε με το δεξί του χέρι «προφανώς στο πρόσωπο χωρίς να γνωρίζω το σημείο και χωρίς να έχω την παραμικρή πρόθεση να της προκαλέσω την οποιαδήποτε βλάβη».

«Θέλω να επισημάνω ότι το χτύπημα στο πρόσωπο της συζύγου μου ουσιαστικά έγινε από το τέντωμα του δεξιού μου χεριού ενστικτωδώς και παρορμητικά, γιατί βρισκόμαστε σε απόσταση 40 εκατοστών περίπου. Υπολογίζω ότι τα χτυπήματα με το δεξί μου χέρι ήταν δύο ή τρία» φέρεται να ανέφερε στην απολογία του.

«Καθόσον οδηγούσα με το δεξί μου χέρι τη χτύπησα προφανώς στο πρόσωπο»

Σύμφωνα με τον Απόστολο Λύτρα όλα ξεκίνησαν όταν βρίσκονταν με παρέα σε σε εστιατόριο στην Βουλιαγμένη. «Σε όλη τη διαδρομή ήμασταν μια χαρά και συζητούσαμε για οικογενειακά θέματα. Στο εστιατόριο όμως σηκώθηκα να πάω προς το μέρος της και είδα ότι έστελνε κάπου μηνύματα. Της πήρα το κινητό και της ζήτησα να μου δώσει τον κωδικό για να μάθω που έστελνε τα μηνύματα αυτά γιατί ζήλεψα. Μου αρνήθηκε και της ζήτησα να φύγουμε.

Όταν μπήκαμε στο αυτοκίνητο αρχίσαμε να λογομαχούμε και καθόσον οδηγούσα με το δεξί μου χέρι τη χτύπησα προφανώς στο πρόσωπο χωρίς να γνωρίζω το σημείο και χωρίς να έχω την παραμικρή πρόθεση να της προκαλέσω την οποιαδήποτε βλάβη» είπε και συνέχισε «Λίγα μέτρα πιο κάτω είχε ένα άνοιγμα ο δρόμος όπου σταμάτησα να συζητήσουμε. Πίσω ήρθε ένα άλλο αυτοκίνητο και έτσι συνέχισα να οδηγώ ενώ συνεχιζόταν ο λεκτικός διαπληκτισμός. Την χτύπησα με το δεξί μου χέρι από τη θέση του οδηγού κι αυτή στη θέση του συνοδηγού, χωρίς να έχω πρόθεση να της προκαλέσω την οποιαδήποτε βλάβη. Και η ίδια γνωρίζει ότι δεν είχα τέτοια πρόθεση. Πήγαμε προς το σπίτι και είπαμε και οι δυο να πάμε σε νοσοκομείο προληπτικά».

«Την πήγα με δική μου πρωτοβουλία στην Ευρωκλινική»

Ο κατηγορούμενος δικηγόρος περιέγραψε ότι ήταν όταν πήγαν στο σπίτι τους εξακολουθούσαν και οι δυο να είναι σε μεγάλη ένταση.

«Παραμείναμε για 10 λεπτά, έκανε ντους και την πήγα με δική μου πρωτοβουλία στην Ευρωκλινική. Όταν φύγαμε από το σπίτι μου είπε «δεν πρόκειται να πω τίποτα για το τι έγινε» και εγώ της είπα θα αναλάβω την ευθύνη. Όταν φτάσαμε στην Ευρωκλινική, η σύζυγος μου στο δωμάτιο που βρισκόταν και ήμουν μαζί της μου είπε να πούμε ότι έπεσε από τη σκάλα. Μάλιστα, πρώτα κατέθεσε η σύζυγος μου και εγώ μετά από δυόμιση ώρες περίπου. Σ’ αυτό το διάστημα μου είπε στο τηλέφωνο ότι κατέθεσε ότι έπεσε απ’ τη σκάλες και ότι εγώ δεν ήμουν παρών» ανέφερε και στη συνέχεια επεσήμανε ότι «το χτύπημα στο πρόσωπο της συζύγου μου ουσιαστικά έγινε από το τέντωμα του δεξιού μου χεριού ενστικτωδώς και παρορμητικά, γιατί βρισκόμαστε σε απόσταση 40 εκατοστών περίπου. Υπολογίζω ότι τα χτυπήματα με το δεξί μου χέρι ήταν δύο ή τρία» .

Ο κ. Λύτρας, σύμφωνα με πληροφορίες, σημείωσε πως όταν η σύζυγος του έδωσε την κατάθεση της ο ίδιος βρισκόταν ήδη στο τμήμα κρατούμενος.

«Συνεπώς δεν υπήρχε λόγος να φοβηθεί κάτι. Μάλιστα στο τηλέφωνο μου ανέφερε ότι την ρωτήσανε αστυνομικοί αν θέλει κουμπί πανικού και απλά κούνησε το κεφάλι της και θεωρήθηκε από τους αστυνομικούς ότι θέλει το κουμπί πανικού. Καθ όλη τη διάρκεια που με κρατούν, βρίσκομαι σε διαρκή επικοινωνία με την σύζυγό μου τόσο τηλεφωνικά όσο και μέσω μηνυμάτων» ισχυρίστηκε ο δικηγόρος ο οποίος υποστήριξε ότι ενημερώθηκε για την αλλαγή της κατάθεσης της συζύγου του από την ίδια την Κυριακή 16 Ιουνίου στις 17.00 το απόγευμα.

«Μου ανέφερε δύο λόγους. Πρώτον ότι στο διαδίκτυο γράφουν παντού ότι «με καλύπτει» και δεύτερον μου ανέφερε ότι το κάνει για τις τρεις κόρες μας» ανέφερε στην απολογία του.

Θέμης Σοφός (δικηγόρος Πολυζωγοπούλου): «Ο Λύτρας έριξε 30 μπουνιές στη Σοφία μέσα στο αυτοκίνητο»

Νέα σοκαριστικά στοιχεία για την άγρια επίθεση και ξυλοδαρμό που δέχτηκε η Σοφία Πολυζωγοπούλου από τον σύζυγό της, Απόστολο Λύτρα, αποκάλυψε ο δικηγόρος της 37χρονης νομικού, Θέμης Σοφός. 

Ο Απόστολος Λύτρας χτύπησε με 30 μπουνιές τη Σοφία Πολυζωγοπούλου μέσα στο αυτοκίνητο, το βράδυ του περασμένου Σαββάτου (15.06.2024) και από την αγριότητα των χτυπημάτων, η 37χρονη δικηγόρος έχει κατάγματα στα δάχτυλα γιατί με τα χέρια της προσπάθησε να προστατευτεί! Αυτό αποκάλυψε ο Θέμης Σοφός, που ανέλαβε την εκπροσώπηση του θύματος. 

Η Σοφία Πολυζωγοπούλου, είπε ο Θέμης Σοφός, προσπαθεί να συνέλθει από τον βαρύτατο τραυματισμό, σωματικά και ψυχικά. «Λυπάμαι πάρα πολύ για αυτό που έχει συμβεί, προσβάλει όλο το νομικό κόσμο», τόνισε. 

Διέψευσε ότι ζήτησε αντικατάσταση των περιοριστικών όρων του Απόστολου Λύτρα, λέγοντας ότι ο μηνυτής δεν έχει αυτή τη δυνατότητα βάσει των όσων προβλέπει η δικονομία. 

Αυτό που έκανε η πλευρά της 37χρονης δικηγόρου, είπε ο Θέμης Σοφός, ήταν, όπως προβλέπεται, να καταθέσει στις ανακριτικές αρχές όσα έγιναν χθες (18/06) το βράδυ, όταν η πρώην σύζυγός με την κόρη του Απόστολου Λύτρα πήγαν στο σπίτι όπου μένει η Σοφία Πολυζωγοπούλου στο Γέρακα προκειμένου, όπως υποστηρίζει η πλευρά του ποινικολόγου, να πάρουν ρούχα του και χρήματα. 

Η 37χροχη δικηγόρος, όπως, τρόμαξε και πάτησε το panic button. Στη συνέχεια, έκανε μήνυση τόσο στην πρώην σύζυγο του Απόστολου Λύτρα όσο και στον ίδιο τον ποινικολόγο, ο οποίος παραμένει άφαντος για να μη συλληφθεί στα πλαίσια του αυτοφώρου. 

Τα μηνύματα που εστάλησαν στην ομαδική συνομιλία στο viber

Νέα αποκάλυψη είδε το φως της δημοσιότητας για την υπόθεση ξυλοδαρμού της Σοφίας Πολυζωγοπούλου από τον σύζυγό της, Απόστολο Λύτρα. Η ομαδική συνομιλία του viber δημιουργήθηκε από τον επί 7 χρόνια συνεργάτη του Απόστολου Λύτρα, τον κ. Κριεμάδη, και τα άτομα που απαρτίζουν την ομαδική συνομιλία είναι επιπλέον ο Απόστολος Λύτρας και η Σοφία Πολυζωγοπούλου.

Η ομαδική αυτή συνομιλία συστάθηκε στις 20:42 από τον επαγγελματικό συνεργάτη του ζευγαριού και ο σκοπός της είναι να διευθετηθούν κάποια προβλήματα του δικηγορικού γραφείου όπως φαίνεται από τα μηνύματα που δημοσίευσε το MEGA και η εκπομπή του Live News.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά σε ένα σημείο από τα μηνύματα που έχουν αποσταλεί ο κ. Κριεμάδης απευθύνεται και στους δύο γράφοντας: «Αποφασίσατε να χρίσετε κάτι […] έχετε κάνει μια αυτοκρατορία που έχει ευθύνες […] Υπάρχουν άτομα στο γραφείο που δεν έχουν πληρωθεί».

Όπως γίνεται σαφές μέσα από την συνομιλία υπάρχουν άτομα στο γραφείο που δεν έχουν πληρωθεί.

Στην συνέχεια της συνομιλίας παρεμβαίνει ο κ. Λύτρας με ένα μήνυμά του, όπου αναφέρει: «Γιώργο προσπαθούν τα παιδιά μου να μιλήσουν με την Σοφία να πάνε στο γραφείο να πάρουν τα λεφτά μου και για το δάνειο και για εσάς και το Γραφείο και δεν απαντάει».

Μετά από αυτά το μηνύματα η κόρη του Απόστολου Λύτρα από τον πρώτο γάμο, η πρώην σύζυγος του ποινικολόγου και ο δικηγόρος συνεργάτης από το γραφείο του κ. Λύτρα βρέθηκαν στο σπίτι του ζευγαριού χθες το βράδυ.

Στις 27 Ιουνίου η δίκη για την πρώτη σύζυγο μετά τη μήνυση της Σοφίας Πολυζωγοπούλου

Για τις 27 Ιουνίου αναβλήθηκε η δίκη της πρώην συζύγου του Απόστολου Λύτρα, η οποία κατηγορείται για απειλή και διατάραξη κοινής ειρήνης, μετά από μήνυση της νυν συζύγου του ποινικολόγου, Σοφίας Πολυζωγοπούλου.

Η πρώην σύζυγος του ποινικολόγου οδηγήθηκε μετά τη δίωξη στο Αυτόφωρο Δικαστήριο με την πλευρά όμως της Σοφίας Πολυζωγοπούλου να υποστηρίζει ότι η μηνύτρια είναι βαριά τραυματισμένη και ως εκ τούτου δεν είναι σε θέση να βρεθεί στο δικαστήριο και να υποστηρίξει τη μήνυσή της.

Μάλιστα, όπως ανέφερε ο συνήγορος της Θέμης Σοφός, η δικηγόρος, που υπέστη άγριο ξυλοδαρμό από τον σύζυγό της Απόστολο Λύτρα, εξετάστηκε και της δόθηκε η σύσταση να παραμείνει στο σπίτι της μέχρι να αναρρώσει και να επανεξεταστεί η κατάστασή της. Ως εκ τούτου, όπως τόνισε ο κ. Σοφός η μηνύτρια δεν ήταν σε θέση να παραστεί στο δικαστήριο και να καταθέσει.

Υπενθυμίζεται ότι ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα αδικήματα της διατάραξης οικιακής ειρήνης και της απειλής από την εισαγγελία στην πρώην σύζυγο, μετά από τη μήνυση που κατέθεσε σε βάρος της η Σοφία Πολυζωγοπούλου. Μετά την άσκηση της ποινικής δίωξης η πρώην σύζυγος του Απόστολου Λύτρα, παραπέμφθηκε να δικαστεί από το Αυτόφωρο Μονομελές Δικαστήριο.

Μετά την υποβολή μήνυσης και τον σχηματισμό δικογραφίας, αστυνομικοί αναζήτησαν τον Απόστολο Λύτρα στον χώρο που είχε δηλώσει ότι θα βρίσκεται (σ.σ. στο σπίτι της πρώην συζύγου του), αλλά δεν τον βρήκαν εκεί, ενώ ταυτόχρονα δεν απαντάει στα τηλεφωνήματα που του γίνονται. Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες, ο Λύτρας αναμένεται να παρουσιαστεί αυτοβούλως στο ΑΤ Παλλήνης.

Σχετικά Άρθρα