Σύμη: Βρέθηκε νεκρός ο παρουσιαστής του BBC- Αποκλείει την εγκληματική ενέργεια η ιατροδικαστής

 Σύμη: Βρέθηκε νεκρός ο παρουσιαστής του BBC- Αποκλείει την εγκληματική ενέργεια η ιατροδικαστής

Ο παρουσιαστής του BBC Μάικλ Μόσλεϊ που ήταν αγνοούμενος για πέντε ημέρες βρέθηκε το πρωί της Κυριακής (9.6.2024) στη Σύμη. Τον άτυχο δημοσιογράφο και παρουσιαστή του BBC, εντόπισε συνεργείο της ΕΡΤ που έκανε ρεπορτάζ μέσα στη θάλασσα σε κοντινή απόσταση από την ακτή.

Bρέθηκε χωρίς τις αισθήσεις του ο παρουσιαστής του ΒΒC, Μάικλ Μόσλεϊ που είχε εξαφανιστεί εδώ και μέρες στη Σύμη. Η σορός του βρέθηκε σε φράχτη στην παραλία της Αγίας Μαρίνας. Mετά από αγωνιώδεις αναζητήσεις ο άτυχος άνδρας εντοπίστηκε όταν οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ επεξεργάστηκαν τα πλάνα που είχαν τραβήξει από την περιοχή έρευνας.

Οι έρευνες διεξάγονταν από ξηρά και θάλασσα και σήμερα είχαν επικεντρωθεί δυτικά της παραλίας της Αγίας Μαρίνας και το σπήλαιο Φρίος, ακριβώς απέναντι από το ομώνυμο νησάκι, μία περιοχή ιδιαίτερα δύσβατη.

Τόσο ο δήμαρχος όσο και το συνεργείο επέβαιναν σε βάρκα και πραγματοποιούσαν συνέντευξη. Ξαφνικά ο οπερατέρ εντόπισε σε πολύ κοντινή απόσταση από την παραλία, σε ένα περιφραγμένο οικόπεδο με πέτρινο φράχτη, κάτι που θύμιζε ανθρώπινη φιγούρα. Με τη βοήθεια της κάμεράς του διαπίστωσε ότι πράγματι επρόκειτο για τη σορό του άτυχου παρουσιαστή του BBC.

Όπως ανέφερε στο Mega αυτόπτης μάρτυρας εργαζόμενος στο μπιτς μπαρ, έρευνες στο σημείο γίνονταν κάθε μέρα, όμως το σημείο στο οποίο βρίσκεται η σορός είναι σαν «λούκι», ένα μίνι χαντάκι, πίσω από τον φράχτη στην παραλία. Αυτό πιθανώς να κατέστησε τη σορό «αόρατη». Ο 67χρονος εντοπίστηκε νεκρός σε βραχώδη περιοχή και σε απόσταση περίπου 10 μέτρων από τη θάλασσα, στην παραλία Αγίας Μαρίνας, όπως φαίνεται και στην παρακάτω φωτογραφία. Δίπλα του βρέθηκε η ομπρέλα που κρατούσε την ημέρα που εξαφανίστηκε, ενώ στο χέρι του φορούσε ένα ψηφιακό ρολόι. Επιπλέον, ο Μόσλεϊ ήταν ανάσκελα, με το αριστερό χέρι στο στήθος.

«Όπως πέρασα τον φράχτη, μου ήρθε η μυρωδιά, έντονη πολύ, το ρολόι του γυάλιζε από τον ήλιο», είπε αυτόπτης μάρτυρας.

Τα δύο σενάρια

Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, ο παρουσιαστής δεν φαίνεται να είναι χτυπημένος.

Εκτιμάται ότι έφτασε στον τελικό προορισμό του, ωστόσο ενδεχομένως να ζαλίστηκε και να σταμάτησε για να ξεκουραστεί αλλά εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών να ξεψύχησε.

Ωστόσο, ένα δεύτερο σενάριο αναφέρει ότι δεν αποκλείεται ο παρουσιαστής να παραπάτησε ή να γλίστρησε και να άφησε την τελευταία πνοή του από τη ζέστη. 

Η ιατροδικαστής αποκλείει την εγκληματική ενέργεια, μακροσκοπικά δεν βλέπει χτυπήματα

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ιατροδικαστής σε πρώτη φάση αποκλείει την εγκληματική ενέργεια.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, επειδή είναι προχωρημένη η σήψη, δεν μπορεί να διαπιστώσει αιτία θανάτου μακροσκοπικά, ούτε αν έπεσε από τα βράχια. Δεν μπορεί επίσης να προσδιορίσει χρονικά πότε επήλθε ο θάνατος.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, από το λίγο που μπορεί να διακρίνει, δεν βλέπει χτυπήματα.

Η ιατροδικαστής εκτιμά ότι πιθανότατα ο Μόσλεϊ ένιωσε κάποια έντονη αδιαθεσία και ξάπλωσε μόνος του.

Η ιατροδικαστής, που μεταφέρθηκε μαζί με κλιμάκιο από το γραφείο Εγκληματικών Ερευνών και έφτασαν στο νησί με πλωτό σκάφος από τη Ρόδο για να εξετάσουν τη σορό, έκανε αυτοψία στον χώρο που βρέθηκε ο Βρετανός και ερεύνησε τον χώρο και από ψηλά για να δει αν υπάρχουν ενδείξεις πτώσης.

Η νεκροτομή στη σορό του Μόσλεϊ θα γίνει αύριο στη Ρόδο, για να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια θανάτου. Θα γίνουν ακόμη ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις που θα ρίξουν φως στις συνθήκες κάτω από τις οποίες έχασε τη ζωή του ο Βρετανός.

Ο δήμαρχος Σύμης μίλησε στο Newsbomb.gr και είπε ότι βρέθηκε σε προχωρημένη σήψη.

«Το ρολόι, η μπλούζα αποδεικνύουν ότι είναι αυτός. Φτάνουν τώρα λιμεναρχείο και δυνάμεις. Περιμένουμε την αστυνομία και το λιμενικό να προβούν στον χώρο που ανεβρέθη», λέει χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Σύμης.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που έχει μπροστά του ο δήμαρχος, αναφέρει ότι «κάπου λιποθύμησε»

Ο Dr. Michael Mosley ήταν διάσημος στο Ηνωμένο Βασίλειο. Εκτός από τις εκπομπές και τα ντοκιμαντέρ ήταν αυτός που εφηύρε τη διαλειμματική νηστεία 5:2 αρκετά διαδεδομένη στη Βρετανία. Ήταν τακτικός συνεργάτης στην «ναυαρχίδα» της πρωινής ζώνης του ITV “This Morning” αλλά και σε άλλες εκπομπές του BBC.

Το χρονικό της εξαφάνισης του Μόσλεϊ

Όπως αποδεικνύεται από οπτικά ντοκουμέντα που έχουν στη διάθεσή τους οι Αρχές, ο άνδρας κατάφερε από την παραλία μέσω του μονοπατιού να φτάσει στο χωριό Πέδι, ωστόσο από εκεί ακολούθησε μια άλλη διαδρομή και κινήθηκε προς την Αγία Μαρίνα κι όχι προς τον Γιαλό.

Ο Μόσλεϊ ήταν πατέρας 4 παιδιών και διατηρούσε μία σπουδαία καριέρα ως παρουσιαστής στο BBC.

Η ιατροδικαστική εξέταση αναμένεται με τεράστιο ενδιαφέρον, προκειμένου να διαπιστωθεί η αιτία θανάτου του.

Στη Ρόδο για νεκροψία-νεκροτομή

Αφού πρώτα ληφθούν τα πρώτα στοιχεία όπου εντοπίστηκε ο 67χρονος νεκρός, να μεταφερθεί στην Ρόδο και εκεί θα γίνει η ιατροδικαστική εξέταση για να αποσαφηνιστεί η αιτία θανάτου του.

 Πιθανόν στο νοσοκομείο της Ρόδου για την διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής θα μεταφερθεί το πτώμα του Βρετανού παρουσιαστή Μάικλ Μόσλεϊ, για να διαπιστωθούν τα αίτια που προκάλεσαν τον θάνατό του, ενώ εξετάζεται και η πιθανότητα να μεταβεί στο νησί ιατροδικαστής.

   Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο 67χρονος βρέθηκε στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας σε απόσταση δέκα μέτρων από την παραλία, πάνω σε βράχια. Το πτώμα διέκρινε συνεργείο της ΕΡΤ που βρισκόταν σε πλωτό σκάφος μαζί με τον δήμαρχο της Σύμης, Λευτέρη Παπακαλοδούκα.

   Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Παπακαλοδούκας, «ο 67χρονος, σε αντίθεση με αυτό που εκτιμάτο αρχικά, πως κατευθυνόταν στη χώρα, τελικά φαίνεται πως κινήθηκε προς την Αγία Μαρίνα». Σύμφωνα με τον δήμαρχο, ο άτυχος παρουσιαστής κατάφερε να διασχίσει, σε συνθήκες καύσωνα, όλη την απότομη πλαγιά, αλλά λίγο πριν φτάσει στην παραλία, έπεσε -άγνωστο πώς, ίσως ζαλίστηκε ή σκόνταψε.

   Σημειώνεται πως από το πρωί της Πέμπτης, οπότε και δηλώθηκε επισήμως η εξαφάνισή του από τη σύζυγό του, βρισκόταν σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση για τον εντοπισμό του.

Πώς μετέδωσαν τα βρετανικά ΜΜΕ ότι ο παρουσιαστής του BBC βρέθηκε νεκρός

Τα βρετανικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, από το πρώτο λεπτό της εξαφάνισης του 67χρονου δημοσιογράφου και γιατρού, μετέδιδαν με ανταποκρίσεις από τη Σύμη, βήμα βήμα τις εξελίξεις των ερευνών.

Την είδηση της ανεύρεσης της σορού του άτυχου βρετανού παρουσιαστή, την μετέδωσαν με έκτακτα δελτία και αναρτήσεις.

Αναλυτικά:

BBC

To μεγαλύτερο δίκτυο μεταδόσεων ανά τον κόσμο, το ΒΒC στο δυναμικό του οποίου ανήκε ο άτυχος Μάικλ Μόσλεϊ, σημειώνει στον τίτλο του πως «Βρέθηκε πτώμα στις έρευνες για τον παρουσιαστή».

Guradian

«Μάικλ Μόσλεϊ: Το πτώμα του παρουσιαστή πιστεύεται ότι εντοπίστηκε σε ελληνικό νησί, εκτιμούν οι αρχές».

Mirror

«Τραγικό εύρημα: Βρέθηκε σορός στις έρευνες για την εξαφάνιση του τηλεοπτικού γιατρού Μάικλ Μόσλεϊ σε δίκτυο σπηλαίων που ονομάζεται “Άβυσσος” σε ελληνικό νησί».

SkyNews

«Μάικλ Μόσλεϊ: Βρέθηκε πτώμα στις έρευνες για τον παρουσιαστή στη Σύμη»

Daily Mail

Ο Μάικλ Μόσεϊ, συνεργαζόταν και με την κορυφαία στη Βρετανία on line εφημερίδα, καταγράφοντας με εκτενή ρεπορτάζ κάθε εξέλιξη της έρευνας.

«Βρέθηκε το πτώμα του Δρ Μάικλ Μόσλεϊ: Η αστυνομία έκανε την ανακάλυψη μετά από τεράστια έρευνα για τον γκουρού της υγείας της Mail που εξαφανίστηκε κατά τη διάρκεια περιπάτου στις διακοπές του στο ελληνικό νησί της Σύμης», γράφει σχετικά.

Independent

«Τα σωστικά συνεργεία δήλωσαν ότι βρέθηκε ένα πτώμα στη Σύμη της Ελλάδας, καθώς οι έρευνες για τον Mosley μπήκαν στην πέμπτη ημέρα τους»

Σχετικά Άρθρα