Χανιά: Μεγάλες ζημιές από τη πυρκαγιά στο εργοστάσιο ανακύκλωσης (εικόνες)

 Χανιά: Μεγάλες ζημιές από τη πυρκαγιά στο εργοστάσιο ανακύκλωσης (εικόνες)

Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε νωρίς το πρωί της Κυριακής στο εργοστάσιο μηχανικής ανακύκλωσης και κομποστοποίησης της ΔΕΔΙΣΑ στο Ακρωτήρι Χανίων. Η φωτιά εκδηλώθηκε στον χώρο διαλογής των ανακυκλώσιμων απορριμμάτων από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, την ίδια ώρα που στο σημείο υπήρχαν περίπου 1000 κυβικά μέτρα σκουπίδια

Η πυροσβεστική υπηρεσία ενημερώθηκε λίγο μετά τις 5 το πρωί για την πυρκαγιά στο χώρο της ΔΕΔΙΣΑ και άμεσα έσπευσαν στο σημείο ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής με 26 πυροσβέστες και 11 οχήματα.

Μετά από πολλή προσπάθεια η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο ενώ δυνάμεις της πυροσβεστικής θα παραμείνουν στο εργοστάσιο όλη την ημέρα για πρόληψη τυχόν αναζωπύρωσης της πυρκαγιάς.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις οι ζημιές που προκλήθηκαν είναι πολύ σημαντικές, αν και θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια προκειμένου να συνεχίσει η λειτουργία της διαλογής των απορριμμάτων σε άλλο σημείο του εργοστασίου.

Την πυρκαγιά, όπως αναφέρει ο γενικός διευθυντής της ΔΕΔΙΣΑ Κώστας Πατεράκης αντιλήφθηκε ο φύλακας του εργοστασίου ο οποίος ενημέρωσε τον υπεύθυνο πυρασφάλειας και σήμανε αμέσως συναγερμός.

«Απο ότι έχω πληροφορηθεί απο την πυροσβεστική, η φωτιά ξεκίνησε απο ανακυκλώσιμα υλικά. Εδώ πρέπει να τονίσουμε ότι – όπως έχουμε πει πάρα πολλές φορές – στους κάδους πρέπει να προσέχουμε τι βάζουμε. Οι πολίτες πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. Έχουν συμβεί και άλλα περιστατικά αλλά όχι σε τόσο μεγάλη έκταση» ανέφερε στο Flashnews.gr ο κ. Πατεράκης.

Όπως επεσήμανε η ζημιά που προκλήθηκε στις εγκαταστάσεις φαίνεται να είναι αρκετά μεγάλη και μόλις κατασβεστεί η φωτιά θα γίνει αποτίμηση και άμεσα θα ξεκινήσουν οι εργασίες αποκατάστασης. Στο μεταξύ το εργοστάσιο θα συνεχίσει την κανονική του λειτουργία, καθώς όπως είπε ο Γενικός Διευθυντής της ΔΕΔΙΣΑ, υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις για να συνεχίσει η διαλογή των απορριμμάτων σε άλλο σημείο του εργοστασίου.

Τέλος ευχαρίστησε τους εργαζόμενους στην ΔΕΔΙΣΑ και την Πυροσβεστική υπηρεσία για την άμεση και αποτελεσματική επέμβασή της.

Σχετικά Άρθρα