Λύτρας: Σάλος με το βίντεο χωρίς χειροπέδες κατά την μεταγωγή του στην Ευελπίδων

 Λύτρας: Σάλος με το βίντεο χωρίς χειροπέδες κατά την μεταγωγή του στην Ευελπίδων

Σάλο έχουν προκαλέσει οι εικόνες από την μεταγωγή του από την ΓΑΔΑ στην Ευελπίδων, όπου προσποιήθηκε ότι φορούσε χειροπέδες.

Στο βίντεο του Πρώτου Θέματος ο Απόστολος Λύτρας φαίνεται να οδηγείται ως κατηγορούμενος στην Ευελπίδων με τα χέρια σταυρωμένα και καλυμμένα κάτω από το σακάκι του. Όπως κάθε κατηγορούμενος που έχει συλληφθεί θα έπρεπε να οδηγείται όπως υποχρεούται με συνοδεία, αλλά και χειροπέδες σε ανακριτή ή εισαγγελέα.

Ωστόσο, ο ποινικολόγος φαίνεται στο βίντεο μόλις περνά το κατώφλι του κτιρίου, να ελευθερώνει μόνος του τα χέρια του.

Το βίντεο όπως είναι λογικό προκάλεσε ερωτηματικά και αντιδράσεις σε χρήστες του διαδικτύου, που έκαναν λόγο μεταξύ άλλων για δύο μέτρα και δύο σταθμά.

«Υπάρχει πρωτόκολλο για όσους κατηγορούνται για κακουργηματικές πράξεις. Είναι απαραίτητη στο πρωτόκολλο η χειροπέδηση μέχρι που θα παραδοθούν τα άτομα στις ανακριτικές ή δικαστικές αρχές. Έπεισε όλο τον κόσμο ότι από το γραφείο του αξιωματικού υπηρεσίας μέχρι τον ανακριτή φορούσε χειροπέδες», είπε ο Σταύρος Μπαλάσκας. Πρόσθεσε ότι υπεύθυνοι γι’ αυτό είναι οι αστυνομικοί. «Ο αστυνομικός έσπασε το πρωτόκολλο», είπε επίσης. 

Σχετικά Άρθρα