“Νάρκη” στους Ολυμπιακούς Αγώνες έβαλε ο Μακρόν με τις εκλογές – Μήνυμα από την ΔΟΕ

 “Νάρκη” στους Ολυμπιακούς Αγώνες έβαλε ο Μακρόν με τις εκλογές – Μήνυμα από την ΔΟΕ

Η απόφαση του Εμανουέλ Μακρόν να οδηγήσει τη χώρα σε πρόωρες βουλευτικές εκλογές προκαλεί σκεπτικισμό στην ΔΟΕ ως προς την ομαλή διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων που είναι προγραμματισμένοι να γίνουν το καλοκαίρι στο Παρίσι από τα τέλη Ιουλίου.

Ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Τόμας Μπαχ, δήλωσε σήμερα Δευτέρα ότι: «Η πολιτική αναταραχή στη Γαλλία δεν θα επηρεάσει τις προετοιμασίες για τους θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες. Η Γαλλία είναι συνηθισμένη να διεξάγει εκλογές, θα το κάνουν άλλη μια φορά, θα υπάρξει μια νέα κυβέρνηση και όλοι θα υποστηρίξουν τους Ολυμπιακούς». Και πρόσθεσε: «Δεν έχω την παραμικρή ένδειξη ότι η ενότητα αυτή θα διαρραγεί τώρα, μόλις λίγες ημέρες πριν αρχίσουν οι Αγώνες».

Η δήμαρχος του Παρισιού Αν Ινταλγκό, μια σοσιαλίστρια, δήλωσε ότι «δυσκολεύεται να κατανοήσει» γιατί ο Μακρόν επέλεξε να ρίξει τη χώρα σε πολιτική αβεβαιότητα τόσο κοντά στους Αγώνες και αποκάλεσε την κίνηση «άλλο ένα πραξικόπημα» εκ μέρους του προέδρου.

Ο επικεφαλής της οργανωτικής επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού Τόνι Εστανγκέ δήλωσε πως η ομάδα του είναι «περισσότερο αποφασισμένη παρά ποτέ» να κάνει τους Αγώνες να επιτύχουν. «Υπήρξαν γύρω στις δέκα εκλογικές αναμετρήσεις αφότου θέσαμε την υποψηφιότητα για τους Ολυμπιακούς και μάθαμε πώς να δουλεύουμε με τους δημόσιους παράγοντες», πρόσθεσε.

Σχετικά Άρθρα