Αμοργός/Καταγγελίες από την Αμερικανίδα σύντροφο του 59χρονου που αγνοείται-“Αηδιασμένη με το πώς μας φέρθηκαν”

 Αμοργός/Καταγγελίες από την Αμερικανίδα σύντροφο του 59χρονου που αγνοείται-“Αηδιασμένη με το πώς μας φέρθηκαν”

Εξαφανισμένος από την περασμένη Τρίτη 11/6 είναι ο 59χρονος τουρίστας στην Αμοργό, ο οποίος πήγε για πεζοπορία και έκτοτε δεν έδωσε κανένα σημείο.Οι ελπίδες να βρεθεί ζωντανός ο Albert Calibet μέρα με τη μέρα σβήνουν και η σύντροφός του, που βρίσκεται στο νησί, ξεσπά κατά των ελληνικών Αρχών. «Είμαι εντελώς αηδιασμένη με τον τρόπο που μας έχουν φερθεί» δήλωσε η Debbie Leshane στην εφημερίδα «The New York Post».

Η γυναίκα καταγγέλλει τις ελληνικές αρχές ότι δεν κάνουν σχεδόν τίποτα για να βρουν τον άνθρωπό της, αναγκάζοντας έτσι τους οικείους του να σπεύσουν στην Αμοργό και να οργανώσουν τη δική τους αποστολή διάσωσης. «Όλοι αξίζουν να αναζητηθούν. Ήταν ένας έμπειρος πεζοπόρος, αξίζει πραγματικά να αναζητηθεί» δήλωσε.

Η Leshane ταξίδεψε 32 ώρες μέχρι την Ελλάδα μαζί με τον αδελφό του Όλιβερ και δύο μέλη της ομάδας έρευνας και διάσωσης της κομητείας του Λος Άντζελες.

Μαζί με τρεις ντόπιους φίλους και μέλη της οικογένειας, δημιούργησαν τη δική τους ομάδα αναζήτησης και περνούν κάθε λεπτό χτενίζοντας το νησί για να βρουν τον Albert. Και όλα αυτά ενώ την προηγούμενη εβδομάδα επικρατούσαν στο νησί πολύ υψηλές θερμοκρασίες που έκαναν ακόμα δυσκολότερη την επιχείρηση έρευνας.

Όπως καταγγέλλει η σύντροφος του εξαφανισμένου τουρίστα οι υποσχέσεις των ελληνικών αρχών για τη χρήση μη επανδρωμένων αεροσκαφών και σκύλων-ανιχνευτών έμειναν ανεκπλήρωτες, ακόμα και όταν η οικογένειά του προσφέρθηκε να καλύψει όλα τα έξοδο. Στο μόνο που περιορίστηκαν, όπως λέει, ήταν να πετάξουν τα ελικόπτερα για μόλις δύο ώρες την ημέρα που εξαφανίστηκε ο 59χρονος.

Οι φίλοι του ξεκινούν τις έρευνές τους κάθε μέρα στις 5 το πρωί και τελειώνουν αργά το βράδυ με τη χάραξη στρατηγικής για την επόμενη πεζοπορία έρευνας και διάσωσης.

Αλλά, όπως είπε η σύντροφός του, οι ελληνικές αρχές δεν φαίνεται να εργάζονται μετά τη δύση του ηλίου. «Ας πάμε για ύπνο και ας αφήσουμε τον Albert να κοιμηθεί έξω, αυτή είναι η στάση τους» είπε η Debbie Leshane. «Θα μείνω εδώ μέχρι να βρουν τον έρωτα της ζωής μου» δηλώνει.

Σχετικά Άρθρα