Μαρινάκης: Καταδικάζω την απαράδεκτη ανακοίνωση του Κούγια κατά του Κασσελάκη

Μαρινάκης: Καταδικάζω την απαράδεκτη ανακοίνωση του Κούγια κατά του Κασσελάκη

Τις δηλώσεις του ποινικολόγου Αλέξη Κούγια για τον Στέφανο Κασσελάκη και τα περί «ανδρισμού» στην υπόθεση του Απόστολου Λύτρα καταδίκασε με τη σειρά του, μετά τον υπουργό Δικαιοσύνης, Γιώργο Φλωρίδη, και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης. «Θέλω να καταδικάσω μία απαράδεκτη ανακοίνωση κατά του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Στέφανου Κασσελάκη», τόνισε ειδικότερα ο κ.Μαρινάκης μιλώντας στο Mega.

«Οι απαράδεκτες δηλώσεις του ποινικολόγου Αλέξη Κούγια για την υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας, με δράστη τον δικηγόρο Απόστολο Λύτρα, προκάλεσαν την άμεση αντίδραση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη, ο οποίος δέχθηκε ομοφοβική επίθεση στη συνέχεια από τον κ. Κούγια» πρόσθεσε.

Σχετικά με το εάν τηρήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες από τις Αρχές, ή αν ο κ. Λύτρας είχε ειδική μεταχείριση, ο Παύλος Μαρινάκης είπε:

«Επιμέρους παραλήψεις ελέγχονται. Δεν πρέπει να αντιμετωπίζουμε τον κατηγορούμενο, τον θύτη, με βάση το ποιος είναι».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, υπογράμμισε πως σοκαρίστηκε όταν διάβασε την κατάθεση της συζύγου-θύματος του Απόστολου Λύτρα.

«Όταν είδα ένα απόσπασμα από την κατάθεση του θύματος συγκλονίστηκα. Δεν μπορεί να μην σφιχτεί το στομάχι σου όταν διαβάσεις κάτι τέτοιο. Πίσω από τέτοιες αποφάσεις κρύβονται άνθρωποι που υποφέρουν. Δεν πρέπει να καθόμαστε και να βρίσκουμε δικαιολογίες για τον δράστη αλλά να αφήσουμε τη δικαιοσύνη χωρίς να προδικάζουμε, να κάνει τη δουλειά της. Εμείς αυτό που λέγαμε είναι πως θέλουμε να κάνουμε αυστηρότερες τις ποινές. Θεσπίσαμε μία διάταξη που επιτρέπει και υποχρεώνει στους γιατρούς να καταγγέλλει ένα περιστατικό. Κάθε μέρα έχουμε 50 συλλήψεις μέσο όρο».

«Ο συγκεκριμένος γιατρός έκανε το καθήκον του πέρα του ιατρικού και ενδεχομένως να έσωσε έναν άνθρωπο. Ο ποινικός κώδικας έχει αλλάξει τρεις φορές από το 2019. Εμείς κάναμε τον βιασμό ανηλίκου να είναι ισόβια, όπως και την ανθρωποκτονία να είναι ισόβια, συν νόμους όπως αυτός που χρησιμοποιήθηκε στην συγκεκριμένη περίπτωση. Επίσης, έχει γίνει δουλειά σε επίπεδο κέντρων φιλοξενίας κακοποιημένων γυναικών» κατέληξε.

Σχετικά Άρθρα