Επιβάτες πτήσης της Qatar έμειναν για ώρες σε αεροπλάνο χωρίς κλιματισμό με τον καύσωνα της Αθήνας (vid)

 Επιβάτες πτήσης της Qatar έμειναν για ώρες σε αεροπλάνο χωρίς κλιματισμό με τον καύσωνα της Αθήνας (vid)

Μεγάλη ήταν η ταλαιπωρία των επιβατών σε πτήση της Qatar Airways. Οι επιβάτες της πτήσης από Αθήνα με προορισμό το Κατάρ κατήγγειλαν ότι έμειναν για ώρες «μπλοκαρισμένοι» μέσα στο αεροσκάφος, στο οποίο δεν λειτουργούσε ο κλιματισμός εν μέσω υψηλών θερμοκρασιών.

Σε βίντεο που αναρτήθηκε στα social media φαίνονται καπνοί να βγαίνουν από το αεροπλάνο πριν από την επιβίβαση στην πτήση QR-204, η οποία ήταν προγραμματισμένο να αναχωρήσει λίγο μετά τις 14:00 το μεσημέρι, αλλά εντέλει δεν πραγματοποιήθηκε.

Σε ένα άλλο βίντεο, που έχει τραβηχτεί μέσα από το αεροσκάφος, φαίνονται οι επιβάτες να προσπαθούν με κάθε τρόπο να δροσιστούν, αφού ο κλιματισμός για κάποιον λόγο δεν λειτουργεί.

Μάλιστα, στο αεροπλάνο βρισκόταν εργαζόμενη στο κανάλι 7News της Αυστραλίας, Τζόντι Γκρόκοκ, η οποία περιέγραψε:

«Ξεκίνησαν το αεροπλάνο και σταμάτησε αμέσως. Τότε έβαλαν ξανά μπροστά τον κινητήρα, αλλά και πάλι σταμάτησε αμέσως. Στο τέλος έχασα τον λογαριασμό πόσες φορές συνέβη αυτό μέσα σε δύο ώρες. Μετά από δύο ώρες ο πιλότος μάς είπε ότι υπήρχε ένα τεχνικό ζήτημα».

Παράλληλα, πρόσθεσε: «Στάζαμε από τη ζέστη. Δεν μπορούσαμε να σταματήσουμε να ιδρώνουμε και οι άνθρωποι είχαν εκνευριστεί και έκαναν παράπονα. Κάποιος έλεγε: “Θα πεθάνουμε, αφήστε μας να κατέβουμε. Ζήτησα νερό και μου είπαν ότι δεν είχαν“».

Η γυναίκα συμπλήρωσε ότι οι επιβάτες συνέχισαν να ταλαιπωρούνται και μετά την αποβίβαση από το αεροσκάφος, καθώς χρειάστηκε να περιμένουν πολλές ώρες στην ουρά, μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες, ώστε να κανονιστεί η νέα πτήση για το πρωί της Τρίτης, προκειμένου να φτάσουν στον προορισμό τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο αεροπλάνο βρίσκονταν και αθλητές Muay Τhai, οι οποίοι ταξίδευαν προκειμένου να συμμετάσχουν στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, με έναν από αυτούς να βιντεοσκοπεί την ταλαιπωρία και να ανεβάζει το υλικό στα κοινωνικά δίκτυα.

Πηγή: newsbeast.gr

Σχετικά Άρθρα