Παππάς/ “Προγραμματική σύγκλιση και εκλογική συμπόρευση του ΣΥΡΙΖΑ με το ΠΑΣΟΚ”- Ζητά πρωτοβουλία Κασσελάκη

 Παππάς/ “Προγραμματική σύγκλιση και εκλογική συμπόρευση του ΣΥΡΙΖΑ με το ΠΑΣΟΚ”- Ζητά πρωτοβουλία Κασσελάκη

Την ώρα που ο Στέφανος Κασσελάκης “αξιοποιεί” μια περίεργη διαρροή περί συμφωνίας μεταξύ ΠΑΣΟΚ και Νέας Αριστεράς, η οποία διαψεύσθηκε κατηγορηματικά και από τα δύο κόμματα, για να επιτεθεί και να χαρακτηρίσει “μόρφωμα” το κόμμα εκείνων που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ και να κλείσει την πόρτα διαλόγου με την Χαριλάου Τρικούπη, ο Νίκος Παππάς διατύπωσε μία εντελώς διαφορετική πρόταση.

Το κορυφαίο στέλεχος που συγκροτεί τον ισχυρότερο εσωκομματικό πόλο και στηρίζει μέχρι τώρα τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, προσέγγισε το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών μακριά από τους μικρούς διθυράμβους ικανοποίησης της ηγεσίας της Κουμουνδούρου.

“Η εκλογική κατάρρευση της ΝΔ ανοίγει το πολιτικό παιχνίδι και μεγιστοποιεί την πολιτικη ευθύνη των προοδευτικών δυναμεων με ορίζοντα την εκλογική συμπόρευση. Το αποτέλεσμα ήταν κατώτερο των προσδοκιών μας, δεν θα κρυφτούμε μπροστά σε αυτή την ευθύνη. Ο λαός μας είπε “σας βλέω, σας κοιτάω, σας ακούω, κάντε κάτι. Θεωρώ οτι ο Στ Κασσελάκης θα κινηθεί προς αυτή την κατεύθυνση”, τόνισε στο κανάλι της “Ναυτεμπορικής”.

Και έγινε ακόμα πιο σαφής: “Ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ ως οργανωμένα κόμματα οφείλουν να εκκινήσουν διαδικασίες χωρίς να χάνουν την αυτονομία τους. Ο ορίζοντας και ο στόχος πρέπει να είναι μια εκλογική συμπόρευση”. Η ιδέα περί διεύρυνσης στο προοδευτικό κέντρο και σύγκλισης με το ΠΑΣΟΚ είναι κάτι που ο Νίκος Παππάς λέει εδώ και πολύ καιρό. Σε αντίθεση με τον Στέφανο Κασσελάκη που αποκλείει συνεργασίες κορυφής και παραπέμπει σε συζητήσεις στην κοινωνία, ενώ προσκαλεί ακόμα και πρώην υπουργούς του ΠΑΣΟΚ να ενταχθούν στον ΣΥΡΙΖΑ!

Αξίζει να σημειωθεί πως υπέρ της συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ έχουν ταχθεί από καιρό σημαντικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όπως οι Κώστας Ζαχαριάδης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, Γιάννης Ραγκούσης, Χρήστος Σπίρτζης και άλλοι. Το ότι, όμως, το διατυπώνει ο Νίκος Παππάς που θεωρείται συμπαραστάτης του Στέφανου Κασσελάκη αποκτά ιδιαίτερη σημασία και αποτελεί βάση διεργασιών και εντός του ΣΥΡΙΖΑ. Ο τομεάρχης Οικονομικών και πρώην υπουργός, πάντως, είναι γνωστό ότι διατηρεί στενές σχέσεις με κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ.

Σχετικά Άρθρα