Γάζα: Συγκλονιστικό βίντεο από την επιχείρηση των Ισραηλικών για την απελευθέρωση ομήρων από την Χαμάς

 Γάζα: Συγκλονιστικό βίντεο από την επιχείρηση των Ισραηλικών για την απελευθέρωση ομήρων από την Χαμάς

Βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα το βράδυ της Δευτέρας το Ισραήλ, δείχνει αστυνομικούς της αντιτρομοκρατικής μονάδας Yamam να αψηφούν πυρά και εκρήξεις για να διασώσουν τρεις ομήρους από ένα κτιριακό συγκρότημα της Χαμάς.

Τα συγκλονιστικά πλάνα που καταγράφηκαν από κάμερες στις στολές των Ισραηλινών κομάντο το περασμένο Σάββατο τους δείχνουν αρχικά να περνούν ανάμεσα από δέντρα καθώς πλησιάζουν σε ένα από τα κτίρια όπου κρατούνταν οι όμηροι της Χαμάς Almog Meir Jan, 21 ετών, Andri Kozlov, 27 ετών, και Shlomi Ziv, 41 ετών.

Υπό τους ήχους πυροβολισμών, οι αστυνομικοί της Yamam ανατινάζουν μια πόρτα για να εισέλθουν στο εσωτερικό του πρώτου σπιτιού. Κραυγές και κρότοι ακούγονται γύρω από το κτίριο, για το οποίο το Ισραήλ δήλωσε αργότερα ότι ανήκε στον Γαζαίο δημοσιογράφο Abdallah Aljamal – ο οποίος κρατούσε τους τρεις ομήρους μέσα στο σπίτι της οικογένειάς του.

Αφού μπαίνουν στο σπίτι, οι αστυνομικοί εντοπίζουν τους ομήρους να κάθονται τρομοκρατημένοι στο πάτωμα ενός δωμάτιου, ενώ συνεχίζουν να ακούγονται πυροβολισμοί από το εξωτερικό του σπιτιού. Καθώς οι όμηροι Jan και Kozlov λένε τα ονόματά τους και μιλούν στους κομάντο, μια νέα έκρηξη ακούγεται κοντά στον τοίχο, αιφνιδιάζοντάς τους ξανά.

Οι αστυνομικοί φαίνονται έπειτα τα κατευθύνουν τους άνδρες μακριά από τον τοίχο, με έναν από αυτούς να προσπαθεί να καθησυχάσει τον Kozlov και να τον διαβεβαιώσει ότι θα γυρίσουν πίσω σώοι στο Ισραήλ. Τα επόμενα πλάνα στο βίντεο δείχνουν τους αστυνομικούς να βγάζουν βιαστικά τους ομήρους έξω από το κτίριο, ενώ ακούγονται δυνατοί, ασταμάτητοι πυροβολισμοί.

Η διάσωση του Σαββάτου πραγματοποιήθηκε από αξιωματικούς της Yamam σε συνεργασία με τις Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις και πράκτορες της υπηρεσίας πληροφοριών Shin Bet.

Σχετικά Άρθρα