Ανασχηματισμός ακόμη και το επόμενο 24ωρο-Αλλαγή πολιτικής και σημειολογία προσώπων- Όλα τα ονόματα που ακούγονται

 Ανασχηματισμός ακόμη και το επόμενο 24ωρο-Αλλαγή πολιτικής και σημειολογία προσώπων- Όλα τα ονόματα που ακούγονται

Οι επαφές του πρωθυπουργού με κορυφαίους Υπουργούς όπως οι κύριοι Χατζηδάκης, Πιερρακάκης, Γεραπετρίτης και Γεωργιάδης σημα΄λινει ότι έχει ανοίξει η διαδικασία των αποφάσεων για αλλαγών στο κυβερνητικό σχήμα μετά το απότέλεσμα των ευρωεκλογών που δεν ικανοποίησε τη ΝΔ. Το χρονοδιάγραμμα των ανακοινώσεων πάντως είναι ασαφές καθώς άλλοι τις τοποθετούν το επόμενο 24ωρο ενώ άλλες πληροφροίες εντός της εβδομάδας. Την Παρασκευή το Υπουργικό Συμβούλιο πιθανώς θα συνεδριάσει με νέα σύνθεση.

Ο Πρωθυπουργός, έχει ζητήσει από την Επιτροπή Εκλογικού Αγώνα της ΝΔ πλήρη στοιχεία με τις παρουσίες και τη δράση γαλάζιων στελεχών κατά τη διάρκεια της γαλάζιας εκστρατείας. Ωστόσο όπως αναφέρουν πηγές απο το Μαξίμου αν και τα πρόσωπα έχουν τη σημειολογία τους οι αλλαγές πολιτικής είναι αυτό που έχει σημασία.

Το βράδυ της Κυριακής τα γαλάζια στελέχη ξενύχτησαν για να εξετάσουν τα ποιοτικά στοιχεία των exit poll και να διαβάσουν σωστά το μήνυμα της κάλπης, ώστε οι αποφάσεις του Μαξίμου για την επόμενη ημέρα να κινηθούν στη σωστή κατεύθυνση.

Από την Κυβέρνηση τονίζουν πως η δυσαρέσκεια των περίπου 800.000 ψηφοφόρων που «χάθηκαν», προσωρινά τουλάχιστον, βασίζεται σε σειρά ζητημάτων με βασικότερο το θέμα της ακρίβειας και της καθημερινότητας χωρίς να παραγνωρίζεται και η προώθηση του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών όπως επίσης και το φορολογικό νομοσχέδιο. Από την άλλη επικρατεί η πεποίθηση ότι το μήνυμα που έστειλαν οι πολίτες, τρία χρόνια πριν από τις επόμενες εκλογές, θα “καλυφθεί” με τολμηρές πολιτικές πρωτοβουλίες, αυτό τον κόσμο μπορουν να τον ξανακερδίσουν.

Πάντως σύμφωνα με την Κυβέρνηση οι πολίτες ζητούν περισσότερα, χτυπούν καμπανάκι, δεν την κατακρημνίζουν ψηφίζοντας κάποιο κόμμα της αντιπολίτευσης, ουσιαστικά απέχουν και περιμένουν να δουν αν πήρε το μήνυμα

Ο Πρωθυπουργός στην αποψινή συνέντευξή του στον Alpha, θα απευθυνθεί στους πολίτες και θα βάλει το πλαίσιο για το επόμενο διάστημα, θα μιλήσει ανοιχτά για τις αστοχίες και για την ανάγκη αυτό το αποτέλεσμα να γίνει αφετηρία μιας νέας διαδρομής προς το 2027. Ενώ δεν αποκλείεται να προχωρήσει και σε συγκεκριμένες δεσμεύσεις.

Το σίγουρο είναι πως ο Πρωθυπουργός είναι αποφασισμένος να αλλάξει το κλίμα και αυτό όπως όλα δείχνουν περιλαμβάνει και έναν όσο το δυνατόν καλύτερα σταθμισμένο και ψύχραιμο ανασχηματισμό.

Αξιολόγηση έχει γίνει και στο στόχαστρο μπαίνουν όπως όλα δείχνουν κυρίως τα Υπουργεία που αγγίζουν την καθημερινότητα του πολίτη. Με πολλούς να αναρωτιούνται αν θα πρέπει στο νέο σχήμα να αντικατοπτρίζεται σε μεγαλύτερο βαθμό το δεξιό προφίλ της Κυβέρνησης, ενώ προβλέπεται και μεγαλύτερη εμπλοκή του μηχανισμού του κόμματος στην οδό Πειραιώς.

Ως προς τα ονόματα, σύμφωνα με ΤΑ ΝΕΑ φήμες κάνουν λόγο για αλλαγή ηγεσίας στο υπουργείο Εξωτερικών, με μετακίνηση του Κωστή Χατζηδάκη στη Ζαλόκωστα και επιστροφή του Γιώργου Γεραπετρίτη στο Μέγαρο Μαξίμου. Οι ίδιες φήμες θέλουν το Οικονομικών να αναλαμβάνει ο Θεόδωρος Σκυλακάκης, το Περιβάλλοντος και Ενέργειας ο Μάκης Βορίδης, ενώ κάποια ουσιαστική θέση αναζητείται για τον Άκη Σκέρτσο.

Αμετακίνητοι εμφανιζονται Νίκος Δένδιας, Άδωνις Γεωργιάδης, Λίνα Μενδώνη, Βασίλης Κικίλιας και Παύλος Μαρινάκης. Εκτός σχεδιασμού ενδέχεται να μείνουν ο Κώστας Σκρέκας, ο Γιάννης Βρούτσης αλλά και η Νίκη Κεραμέως.

Ερωτήματα επίσης τίθενται για Χρ. Σταϊκούρα, Γ. Φλωρίδη, Δημ. Καιρίδη, Λευτ. Αυγενάκης και επαναφορά στο κυβερνητικό σχήμα σειράς κορυφαίων που βρέθηκαν εκτός, όπως Τάκης Θεοδωρικάκος, Νότης Μηταράκης, Σταύρος Παπασταύρου κα.

Σχετικά Άρθρα