“Όχι” από Μηταράκη σε δεύτερη θητεία Σακελαροπούλου: “Υπάρχουν στελέχη της κεντροδεξιάς με ιστορική διαδρομή που θα μπορούσαν να είναι υποψήφιοι ΠτΔ”

 “Όχι” από Μηταράκη σε δεύτερη θητεία Σακελαροπούλου: “Υπάρχουν στελέχη της κεντροδεξιάς με ιστορική διαδρομή που θα μπορούσαν να είναι υποψήφιοι ΠτΔ”

«Άρχισαν τα όργανα» και οι ψίθυροι στην κυβέρνηση για τη θέση της Προέδρου της Δημοκρατίας. Η εκλογή θα γίνει το 2025 και ο Κυριάκος Μητσοτάκης καλείται να αποφασίσει εάν θα προτείνει για επανεκλογή την Κατερίνα Σακελλαροπούλου ή κάποιο άλλο πρόσωπο που θα συσπειρώσει τη δεξιά παράταξη, μετά το εκλογικό «χαστούκι» για τη ΝΔ. 

«Υπάρχουν πάρα πολλά αξιόλογα στελέχη της κεντροδεξιάς, τα οποία έχουν ιστορική διαδρομή στην πολιτική, τα οποία θα μπορούσαν να είναι υποψήφιοι Πρόεδροι της Δημοκρατίας. Νομίζω είναι μία συζήτηση που πρέπει να γίνει όταν αυτή ωριμάσει», είπε ο βουλευτής της ΝΔ Νότης Μηταράκης

Ξαφνικά, χωρίς να έχει προηγηθεί παρόμοια συζήτηση, ο πρώην υπουργός «βάζει φωτιά» στο εσωκομματικό πεδίο της Νέας Δημοκρατίας και εκκινεί μία συζήτηση που θα προκαλέσει νέα εσωστρέφεια.

Υπενθυμίζεται πως ο πρωθυπουργός έχει κατ’ επανάληψη εκφράσει την ικανοποίησή του για το έργο της Κ. Σακελλαροπούλου και έχει αφήσει να εννοηθεί πως επιθυμεί την ανανέωση της θητείας της. Ωστόσο, τα «σύννεφα» στην ΚΟ μπορεί να αναγκάσουν τον πρωθυπουργό να το… ξανασκεφτεί. Κριτική για τα «κεντρώα» ανοίγματα Μητσοτάκη σε θεσμικές θέσεις και υπουργεία έχουν ασκήσει ουκ ολίγα «γαλάζια» στελέχη στο παρελθόν. Η αμφισβήτηση έχει κορυφωθεί μετά την «ψυχρολουσία» των ευρωεκλογών και την αναζήτηση πυξίδας για την επόμενη ημέρα. 

Σχετικά Άρθρα