Κατρίνης: “Ώρα ευθύνης για όλους μας- Η κοινωνική πλειοψηφία θα βρει σύντομα πολιτική έκφραση”

 Κατρίνης: “Ώρα ευθύνης για όλους μας- Η κοινωνική πλειοψηφία θα βρει σύντομα πολιτική έκφραση”

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο Μιχάλης Κατρίνης τονίζοντας ότι δεν έλαβε κανένα μήνυμα της κάλπης.

«Λέει οπρωθυπουργός ότι πήρε το μήνυμα αλλά δεν πήρε κανένα μήνυμα. Απέναντί του όμως έχει μια μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία. Αυτή η κοινωνική πλειοψηφία σύντομα θα βρει πολιτική έκφραση και αυτοί που απείχαν θα έρθουν στην κάλπη για να δώσουν το τελικό χτύπημα σε αυτή την κυβέρνηση», είπε για να προσθέσει ότι υπάρχουν δημιουργικές δυνάμεις, έτοιμες να στηρίξουν ένα ρεαλιστικό και συνεκτικό σχέδιο διακυβέρνησης.

«Είναι η ώρα της ευθύνης για όλους εμάς, να ανοίξουμε το δρόμο για αυτή την προοπτική», ανέφερε ο Μιχάλης Κατρίνης, ο οποίος σχολιάζοντας πρόσφατη συνέντευξη του πρωθυπουργού, υποστήριξε ότι ήταν εξοργιστική και προσβλητική για τους πολίτες, καθώς «πίσω από κάποιες φαινομενικά απολογητικές διατυπώσεις, αναδείχθηκε και πάλι η καθεστωτική του νοοτροπία, ο αυταρχισμός και η αλαζονεία του».

Ειδική αναφορά, έκανε στις αυξήσεις που έρχονται στην κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος λέγοντας πως τα στοιχεία που δημοσιεύτηκαν από την Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων Ενέργειας και Υδάτων αναφέρουν ότι τον Ιούνιο, το πράσινο ή ειδικό τιμολόγιο ηλεκτρικής ενέργειας για τους οικιακούς καταναλωτές θα είναι αυξημένο από 11,66% έως και 65%.

«Όταν αρχίσουν να έρχονται οι λογαριασμοί στους πολίτες, να δούμε ποιες δικαιολογίες θα επιστρατεύσει η κυβέρνηση», σχολίασε και πρόσθεσε σε ότι αφορά στην ακρίβεια που αποτελεί θηλιά στο λαιμό των νοικοκυριών πως όταν επισημαίνουν πολίτες ότι υπάρχουν ελληνικά προϊόντα τα οποία πωλούνται σε χαμηλότερες τιμές στο εξωτερικό από ό,τι στην Ελλάδα, η κυβέρνηση τους κατηγορεί για λαϊκισμό. «Δεν έχει νόημα, βεβαίως, σε ένα αλαζόνα Πρωθυπουργό να του επισημαίνει κανείς ότι χώρες όπως η Ισπανία, η Πορτογαλία και η Πολωνία μείωσαν το ΦΠΑ στα τρόφιμα και μαζί μείωσαν και τις τιμές στο ράφι. Στην πραγματικότητα, ο κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ θέλουν υψηλό ΦΠΑ όχι μόνο στη βενζίνη, αλλά και στα τρόφιμα, γιατί εκεί στηρίζονται τα φορολογικά έσοδα», είπε.

Σχετικά Άρθρα