Ανατροπή με τον ανασχηματισμό- Οι τελευταίες πληροφορίες

 Ανατροπή με τον ανασχηματισμό- Οι τελευταίες πληροφορίες

Κλειστή σύσκεψη στο πρωθυπουργικό γραφείο φέρεται να κλείδωσε τη στρατηγική και την πορεία που θα ακολουθήσει μετά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Εν αντιθέσει με τις μέχρι τώρα πληροφορίες αποφασίστηκε να υπάρξει μεγαλύτερη στροφή προς το κέντρο και όχι στα δεξιά χωρίς βέβαια να παραγνωρίζονται οι απώλειες προς αυτήν την κατεύθυνση.

Σε αυτή ην απόφαση που πρέπει βεβαια να φανεί και στις επιλογές του ανασχηματισμού, φέρεται να καταλήγει το κυβερνητικό επιτελείο από την επεξεργασία των αποτελέσματων των exit polls των εθνικών εκλογών του Ιουνίου του 2023 και των ευρωεκλογών του 2024.

Τα exit poll δείχνουν τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν τον κάθε ψηφοφόρο και το προφίλ του και ως συμπέρασμα η πλειοψηφία αυτών που δεν ψήφισε τη ΝΔ αλλά την είχε ψηφίσει το 2023 – δηλαδή εκείνοι που απείχαν ή ψήφισαν άλλο κόμμα, ήταν από το χώρο του Κέντρου.

Ειδικά όσον αφορά στην αποχή διαπιστώθηκε ότι ήταν 59% άνδρες και 66% γυναίκες ενώ στις ηλικίες 18 έως 34 η αποχή έφτασε το 75%, δηλαδή 3 στους 4 δεν πήγαν να ψηφίσουν!  

Σχετικά Άρθρα