Κασσελάκης: Ανοιχτή πρόσκληση στο ΠΑΣΟΚ για συνεργασία σε προτάσεις νόμου- Παππάς: Ορίζοντας εκλογικής συμπόρευσης

 Κασσελάκης: Ανοιχτή πρόσκληση στο ΠΑΣΟΚ για συνεργασία σε προτάσεις νόμου- Παππάς: Ορίζοντας εκλογικής συμπόρευσης

«Προσκαλώ το ΠΑΣΟΚ να συνεργαστούμε σε προτάσεις νόμου. Ας ξεκινήσουμε από αυτό. Υπάρχουν ζητήματα όπως ο ΦΠΑ στα οποία μπορούμε να συμφωνήσουμε… Δεν τείνω χείρα φιλίας στο ΠΑΣΟΚ γενικά. Θα χτίσουμε πλατιά κοινωνική βάση. Είναι το πρώτο στοίχημα που γυρνάει από το μείγμα ακροδεξιάς-δεξιάς του κ. Μητσοτάκη. Με τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ έχουμε την πρόθεση να συνεργαστούμε σε προτάσεις νόμου» είπε ο Στέφανος Κασσελάκης συνέντευξή του στα Παραπολιτικά.

«Όσο είμαι πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να υπάρξει συνεργασία με το μόρφωμα της Νέας Αριστεράς, που έκλεψε έδρες» επανέλαβε, και κλήθηκε να σχολιάσει την πρόταση Τεμπονέρα για συνεργασία με ΠΑΣΟΚ και Νέα Αριστερά: «Κανείς δεν αναγκάζει κανέναν να μείνει στον ΣΥΡΙΖΑ. Είναι δικαίωμα του καθενός να αλλάξει πορεία» είπε χαρακτηριστικά.

Η επόμενη μέρα 

«Αύριο θα ανακοινώσω τις σκέψεις μου στην Κοινοβουλευτική Ομάδα και θα προχωρήσουμε με το χρονοδιάγραμμα μας. Ο στόχος είναι το Συνέδριο να γίνει στις αρχές Οκτωβρίου με καταστατικές αλλαγές και εκλογή νέων οργάνων» είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε:

«Θα υπάρχει προσυνεδριακός διάλογος και καταστατικές αλλαγές. Το όραμά μου στα επόμενα 2 χρόνια είναι κάποιος να βάζει τα στοιχεία του στο syriza.gr και να βλέπει τις προτάσεις. Αν το κάνουμε αυτό θα υπάρχει διαφάνεια σε όλα» είπε και σχολίασε την κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ πέρυσι, η οποία οδήγησε στην εκλογή του.

«Μάλλον δεν ήταν θέμα λειτουργίας, αλλά θέμα ποιότητας του στελεχιακού δυναμικού. Τελικά το σύστημα δούλεψε. Το να μην ξέρουμε πέρυσι τις 20 μονάδες διαφορά δεν μπορεί να ξαναγίνει, πρέπει να έχουμε επαφή με την κοινωνία» τόνισε.

«Δεν είναι σωστό ένας πρόεδρος να διαγράφει από μόνος του, πρέπει να υπάρχει αντίβαρο, αλλά πρέπει να μπορεί να κυβερνήσει» σημείωσε σε άλλο σημείο, απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

«Έχω πάρει τα μηνύματά μου»

«Η δύναμη που έχουμε στις λαϊκές συνοικίες αποδεικνύει ότι η καμπάνια κατά του προσώπου μου δεν πέτυχε. Ο κόσμος καταλαβαίνει ποιος λέει την αλήθεια και είναι στο πλευρό του» είπε για το εκλογικό αποτέλεσμα.

«Είμαι υπερήφανος που δεν πρέπει να απολογηθώ στη βάση του κόμματος μου» σημείωσε στη συνέχεια και συμπλήρωσε: «Με τις πρωτοβουλίες για την ακρίβεια, θέσαμε την ατζέντα και καταφέραμε να εκθέσουμε τη ΝΔ. Όλα αυτά δεν είναι τυχαία. Η ΝΔ δεν πήγε τυχαία στο 28%. Αν δείτε τα δικά μας αποτελέσματα, δεν πετάω από τη χαρά μου, αλλά είναι πολύ ικανοποιητικά».

«Είχα πει ότι την επόμενη μέρα τα προβλήματα πάλι εκεί θα είναι. Πρέπει να έχουμε ταπεινοφροσύνη. Είμαστε εδώ για να λύσουμε τα προβλήματα του κόσμου. Είμαι πολύ περήφανος για τις προτάσεις που καταθέσαμε για τη φορολογία και την ακρίβεια» τόνισε σε άλλο σημείο και κάλεσε και σήμερα τον Κυριάκο Μητσοτάκη να πάνε μαζί στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους για να κοστολογήσουν τα μέτρα που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Έχω πάρει τα μηνύματά μου από την κάλπη. Υπάρχει κόσμος που λέει σε εμπιστεύομαι, θέλω να είσαι ο αντίπαλος της δεξιάς, αλλά πρέπει να φτιάξεις μια ομάδα και να δείξεις στιβαρότητα και ξεκάθαρες προτάσεις».

«Έχω απαυδήσει με τη βρομιά»

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πήρε ούτε ένα ευρώ μαύρα. Έχω απαυδήσει με τη βρομιά στη χώρα μας» είπε στην αρχή της συνέντευξής του και έκανε εκτενή αναφορά στο υπέρογκο χρέος της ΝΔ: «Είναι δυνατόν το κόμμα του κυβερνά να έχει 500 εκατομμύρια χρέος και να πληρώνει εκατομμύρια σε συμβούλους;» αναρωτήθηκε.

«Η κοροϊδία με το πόθεν έσχες έχει κουράσει»

Αναφορικά με το πόθεν έσχες ο Στέφανος Κασσελάκης είπε πως «απώθησε κόσμο αυτή η συζήτηση αλλά φανέρωσε την υποκρισία της ΝΔ». Έκανε λόγο για προσπάθεια δολοφονίας του χαρακτήρα του και τόνισε πως «όταν έρθει η ώρα θα δώσω τα στοιχεία αναλυτικά και θα προκαλέσω και τον πρωθυπουργό και όλους τους υπόχρεους να κάνουν το ίδιο. Αυτή η κοροϊδία έχει κουράσει τον κόσμο. Ο κόσμος πεινάει. Εμείς σε αυτή την εκλογική μάχη κερδίσαμε νέους, άνεργους, αναποφάσιστους. Είναι παρακαταθήκη για το μέλλον και θα το χτίσουμε».

Στο τέλος της συνέντευξης προέβλεψε ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν θα ξανακατέβει για εκλογή! «Το 28% δεν είναι τυχαίο. Πιστεύω ότι θα ακολουθήσει την πορεία του Σημίτη και εμείς θα αναλάβουμε μια χώρα που θα έχει φτωχοποιήσει το 1/3» είπε χαρακτηριστικά.

Ο Νίκος Παππάς πάντως διατύπωσε μία πιο προχωρημένη πολιτικά πρόταση.

Το κορυφαίο στέλεχος που συγκροτεί τον ισχυρότερο εσωκομματικό πόλο και στηρίζει μέχρι τώρα τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, προσέγγισε το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών μακριά από τους μικρούς διθυράμβους ικανοποίησης της ηγεσίας της Κουμουνδούρου.

“Η εκλογική κατάρρευση της ΝΔ ανοίγει το πολιτικό παιχνίδι και μεγιστοποιεί την πολιτικη ευθύνη των προοδευτικών δυναμεων με ορίζοντα την εκλογική συμπόρευση. Το αποτέλεσμα ήταν κατώτερο των προσδοκιών μας, δεν θα κρυφτούμε μπροστά σε αυτή την ευθύνη. Ο λαός μας είπε “σας βλέω, σας κοιτάω, σας ακούω, κάντε κάτι. Θεωρώ οτι ο Στ Κασσελάκης θα κινηθεί προς αυτή την κατεύθυνση”, τόνισε στο κανάλι της “Ναυτεμπορικής”.

Και έγινε ακόμα πιο σαφής: “Ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ ως οργανωμένα κόμματα οφείλουν να εκκινήσουν διαδικασίες χωρίς να χάνουν την αυτονομία τους. Ο ορίζοντας και ο στόχος πρέπει να είναι μια εκλογική συμπόρευση”. Η ιδέα περί διεύρυνσης στο προοδευτικό κέντρο και σύγκλισης με το ΠΑΣΟΚ είναι κάτι που ο Νίκος Παππάς λέει εδώ και πολύ καιρό. Σε αντίθεση με τον Στέφανο Κασσελάκη που αποκλείει συνεργασίες κορυφής και παραπέμπει σε συζητήσεις στην κοινωνία, ενώ προσκαλεί ακόμα και πρώην υπουργούς του ΠΑΣΟΚ να ενταχθούν στον ΣΥΡΙΖΑ!

Αξίζει να σημειωθεί πως υπέρ της συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ έχουν ταχθεί από καιρό σημαντικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όπως οι Κώστας Ζαχαριάδης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, Γιάννης Ραγκούσης, Χρήστος Σπίρτζης και άλλοι. Το ότι, όμως, το διατυπώνει ο Νίκος Παππάς που θεωρείται συμπαραστάτης του Στέφανου Κασσελάκη αποκτά ιδιαίτερη σημασία και αποτελεί βάση διεργασιών και εντός του ΣΥΡΙΖΑ. Ο τομεάρχης Οικονομικών και πρώην υπουργός, πάντως, είναι γνωστό ότι διατηρεί στενές σχέσεις με κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ.

Σχετικά Άρθρα