Κουμουνδούρου: Ανασχηματισμός στελεχών και αμφισβήτηση τακτικής και στρατηγικής

 Κουμουνδούρου: Ανασχηματισμός στελεχών και αμφισβήτηση τακτικής και στρατηγικής

Μετά το “δυσμενές” ή καλύτερα το χαμηλών προσδοκιών αποτέλεσμα των ευρωεκλογών οι πληροφορίες φουντώνουν στην Κουμουνδούρου που θέλουν τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να προχωρεί άμεσα στην ανασύνταξη δυνάμεων με αλλαγές στελεχών ίσως και εντός της εβδομάδας. Όπερ σημαίνει νέος κύκλος εσωστρέφειας καθώς αναμένονονται περιθωριοποίηση και απομάκρυνση όσων στελεχών θεωρήσει ότι δεν πέτυχαν τους στόχους. Κάτι δηλαδή σαν ανασχηματισμός.

Εκτός κάδρου φαίνεται ότι είναι Ράνια Σβίγκου και Γιάννης Βουλγαράκης, τουλάχιστον προς το παρόν.

Εκτός από τις αλλαγές στελεχών αλλαγές προοιωνίζεται το αποτέλεσμα και σε κομματικές οργανώσεις, ιδίως στην περιφέρεια, καθώς δεν λειτουργούν όπως θα έπρεπε με τον ΣΥΡΙΖΑ να είναι τρίτο, τέταρτο ακόμα και πέμπτο κόμμα σε πολλούς νομούς.

Από την άλλη, ήδη ακούγονται δυνατότερα φωνές που προειδοποιούσαν για τις επιλογές τακτικής και στρατηγικής που ακολουθούνταν τους τελευταίους μήνες.

Ο Διονύσης Τεμπονέρας, υποστήριξε πως ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ οφείλει, με όρους κοινωνίας κι όχι με κομματικούς όρους, να αναλάβει πρωτοβουλία ανασύνθεσης κι ανασύνταξης στον κατακερματισμένο και πολυδιασπασμένο προοδευτικό χώρο, μέσα από ανοιχτές, δημοκρατικές διαδικασίες πολιτικής και κοινωνικής ώσμωσης, μακριά από ηγεμονισμούς, περιχαρακώσεις κι εσωκομματικές καταγραφές, καταθέτοντας παραλλήλως ένα εναλλακτικό πολιτικό σχέδιο που θα δώσει κυβερνητική προοπτική και διέξοδο.

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο Χάρης Τσιόκας υποστηρίζει πως από τις επόμενες ημέρες οφείλει η αξιωματική αντιπολίτευση να ενισχύσει και να στηρίξει πρωτοβουλίες και διεργασίες που ενθαρρύνουν τη συνάντηση μια πλατιάς κοινωνικοπολιτικής προοδευτικής συμμαχίας, ώστε να αποκατασταθεί η πολυσυλλεκτικότητα και η νικηφόρα εναλλακτική τροχιά του προοδευτικού χώρου.

Σχετικά Άρθρα