Διάσκεψη για την Ειρήνη: Οι υψηλές πολιτικές παρουσίες και το πηγαδάκι Τσίπρα-Ζάεφ-Νίμιτς

 Διάσκεψη για την Ειρήνη: Οι υψηλές πολιτικές παρουσίες και το πηγαδάκι Τσίπρα-Ζάεφ-Νίμιτς

Με υψηλές πολιτικές παρουσίες και αφίξεις ομιλητών από όλη την Ευρώπη εξελίσσεται η Διεθνής Διάσκεψη για την Ειρήνη και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, που διοργανώνει το Ινστιτούτο Τσίπρα στο Ωδείο Αθηνών.

Την ευκαιρία να τα πουν από κοντά στην επέτειο της Συμφωνίας των Πρεσπών έχουν αυτήν την ώρα ο Αλέξης Τσίπρας, ο πρώην ομόλογος του, Ζόραν Ζάεφ και ο ειδικός μεσολαβητής για το ονοματολογικό, Μάθιου Νίμιτς, απολαμβάνοντας έναν καφέ στο περιθώριο της Διάσκεψης.

diaskepsi-viosimi-anaptyksi__2_
diaskepsi-viosimi-anaptyksi__4_

Στο Ωδείο Αθηνών βρίσκονται, άλλωστε, βουλευτές και Ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, πρώην στελέχη της Κουμουνδούρου, αλλά και μέλη και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, όπως οι: Πέτρος Κόκκαλης, Νίκος Βούτσης, Γιάννης Δραγασακης, Παύλος Χρηστίδης, Κατερίνα Μπατζελή και Γιώργος Λιάνης.

Επιπλέον, παρόντες είναι διπλωμάτες από πολλές χώρες, αλλά και εκπρόσωποι παραγωγικών και επιστημονικών φορέων.

diaskepsi-viosimi-anaptyksi__3_
diaskepsi-viosimi-anaptyksi__5_
diaskepsi-viosimi-anaptyksi__7_

Επιπλέον, τον Νίκο Ανδρουλάκη θα εκπροσωπήσει ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Θανασης Γλαβίνας, ενώ νωρίς το απόγευμα αναμένεται ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης.

Πλην του κ. Τσίπρα, με ενδιαφέρον αναμένονται οι τοποθετήσεις των Γιώργου Παπανδρέου και Χάρη Δούκα από το ΠΑΣΟΚ, όπως και των Μαργαρίτη Σχοινά και Θόδωρου Ρουσόπουλου που έχουν και ευρωπαϊκή διάσταση.

diaskepsi-viosimi-anaptyksi__8_
diaskepsi-viosimi-anaptyksi__9_

Παρών ο Χαρίτσης: Ποια στελέχη της Νέας Αριστεράς θα παρευρεθούν

Μετά από πρόσκληση του Ινστιτούτου Τσίπρα, ο Πρόεδρος της ΚΟ της Νέας Αριστεράς, Αλέξης Χαριτσης θα παρευρεθεί, κατά πληροφορίες, στη Διεθνή Διάσκεψη για την Ειρήνη και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, οι εργασίες της οποίας ξεκίνησαν σήμερα.

Το παρών θα δώσουν και άλλα κορυφαία στελέχη της Νέας Αριστεράς, ανάμεσα στα οποία οι: Νίκος Βούτσης, Πέτη Πέρκα, Σία Αναγνωστόπουλου, Μερόπη Τζούφη, αλλά και ο Εκπρόσωπος Τυπου, Κωστής Καρπόζηλος.

Σχετικά Άρθρα