Συναγερμός στην ΕΛΑΣ: Η σύζυγος Λύτρα, Σοφία Πολυζωγοπούλου, πάτησε το panic button

 Συναγερμός στην ΕΛΑΣ: Η σύζυγος Λύτρα, Σοφία Πολυζωγοπούλου, πάτησε το panic button

Συναγερμός επικράτησε στην ΕΛΑΣ το βράδυ της Τρίτης, λίγο μετά τις 20:00, όταν πάτησε το panic button («κουμπί πανικού») η σύζυγος του δικηγόρου Αποστόλου Λύτρα , Σοφία Πολυζωγοπούλου, που είχε πέσει θύμα ξυλοδαρμού προ μερικών ημερών. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ενεργοποίηση του συστήματος συναγερμού εκ μέρους της υπήρξε λόγω του αιφνιδιασμού από επίσκεψη μιας γυναίκας στο σπίτι της που επιθυμούσε να παραλάβει ρούχα κι άλλα αντικείμενα του κ Λύτρα.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η πρώην σύζυγος του Απόστολου Λύτρα μετέβη στο σπίτι μαζί με την κόρη του, προκειμένου να πάρει κάποια ρούχα του, γεγονός το οποίο ωστόσο αιφνιδίασε και αναστάτωσε την Σοφία Πολυζωγοπούλου και πάτησε το panic button (κουμπί πανικού), καθώς νόμιζε πως στο σπίτι έφτασε ο σύζυγός της Απόστολος Λύτρας. Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν πως έχασε τις αισθήσεις της.

Ο συναγερμός του panic button σήμανε στο Κέντρο της ΓΑΔΑ με αποτέλεσμα να φτάσουν άμεσα τρία περιπολικά της Άμεσης Δράσης και ο σκοπός του σπιτιού.

Υπενθυμίζεται πως έξω από το σπίτι της υπάρχει περιπολικό με αστυνομικό.

Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση της Σοφίας Πολυζωγοπούλου

Σήμερα έγιναν γνωστά τα αποτέλεσμα της ιατροδικαστικής εξέτασης στη σύζυγο του Απόστολου Λύτρα, η οποία επιβεβαιώνει απόλυτα την αρχική διάγνωση του γιατρού που εξέτασε το θύμα του άγριου ξυλοδαρμού. Όπως αναφέρει ο ΣΚΑΪ, στην ιατροδικαστική εξέταση καταγράφονται τραύματα σχεδόν ταυτόσημα με την αρχική διάγνωση του γιατρού του ιδιωτικού θεραπευτηρίου.

Η διάγνωση του γιατρού

Υπενθυμίζεται πως στην κατάθεσή του, ο γιατρός, ο οποίος ήταν και αυτός που εντόπισε πως η 37χρονη δεν έπεσε από σκάλα αλλά είχε υποστεί βία και ειδοποίησε την Αστυνομία, περιέγραψε γλαφυρά στην κατάθεσή του όλα όσα εντόπισε στο σώμα της γυναίκας.

«Κλινικά φέρει εκχυμώσεις και οίδημα προσώπου – μέτωπο, ζυγωματικά, αμφώ- εκχυμώσεις οφθαλμικών κογχών (racoon eyes), θλαστικό τραύμα δεξιού λοβού, ωτός, οίδημα και αιμορραγία ρινός, εκδορές και οιδήματα άνω και κάτω χείλους, θλαστικό τραύμα γλώσσας, εκδορές και οίδημα αντιβραχίου, οίδημα στην εγγύς φαλλαγγοφαλαγγικής διάρθρωσης δεξιού μικρού δακτύλου κεφαλαιμάτωμα τριχωτού» ανέφερε.

Παράλληλα όπως είπε, «απεικονιστικά ευρήματα: κάταγμα ρινικού οστού, κάταγμα βάσης- παλαμιαία επιφάνεια – μέσης φάλαγγας μικρού δαχτύλου, δεξιά άκρας χειρός. Εργαστηριακώς φέρει αυξημένες τιμές CPU. Φέρει αίματα στο τριχωτό κεφαλής όπως και τούφες μαλλιών στα ρούχα και στο σώμα της. Σε ερώτηση μου ποιος άνθρωπος την χτύπησε αν είναι ο ίδιος που την είχε φέρει στα επείγοντα, εκείνη μου απάντησε καταφατικά. Άμεσα ενημέρωσα την άμεση δράση για τις δικές της ενέργειες».

Η συγκλονιστική περιγραφή της Σοφίας Πολυζωγοπούλου

Εν τω μεταξύ, με κάθε λεπτομέρεια περιέγραψε και η 37χρονη παθούσα Σοφία Πολυζωγοπούλου όλα όσα βίωσε στα χέρια του Απόστολου Λύτρα, αλλά και όσα έζησε κατά την επίσκεψή της στο νοσοκομείο. «Μπήκαμε μαζί στην είσοδο της Ευρωκλινικής. Είπα ότι θέλω να με δει γιατρός στα επείγοντα επειδή έχω χτυπήσει στο κεφάλι. Με πήρε κατευθείαν ο γιατρός στο εξεταστήριο μόνη μου και δεν επέτρεψε στον σύζυγό μου να μπει. Μαζί ήρθε και μια νοσοκόμα. Μόλις με πλησίασε η νοσοκόμα της είπα αμέσως ότι με έχει χτυπήσει ο άνδρας μου. Ότι φοβάμαι και τον ίδιο και το είπα και στον γιατρό. Μου είπαν ότι θα ειδοποιήσουν την αστυνομία…

Όπως πράγματι και έγινε» συνεχίζει για να προσθέσει: «Μου παρείχαν τις πρώτες βοήθειες. Όταν έκτοτε ο αστυνομικός, επειδή δεν ήθελα να καταλάβει κάτι ο άνδρας μου και να φύγει και δεν ήξερα αν εκείνη τη στιγμή έπρεπε να τον εμπιστευθώ, κυρίως δεν ήθελα να φύγει γιατί δεν είχα ειδοποιήσει την αδερφή μου για το τι είχε συμβεί γιατί κρατούσε την κόρη μου. Είπα στον αστυνομικό ότι είμαι δικηγόρος και δεν ήθελα να δώσω κατάθεση εκείνη τη στιγμή αλλά του είπα να πάρει την κατάθεση του γιατρού. Ενώ εγώ θα πήγαινα να εξεταστώ από ιατροδικαστή. Σημειωτέον ότι αμέσως μόλις είπα στον γιατρό τι είχε συμβεί έβγαλε φωτογραφίες με το κινητό του. 

Όταν έφτασε η αστυνομία ο σύζυγός μου έδωσε το κινητό μου στον γιατρό ο οποίος μου το έδωσε και έτσι έβγαλα φωτογραφίες με το δικό μου κινητό τις οποίες θα τυπώσω και θα σας τις προσκομίσω. Ο αστυνομικός επέμενε ότι έπρεπε να δώσω κατάθεση εκείνη τη στιγμή. Του είπα να γράψει ότι έπεσα από τις σκάλες και να μου δώσουν κουμπί πανικού έτσι ώστε οι αστυνομικοί να αντιληφθούν τι είχε συμβεί και όχι ο άνδρας μου» καταλήγει στην κατάθεσή της.

Σχετικά Άρθρα