Μεγάλη φωτιά στη Μήλο κοντά στο αεροδρόμιο -Μήνυμα 112, ισχυροί άνεμοι (εικόνες, vid)

 Μεγάλη φωτιά στη Μήλο κοντά στο αεροδρόμιο -Μήνυμα 112, ισχυροί άνεμοι (εικόνες, vid)

Ελαφρώς καλύτερη είναι η εικόνα στη φωτιά που καίει στη Μήλο και οι πυροσβεστικές δυνάμεις θα συνεχίσουν όλη τη νύχτα την προσπάθεια να τη θέσουν υπό έλεγχο. Η ένταση των ανέμων δυσκολεύει την επιχείρηση των πυροσβεστών, ενώ οι φλόγες καίνε χαμηλή βλάστηση. Ωστόσο, σύμφωνα με την πυροσβεστική η εικόνα είναι ελαφρώς καλύτερη, κάτι στο οποίο συνέβαλαν οι ρίψεις νερού που έκαναν τα δύο αεροσκάφη και τα δύο ελικόπτερα που επιχειρούσαν μέχρι να νυχτώσει.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε χαμηλή βλάστηση τις απογευματινές ώρες σήμερα Τρίτη 18/06 στην περιοχή Ζεφύρια, κοντά στο αεροδρόμιο της Μήλου. Στο σημείο έσπευσαν και επιχειρούν 47 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 5 οχήματα, 2 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα συμπεριλαμβανομένων:

Μίας ομάδας πεζοπόρου τμήματος της 1ης ΕΜΟΔΕ που μεταβαίνει με ελικόπτερο του Πυροσβεστικού Σώματος από Αθήνα, δύο ομάδων πεζοπόρων τμημάτων της 1ης ΕΜΟΔΕ που μεταβαίνει αεροπορικώς και 20 πυροσβεστών με 5 οχήματα του Μηχανοκίνητου Ειδικού Τμήματος Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων (ΜΕΤΠΕ) που μεταβαίνουν ακτοπλοϊκώς από Πειραιά.

Συνδρομή στο έργο της κατάσβεσης παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες με υδροφόρα οχήματα και υδροφόρες ΟΤΑ.

Μάλιστα εστάλη μήνυμα από το «112» προς τους πολίτες για απομάκρυνση από την παραλία Τσιγκράδο προς Προβατά.

Η φωτιά έχει πάρει διαστάσεις και έχει πάει πάνω από το βουνό, ενώ οι Αρχές απομακρύνουν τον κόσμο από τα σπίτια.

Σχετικά Άρθρα