Στήριξη στους επισκέπτες της Ακρόπολης από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό λόγω του καύσωνα

 Στήριξη στους επισκέπτες της Ακρόπολης από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό λόγω του καύσωνα

Εθελοντές και προσωπικό από όλα τα σώματα του Ε.Ε.Σ. (Υγείας, Κοινωνικής Πρόνοιας, Σαμαρειτών-Διασωστών & Νεότητας), βρέθηκαν στον ιερό βράχο της Ακρόπολης εν μέσω καύσωνα, προκειμένου να ενισχύσουν τους χιλιάδες επισκέπτες με κρύα εμφιαλωμένα νερά και να προσφέρουν Πρώτες Βοήθειες στο πλαίσιο του πρωτοκόλλου «Έγκαιρης Δράσης – Ελλάδα Ακραία Υψηλές θερμοκρασίες», που υλοποιείται σε συνεργασία με τη Διεθνή Ομοσπονδία Συλλόγων Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου (ΔΟΕΣ) και το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών.

Παράλληλα, το νοσηλευτικό προσωπικό και οι εθελοντές Σαμαρείτες-Διασώστες του Ε.Ε.Σ. αντιμετώπισαν επιτυχώς δεκάδες έκτακτα περιστατικά (μικροτραυματισμοί, εκδορές, δύσπνοιες, λιποθυμίες κ.α.) που προέκυψαν στους επισκέπτες, εκ των οποίων τα περισσότερα σχετίζονταν με τους δυνητικούς κινδύνους που απορρέουν από τις εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες.

Υπενθυμίζεται ότι, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, πραγματοποίησε αντίστοιχη δράση την Δευτέρα και την Τρίτη στην Πλατεία Συντάγματος αλλά και στα εκδοτήρια της Ακρόπολης, προσφέροντας συνολικά 12.000 μπουκάλια εμφιαλωμένου νερού στους πολίτες. Αντίστοιχες δράσεις θα πραγματοποιούνται από τον Ε.Ε.Σ. για όσο διάστημα επικρατούν οι υψηλές θερμοκρασίες. 

Σχετικά Άρθρα