Καραλής: Αυτό το μετάλλιο με δίδαξε ότι οι άνθρωποι είναι ικανοί για απίστευτα κατορθώματα

 Καραλής: Αυτό το μετάλλιο με δίδαξε ότι οι άνθρωποι είναι ικανοί για απίστευτα κατορθώματα

Μετά τον Τεντόγλου και την Στεφανίδη και ο Εμμανουήλ Καραλής μάς έκανε για ακόμα μια φορά περήφανους κατακτώντας τη δεύτερη θέση και το ασημένιο μετάλλιο στο άλμα επί κοντώ στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στην Ρώμη.

Μπορεί ο ίδιος να ζήτησε από την μαμά του να τον «ξεματιάσει», αφού «ταλαιπωρήθηκε» μέχρι να περάσει στον τελικό, με 2 αποτυχημένες προσπάθειες και το κοντάρι του να γλιστράει στη δεξαμενή, όμως η νίκη του είναι αποκλειστικά δική του και δεν ήταν καθόλου εύκολη.

Ο Εμμανουήλ Καραλής λίγες ώρες μετά την κατάκτηση του μεταλλίου στην «αιώνια πόλη» έγραψε στα social media:

«Αυτό το μετάλλιο κατέχει μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου, όχι λόγω του σχεδίου ή του χρώματος του, αλλά λόγω του ταξιδιού που συμβολίζει. Κατά τη διάρκεια της πρόκρισης, τραυματίστηκα στον αστράγαλό μου. Δύο μέρες μετά, μετά από θεραπεία αποφασίσαμε να κατέβω στον τελικό και να δώσω τον καλύτερο εαυτό μου. Πονούσα αλλά δεν το άφησα να με σταματήσει. Τα κατάφερα, δίνοντας όλο μου το είναι παρά τον τραυματισμό.

Αυτή η εμπειρία με δίδαξε ότι οι άνθρωποι είναι ικανοί για απίστευτα κατορθώματα. Μπορούμε να ξεπεράσουμε τα όριά μας και να πετύχουμε εκπληκτικά πράγματα, ακόμα και όταν οι πιθανότητες είναι εναντίον μας. Ο πόνος είναι προσωρινός, αλλά ο θρίαμβος του ανθρώπινου πνεύματος είναι αιώνιος».

Σχετικά Άρθρα