Γαλλία/Απίστευτο περιστατικό: Κρατούμενος πήγε να ψηφίσει με αστυνομική συνοδεία και δραπέτευσε

 Γαλλία/Απίστευτο περιστατικό: Κρατούμενος πήγε να ψηφίσει με αστυνομική συνοδεία και δραπέτευσε

Ένας κρατούμενος στις κεντρικές φυλακές της Αρλ (Bouches-du-Rhône) στη Γαλλία το έσκασε αφού άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα σήμερα για τις ευρωεκλογές σε εκλογικό τμήμα της περιοχής. Ο κρατούμενος «επωφελήθηκε της εποπτευόμενης άδειας» για να πάει να ψηφίσει, είπε μια πηγή από τις φυλακές στο Γαλλικό Πρακτορείο (AFP), επιβεβαιώνοντας πληροφορίες της εφημερίδας La Provence.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της, ο κρατούμενος δραπέτευσε «κατά την έξοδό του από το εκλογικό κέντρο, τη στιγμή που ετοιμαζόταν να επιβιβαστεί στο όχημα», που θα τον μετέφερε πίσω στη φυλακή με συνοδεία. Το περιστατικό συνέβη λίγο πριν τις 10 το πρωί ώρα Γαλλίας

Δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστές λεπτομέρειες σχετικά με το προφίλ του κρατούμενου, που απέδρασε. Η La Provence, ωστόσο, αναφέρει ότι κρατείτο «για αρκετά χρόνια» στη φυλακή της Αρλ, όπου οδηγούνται άτομα που έχουν καταδικαστεί σε μακροχρόνιες ποινές ή που συνιστούν δημόσιο κίνδυνο. «Επωφελήθηκε από την άσκηση των πολιτικών του δικαιωμάτων και δεν είχε το προφίλ ενός ατόμου που θα μπορούσε να επιδιώξει να δραπετεύσει», γράφει επίσης η εφημερίδα.

Έρευνα για τις συνθήκες απόδρασης του κρατούμενου διεξάγει η εισαγγελία του Ταρασκόν.

Σχετικά Άρθρα