Εθνική Οδός: Ομαλοποιήθηκε η κίνηση- Ανοιχτά τα διόδια- Πότε θα αποκατασταθεί το πρόβλημα

 Εθνική Οδός: Ομαλοποιήθηκε η κίνηση- Ανοιχτά τα διόδια- Πότε θα αποκατασταθεί το πρόβλημα

Ομαλοποιήθηκε η κίνηση των οχημάτων στην Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την Τροχαία και αυτή την ώρα παρατηρούνται ελάχιστες καθυστερήσεις που προκάλεσε η ανατροπή βυτιοφόρου στο ύψος του Ισθμού, το βράδυ της Παρασκευής (07/06).

Όπως επισημαίνεται από την Τροχαία, οι πολίτες μπορούν να μετακινούνται προς Κόρινθο σύμφωνα με τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που ισχύουν και ακολουθώντας τις οδηγίες των τροχονόμων.

  • Ανακοίνωση τροχαίας: «Η κίνηση των οχημάτων στη νέα εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου έχει ομαλοποιηθεί και παρατηρούνται ελάχιστες καθυστερήσεις. Οι πολίτες μπορούν να μετακινούνται προς Κόρινθο συμφωνά με τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που ισχύουν και ακολουθώντας τις οδηγίες των ρυθμιστών τροχονόμων».

Νωρίτερα, εστάλη μήνυμα του 112 το οποίο προειδοποιούσε για μεγάλες καθυστερήσεις και έντονη κυκλοφοριακή συμφόρηση στην Ολυμπία Οδό, ωστόσο πλέον οι καθυστερήσεις που παρατηρούνται είναι ελάχιστες και οι οδηγοί μπορούν να μετακινούνται κανονικά στο ρεύμα εξόδου προς Κόρινθο από τις 3 λωρίδες κυκλοφορίας που δόθηκαν από το πρωί.

Το μήνυμα του 112:

Σύμφωνα με τις υπόλοιπες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις της τροχαίας, οχήματα και στελέχη της οποίας βρίσκονται παντού κατά μήκος της διαδρομής για να δίνουν οδηγίες.

  • Επισημαίνεται ότι μετά από συνεννόηση του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών με τον παραχωρησιούχο, τα διόδια Ελευσίνας και Ισθμού στο ρεύμα προς Κόρινθο είναι από το πρωί και για όλη τη διάρκεια της ημέρας ανοικτά.

Παράλληλα, τα τεχνικά συνεργεία συνεχίζουν τις εργασίες καθαίρεσης του τμήματος της αερογέφυρας που υπέστη ζημιές από την πυρκαγιά στο βυτιοφόρο, προκειμένου να δοθεί στις επόμενες μέρες στην κυκλοφορία και το ρεύμα προς Κόρινθο που παραμένει κλειστό μετά το ατύχημα, καθώς υπήρχε ζήτημα στατικότητας λόγω των βλαβών από το υψηλό θερμικό φορτίο.

Οι ειδικοί εκτιμούν ότι η γέφυρα θα έχει ως την Κυριακή κατεδαφιστεί και έτσι θα γίνει άρση της αμφιδρόμησης και θα δοθούν στο ρεύμα προς Αθήνα και οι τρεις λωρίδες κυκλοφορίας. Ως την Τετάρτη ωστόσο, θα απομακρύνονται τα μπάζα για να δοθεί και πάλι στην κυκλοφορία το ρεύμα από Αθήνα προς Κόρινθο.

  • Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 60χρονος οδηγός του βυτιοφόρου υποστηρίζει ότι κάτι πάτησε, έσκασε το λάστιχο και το βυτιοφόρο τον τράβηξε αριστερά. Ωστόσο στο συγκεκριμένο σημείο δεν υπάρχουν κάμερες για να επιβεβαιώσουν ή όχι τα λεγόμενά του.

Υπενθυμίζεται ότι μόλις έγινε κατάσβεση της πυρκαγιάς χθες το βράδυ, αμέσως μετά το ατύχημα, στο σημείο βρέθηκε ο Υφυπουργός Υποδομών Νίκος Ταχιάος με κλιμάκιο μηχανικών του υπουργείου για τη διαχείριση της κατάστασης και τα ξημερώματα μετέβησαν στο σημείο ο Υπουργός Χρήστος Σταϊκούρας και ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοίδης.

Σχετικά Άρθρα