Δασκαλάκης:Απειλεί με μήνυση την μητέρα της Πισπιρίγκου -Το ξέσπασμα της Ρούλας

 Δασκαλάκης:Απειλεί με μήνυση την μητέρα της Πισπιρίγκου -Το ξέσπασμα της Ρούλας

Το ενδεχόμενο να καταθέσει μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση σε βάρος της μητέρας της Ρούλας Πισπιρίγκου εξετάζει η πλευρά του Μάνου Δασκαλάκη, μετά την κατάθεση της Ελένης Λεγάτου στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο στην δίκη της κόρης της Ρούλας Πισπιρίγκου για τους θανάτους των παιδιών της Μαλένας και Ίριδας.

Η μητέρα της Ρούλας Πισπιρίγκου κατά τη διάρκεια της κατάθεσης της έκανε λόγο για κακοποίηση της κόρης της από το Μάνο Δασκαλάκη, με την συνήγορο του Ευαγγελία Αμπαζη να σχολιάζει: «Υπάρχει επιλεκτική μνήμη αλλά κάποια πράγματα τα ξεχνά επιλεκτικά. Είναι αναξιόπιστη και δεν έχουμε καμία ερώτηση να της θέσουμε. Επιφυλασσόμαστε να καταθέσουμε μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση γιατί ο Δασκαλάκης παρουσιάστηκε ως κακοποιητής».

Άμεσα η Ρούλα Πισπιρίγκου ζήτησε το λόγο από το δικαστήριο για να υποστηρίξει τη μητέρα της.

«Είναι η δεύτερη φορά που δέχεται επίθεση συγγενικό μου πρόσωπο. Έχει παραδεχτεί και ο ίδιος ο κ. Δασκαλάκης την κακοποιητική του συμπεριφορά, το έχει καταθέσει και ενόρκως. Πρέπει να σεβαστούμε, όπως έκανε και η δική μας πλευρά, τους γονείς μας τους ανθρώπους που έχουν χάσει τα εγγόνια τους».

Το σημείο της κατάθεσης της Ελένης Λεγάτου που εξόργισε την πλευρά Δασκαλάκη αφορούσε σε περιγραφές για μπουνιές σε βάρος της 35χρονης από τον σύζυγο της.

«Ξέρω ότι έγιναν δύο έντονοι τσακωμοί. Ο πρώτος ήταν όταν είχε γεννηθεί η Ίριδα, και της πέταξε το κινητό και την χτύπησε στο χείλος. Είχε μιλήσει ο κ. Δασκαλάκης με το σύζυγο μου, είχαν πει κάποια πράγματα. Προσπαθούσαν να με προφυλάξουν, δεν μου έλεγαν πολλά.

Μόνο ότι είχαν ένταση και της πέταξε το κινητό.Ήταν Χριστούγεννα θυμάμαι. Είχαμε μία συζήτηση για τη σχέση των ζευγαριών. Μου λέει άκουσε να σου πω η κόρη σου θέλει ξύλο, της έδωσα πολλές μπουνιές. Νόμιζα πως μου κάνει πλάκα. Μου είπε η κόρη τελικά ότι την χτύπησε στο αυτοκίνητο.

Δεν μου είπε πως γίνεται συνέχεια αυτό. Την είχα ρωτήσει εάν λέει αλήθεια ή ψέματα. Μου είπε πως της έδωσε κάποια χαστούκια. Τα συζητούσε με την αδελφή της εγώ δεν ήμουν μέσα στα πράγματα» κατέθεσε η μητέρα της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Νωρίτερα, η Ελένη Λεγάτου απάντησε στις ερωτήσεις της προέδρου της έδρας χωρίς όμως να μπορεί να μπει σε λεπτομέρειες. «Έχω χάσει τρία εγγόνια, το παιδί μου είναι στη φυλακή και εγώ δεν ξέρω που πατάω και που βρίσκομαι… δεν ήρθα να πω ψέματα» απάντησε σε σχετικό σχόλιο της προέδρου.

Αναφερόμενη στο θάνατο της Μαλένας, η μάρτυρας είπε: «Μου είπε ο σύζυγος μου πως «το παιδί έφυγε». Δεν μπορούσα να το καταλάβω, έλεγα «που πήγε;». Μου είπε η κόρη μου «μαμά με ένα «αχ» έφυγε το παιδί.» Μου είπε πως το παιδί είχε ξαπλώσει και έφυγε με ένα «αχ». Της έλεγε «μαμά ξάπλωσε και εσύ». Και άκουσε ένα «αχ», δεν το είδε καθόλου καλά και φώναξε τους γιατρούς».

Η μάρτυρας υποστήριξε πως η Ρούλα Πισπιρίγκου έκλαιγε συνεχώς για το χαμό του παιδιού της αλλά και πως η ίδια τη συμβούλευσε να πάει σε ψυχολόγο για να την βοηθήσει να διαχειριστεί το θάνατο του παιδιού της.

Πρόεδρος: Πως ήταν η επικοινωνία με τον κ. Δασκαλάκη μετά το θάνατο της Μαλένας;

Μάρτυρας: Ο Δασκαλάκης ήταν της άποψης πως ότι φεύγει, φεύγει, δε θα κάτσουμε να πεθάνουμε και εμείς, έχουμε και άλλο παιδί. Σε ένα περιστατικό ήμουν μπροστά που ήταν πάνω στο τάφο και έκλαιγε και της είπε «σταμάτα να κλαις». Της το συζήτησα και μου είπε «μαμά, ο Μάνος είναι αυτής της άποψης».

Πρόεδρος: Πότε αποφάσισε το ζευγάρι να κάνει άλλο παιδάκι;

Μάρτυρας : Ήταν επιθυμία της Τζωρτζίνας πιο πολύ. Της έλεγε «μαμά θα κάνουμε ένα αδελφάκι». Αρχικά ήταν φοβισμένη η κόρη μου. Ο κ. Δασκαλάκης ήταν αρνητικός.Σχετικά με το θάνατο της Ίριδας Δασκαλάκη, η κ. Λεγάτου σχολίασε πως το ζευγάρι εκείνη την περίοδο δεν ήταν σε καλή φάση. «Είχε η κόρη μου μία σχέση για ένα βράδυ και ο Μάνος δεν το δεχόταν. Μου το είπε η Δήμητρα.

Της ζήτησε να χωρίσουν. Εκεί έγινε και το περιστατικό που την χτύπησε. Ξέρω πως σκεφτόταν να χωρίσει ο Δασκαλάκης να νοικιάσει ένα σπίτι. Νομίζω πως νοίκιασε μία γκαρσονιέρα, κοντά στην περιοχή. Η κόρη μου δεν ήθελε να χωρίσουν.

Μου έλεγε πως ο Μάνος δεν το δέχεται, εγώ του είπα την αλήθεια και αποφάσισε να φύγει από το σπίτι. Ήταν αναστατωμένη, στεναχωρημένη. Ο σκοπός της ήταν η οικογένεια της. Είχαν έρθει σε εμένα δύο ημέρες. Το μωρό ήταν πολύ φαγανό, κοιμόταν αρκετές ώρες. Μου είχε κάνει εντύπωση.

Η παιδίατρος είχε πει να μην το ξυπνάμε για να το ταΐσουμε. Ενημερώθηκα από το σύζυγο μου για το θάνατο της Ίριδας. Μου είπε η Δήμητρα ότι ξάπλωσαν, το μωρό ήταν με τη Τζωρτζίνα και νωρίς το πρωί έκλαψε. Η Ρούλα πήγε να φτιάξει το φαί, αλλά δεν έφαγε γιατί της έδωσε πιπίλα και ξανακοιμηθηκε.

Την επόμενη ημέρα θα πήγαιναν στην πεθερά της για φαγητό και δεν είχε ξυπνήσει το μωρό. Η Δήμητρα πήγε να το ξυπνήσει και το βρήκε, το πήγε στην κουζίνα. Λεπτομέρειες δεν ξέρω, αποφεύγει και να μου πει μέχρι τώρα».

«Το παιδί μου είναι αθώο»

Την βεβαιότητα ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου είναι αθώα διατύπωσε ο πατέρας κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του στο δικαστήριο.«Για εμένα το παιδί μου είναι αθώο» είπε συγκινημένος και συνέχισε: «Βλέπω το παιδί μου εκεί, δεν ξέρω αν θα το αντέξω. Της είχα δώσει μια συμβουλή «μην κοιτάς πίσω», έτσι έζησα και εγώ.

«Δεν κοίταξα πίσω κοίταξα μόνο μπροστά. Δεν μπορεί η Ρούλα να έχει κάνει κάτι τέτοιο. Είναι αδύνατο για εμένα να έχει πειράξει έστω και μια τρίχα των παιδιών. Είχε πάντα αδυναμία στα παιδιά».

Μάλιστα, προς το τέλος της κατάθεσης του φανερά φορτισμένος είπε: «Το παιδί μου είναι αθώο. Δεν είδε κανείς να δίνει την κεταμίνη, δεν είπαν ποια είναι η πορεία της κεταμίνης, εγώ αμφισβητώ την κεταμίνη σας το λέω!».

Σχετικά Άρθρα