Πέθανε ο θρύλος και λογότυπο του NBA Τζέρι Γουέστ

 Πέθανε ο θρύλος και λογότυπο του NBA Τζέρι Γουέστ

Ο Τζέρι Γουέστ μία από τις θρυλικές μορφές του NBA «έφυγε» σε ηλικία 86 ετών. Η μορφή του Γουέστ είναι αυτή που αποτελεί το λογότυπο του σήματος της λίγκας, με τον ίδιο τον θρύλο των Λος Άντζελες Λέικερς να έχει κατακτήσει ένα πρωτάθλημα στη μεγάλη του καριέρα (1972) – ενώ αγωνίστηκε σε εννιά τελικούς – και αυτό γιατί έπεσε πάνω στη μεγάλη Δυναστεία των Μπόστον Σέλτικς του Ρεντ Άουερμπακ.

Σύμφωνα με την ενημέρωση των Κλίπερς, ο Γουέστ πέθανε το πρωί της Τετάρτης (ώρα Αμερικής) έχοντας στο πλευρό του τη σύζυγό του Κάρεν.

Στη διάρκεια της καριέρας του ο Γουέστ κατέκτησε 1 πρωτάθλημα ως παίκτης και 8 πρωταθλήματα ως στέλεχος, ενώ αναδείχθηκε δύο φορές NBA Executive of the Year.

Να σημειώσουμε πως οι Λέικερς έχουν αποσύρει προς τιμήν του Mr Logo τη φανέλα με το No44 και πως ο Γουέστ αποτελεί τον μοναδικό παίκτη στην ιστορία του NBA που αναδείχθηκε MVP των τελικών (1969) χωρίς η ομάδα του να αναδειχθεί πρωταθλήτρια.

Υπήρξε 14 φορές All Star, ενώ το 1969, μολονότι οι Λέικερς έχασαν τον τίτλο από τους Σέλτικς του επίσης θρυλικού Μπιλ Ράσελ, αναδείχθηκε MVP των τελικών!

Σχετικά Άρθρα