Αυτό είναι το μήνυμα που έστειλε ο Λύτρας στη σύζυγό του-Τι απαντά ο δικηγόρος του

 Αυτό είναι το μήνυμα που έστειλε ο Λύτρας στη σύζυγό του-Τι απαντά ο δικηγόρος του

Γνωστό έγινε το περιεχόμενο του μηνύματος που έστειλε ο Απόστολος Λύτρας στη 37χρονη σύζυγό του Σοφία Πολυζωγοπούλου, το βράδυ της Τρίτης. Σύμφωνα με πληροφορίες ο ποινικολόγος στη 37χρονη ανέφερε «στείλε τα λεφτά και τα ρούχα μου». Ο δικηγόρος αναζητείται από την ΕΛ.ΑΣ στο πλαίσιο του αυτοφώρου μετά τη μήνυση που κατέθεσε η σύζυγός του κ. Πολυζωγοπούλου και όπως λένε οι πληροφορίες είναι καθοδόν για να παραιτηθεί.

Όλα ξεκίνησαν όταν χθες το βράδυ πήγε στο σπίτι της 37χρονης, η πρώην σύζυγος του Απόστολου Λύτρα, η κόρη του και ο δικηγόρος του. Έδειξαν ταυτότητες στον σκοπό και είπαν ότι ήρθαν να πάρουν κάποια ρούχα.

Στην αυλή του σπιτιού βγήκε ο πατέρας της Πολυζωγοπουλου με τον οποίο ήρθαν σε λεκτική αντιπαράθεση.

Η 37χρονη πάτησε το κουμπί πανικού και σπίτι έσπευσαν άνδρες της ΕΛ.ΑΣ.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως η  Σοφία Πολυζωγοπούλου έπαθε λιποθυμικό επεισόδιο και ήρθε το ΕΚΑΒ να της δώσει πρώτες βοήθειες.

Μόλις συνήλθε υπέβαλε μήνυση για παράνομη βία και διατάραξη οικιακής ειρήνης στην πρώην σύζυγο του Απόστολου Λύτρα και στον δικηγόρο του, οι οποίοι συνελήφθησαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου.

Ο δικηγόρος του αφέθηκε ελεύθερος μετά από εντολή του εισαγγελέα, ενώ η πρώην σύζυγος του κ. Λύτρα κρατήθηκε τη νύχτα στο Α.Τ Παλλήνης και σήμερα θα περάσει αυτόφωρο.

Από την ΕΛ.ΑΣ αναζητείται ο Απόστολος Λύτρας για να συλληφθεί για ηθική αυτουργία στα ίδια αδικήματα.

Δημογλίδου:«Ένιωσε ότι απειλείται»

Πληροφορίες για όσα προηγήθηκαν των μηνύσεων της συζύγου του Απόστολου Λύτρα έδωσε η εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Κωνσταντία Δημογλίδου, μιλώντας στο ΕΡΤNews και την εκπομπή “Συνδέσεις”.

Υπήρξε ένα περιστατικό εχθές αργά το απόγευμα, όταν έφτασαν άνθρωποι από το περιβάλλον του δράστη στην οικία του θύματος. Από ό, τι καταλάβαμε, δεν είχε προηγηθεί επικοινωνία μεταξύ του θύματος και του δράστη. Εκεί τους σταμάτησε ο αστυνομικός. Ειδοποίησε την οικογένεια, η οποία αντέδρασε στην επίσκεψη αυτή. Ενεργοποιήθηκε το panic button καθώς η γυναίκα ένιωσε ότι απειλείται. Έφτασαν και επιπλέον δυνάμεις στο σημείο. Στη συνέχεια μετέβησαν στο τοπικό αστυνομικό τμήμα και υπέβαλαν τις μηνύσεις” τόνισε η κα Δημογλίδου.

Σημείωσε ότι ο δράστης αναζητήθηκε στη μόνιμη κατοικία που έχει δηλώσει αλλά και οπουδήποτε μπορεί να βρίσκεται για να συλληφθεί εντός των ορίων του αυτοφώρου.

Η κα Δημογλίδου τόνισε ότι η γυναίκα έκανε χρήση του panic button καθώς ένιωσε ότι απειλείται. “Πολύ καλά έκανε από τη στιγμή που ένιωσε ότι απειλείται. Αυτή είναι η χρήση άλλωστε του panic button” είπε χαρακτηριστικά.

Διευκρίνισε ότι συνολικά στο χώρο της 37χρονης εισήλθαν με κλειδιά του δράστη, χωρίς πρώτα να έχουν ενημερώσει, συνολικά τρία άτομα και κανένα ανήλικο μεταξύ αυτών.

Σχολιάζοντας τα όσα έχουν ακουστεί, για τον αστυνομικό που εξ αρχής τοποθετήθηκε έξω από την οικία της 37χρονης, η κα Δημογλίδου τόνισε ότι πολύ σωστά λοιπόν έκριναν οι αστυνομικοί ότι πρέπει να υπάρχει συνάδελφός τους, ιδιαίτερα τις πρώτες ημέρες. “Ουσιαστικά ακινητοποίησε τους ανθρώπους αυτούς και ενημέρωσε την αστυνομία” είπε.

Τέλος, όσον αφορά στις χειροπέδες που δεν φορούσε κατά την μεταγωγή του ο δράστης, η κα Δημογλίδου απάντησε ότι ο αστυνομικός που τον συνόδευε έκρινε όπως του δίνει το δικαίωμα να κάνει το ΠΔ ότι ο άνθρωπος αυτός δεν είναι ύποπτος απόδρασης και “νομίζω ότι εκ του αποτελέσματος φάνηκε ότι ήταν συνεργάσιμος καθ όλη τη διάρκεια της μεταγωγής. Δεν αντέδρασε, δεν αντέδρασε ως προς την προσαγωγή του, ούτε στον εισαγγελέα, ούτε στον ανακριτή. Δεν ήταν ύποπτος απόδρασης, συνεργάστηκε μέχρι και τη στιγμή που αφέθηκε ελεύθερος“.

Η απάντηση του δικηγόρου του Λύτρα

Την άποψη ότι δεν έχει παραβιαστεί κανένας περιοριστικός όρος από τον Απόστολο Λύτρα καθώς και ότι είχε υπάρξει ενημέρωση για την επίσκεψη στο σπίτι στον Γέρακα της πρώην συζύγου του και δικηγόρου, εξέφρασε το πρωί της Τετάρτης ο συνήγορος του ποινικολόγου Πέτρος Πανταζής μετά τις ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση.

«Υπάρχει ένας όρος για τον κ. Λύτρα να μετοικήσει από την κατοικία του και να μην πλησιάζει τη σύζυγο του. Για να μετοικήσει πρέπει να πάρει προσωπικά του αντικείμενα. Υπήρχε επικοινωνία του ετέρου συναδέλφου υπεράσπισης για να μεταβεί η πρώην σύζυγος και η κόρη του για να πάρουν τα πράγματα και προς έκπληξή τους υποβλήθηκε μήνυση» είπε στο Action24.

«Φυσικά υπήρχε ενημέρωση, δεν εμφανίζονται 3 άνθρωποι σε ένα σπίτι χωρίς να υπάρχει ενημέρωση» επέμεινε.

Όπως συμπλήρωσε «ο κ. Λύτρας δεν παραβίασε κανέναν περιοριστικό όρο, δεν εστάλη κανένα απειλητικό μήνυμα, αυτά είναι αστειοτητες και το μόνο που έγινε ήταν μια προσπάθεια να παραληφθούν ορισμένα προσωπικά αντικείμενα του κ. Λύτρα».

«Ό,τι και να έγινε οι περιοριστικοί όροι δεν παραβιάστηκαν. Για να μην συναναστραφεί και πλησιάσει τη σύζυγό του έστειλε ανθρώπους για να πάρει τα προσωπικά του αντικείμενα, έπρεπε να πάρει τα ρούχα του, εκεί ήταν το σπίτι του» κατέληξε ο κ. Πανταζής.

Σχετικά Άρθρα