Σύμη: Θρίλερ με τον Μάικλ Μόσλεϊ -Τα σενάρια για την εξαφάνισή του

 Σύμη: Θρίλερ με τον Μάικλ Μόσλεϊ -Τα σενάρια για την εξαφάνισή του

Στην περιοχή Πέδι στη Σύμη επικεντρώνονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του παρουσιαστή του BBC, Dr Michael Mosley, ο οποίος αγνοείται από την Τετάρτη (05/06/2024).Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ μια γυναίκα είδε για τελευταία φορά τον παρουσιαστή του BBC, Dr Michael Mosley, να συνομιλεί με έναν ηλικιωμένο άνδρα στην περιοχή Πέδι στη Σύμη.

Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ «στις 14:20 φεύγω από το σπίτι μου να πάω στα δωμάτια και τον βλέπω δίπλα σε κάδους σκουπιδιών να μιλάει με κάποιον, κάπως ηλικιωμένο» περιέγραψε αρχικά. «Ο άλλος που ήταν δίπλα του φορούσε ένα καρό πουκαμισάκι πολύ λεπτό», συνέχισε.

Μάλιστα όπως εξήγησε πρώτα τον είδε και αφού ξεκίνησε η αναζήτησή του και δημοσιοποιήθηκε η φωτογραφία του αντιλήφθηκε ότι τον είχε δει.Αστυνομική πηγή είπε στην Daily Mail ότι «απλώς δεν υπάρχει κανένα ίχνος» του 67χρονου αφότου έφυγε από μια παραλία για να περπατήσει σε ένα παραλιακό μονοπάτι γύρω στη 1:30 μ.μ.«Οποιαδήποτε και κάθε προσπάθεια εντοπισμού του δεν απέφερε κανένα αποτέλεσμα», είπαν, προσθέτοντας ότι είχαν επεκτείνει την έρευνα.

«Εστιάζουμε στην περιοχή του μονοπατιού που πιστεύουμε ότι θα είχε πάρει ο Μάικλ από την παραλία στον Άγιο Νικόλαο μέχρι το Πέδι, αλλά καθώς έχει περάσει πολύς χρόνος από τότε που χάθηκε, επεκτείνουμε την αναζήτησή μας και σε άλλα μέρη του νησί.”

Μια ανάρτηση σε μια τοπική ομάδα στο Facebook, η οποία περιελάμβανε μια φωτογραφία του γιατρού, έγραφε: «Έχεις δει αυτόν τον άνθρωπο; Ξεκίνησε για να επιστρέψει από το St Nick’s περίπου στις 13.30 και δεν κατάφερε να φτάσει σπίτι. Οι φίλοι του ανησυχούν καθώς έχουν περάσει έξι ώρες από την τελευταία φορά που τον είδαν.

Γνωστός για τις εμφανίσεις του στο The One Show και στο This Morning, ο Dr Mosley φαίνεται ότι έκανε διακοπές με τη σύζυγό του Dr Clare Bailey, η οποία σήμανε συναγερμό.

«Μπορεί να γλίστρησε και να έπεσε, ίσως λόγω καρδιακής προσβολής στην πορεία», είπε αστυνομική πηγή στην Daily Mail. «Τίποτα σε αυτή τη φάση δεν μπορεί να αποκλειστεί».

«Αυτή τη στιγμή υπάρχουν τέσσερις αστυνομικοί, οκτώ πυροσβέστες, ένα drone και επτά εθελοντές που συμμετέχουν στην επιχείρηση».

Ο τηλεοπτικός παρουσιαστής φωτογραφήθηκε φορώντας ένα μπλε πουκάμισο με ασορτί cargo σορτς και ένα καπέλο του μπέιζμπολ καθώς ετοιμαζόταν να φύγει από την παραλία στην οποία εθεάθη για τελευταία φορά.

Αγαπημένα πρόσωπα κυκλοφόρησαν τη φωτογραφία παρακαλώντας τον κόσμο να δείξει ενδιαφέρον για τον γκουρού της δίαιτας, αφού δεν επέστρεψε στο εξοχικό του το πρωί της Πέμπτης.

Το χρονικό του θρίλερ στη Σύμη

Ο δημοφιλής Βρετανός είχε έρθει στο όμορφο νησί των Δωδεκανήσων μαζί με την σύζυγό του και παραθέριζαν μαζί με φιλικό τους ζευγάρι. Όλα ξεκίνησαν στις 13.30 χθες το μεσημέρι (5.06.2024) όταν ο Michael Mosley αποφάσισε να μην επιστρέψει με βαρκάκι μαζί με την γυναίκα του από την παραλία του Αγίου Νικολάου στην περιοχή του Μουράγιου, όπου βρίσκεται το κατάλυμά τους.
Έτσι ξεκίνησε με τα πόδια, προκειμένου να διανύσει μία απόσταση περίπου 3,5 χλμ.

Η σύζυγος του έφτασε στο κατάλυμά τους και περίμενε την επιστροφή του γνωστού δημοσιογράφου. Οι ώρες περνούσαν και ο 67χρονος δεν εμφανιζόταν ούτε επικοινώνησε με την οικογένειά του. Η γυναίκα του απελπισμένη δήλωσε την εξαφάνισή του και από εκείνη την ώρα όλο το νησί είναι ανάστατο και τον ψάχνει.

 

«Δεν είναι εύκολο να χαθεί άνθρωπος στη Σύμη»

Ο δήμαρχος του νησιού, Λευτέρης Παπακαλοδούκας μίλησε στην εκπομπή Live News και αποκάλυψε πως πληροφορίες θέλουν τον παρουσιαστή να έφτασε από την παραλία στο Πέδι και μάλιστα να έχει μιλήσει με έναν άνδρα και μια γυναίκα.

«Όλο το νησί είναι ανάστατο. Έχουν βγει οι εθελοντές του νησιού και οι υπηρεσίες και ψάχνουν να τον βρουν. Οι πληροφορίες λένε ότι επέστρεψε από την παραλία, του Αγίου Νικολάου, περπάτησε το μονοπάτι που είναι 10-15 λεπτά και έφτασε στο Πέδι, που είναι κατοικημένη περιοχή», τόνισε χαρακτηριστικά.

«Ο άνθρωπος είχε πάει για μπάνιο και πληροφορίες θέλουν να έχει μιλήσει με μια γυναίκα αφότου έφυγε από την παραλία και άλλες με έναν άνδρα στο Πέδι. Δεν είναι εύκολο να χαθεί άνθρωπος στη Σύμη, νομίζω και κάτι να έπαθε, απο χθες το βράδυ που ψάχνουν και οργώνουν το Πέδι, κάποιο ίχνος θα είχαμε βρει. https://player.glomex.com/integration/1/iframe-player.html?integrationId=eexbs14jwkobpkx&playlistId=v-d1symn1mqe9d

Η παραλία είναι προσβάσιμη με τα πόδια, δεν υπάρχει υψόμετρο. Είμαι σχεδόν σίγουρος πως δεν έχει πάθει κάτι, κάπου θα έχει πάει ο άνθρωπος. Εκτός αν λένε ότι τον είδαν στο Πέδι, ενώ δεν τον είδαν».

Σχετικά Άρθρα