Μίλτος Τεντόγλου: “Ήταν πολύ εύκολο για μένα, έκοψα φόρα για να μην κάνω μεγαλύτερο άλμα”

 Μίλτος Τεντόγλου: “Ήταν πολύ εύκολο για μένα, έκοψα φόρα για να μην κάνω μεγαλύτερο άλμα”

Απόλυτα ειλικρινής ήταν ο Μίλτος Τεντόγλου στις δηλώσεις του μετά τα ο άλμα του στα 8.14μ. και την πρόκρισή του στον τελικό. Ο Έλληνας πρωταθλητής επισήμανε ότι ήταν ένας εύκολος αγώνας γι’ αυτόν, ότι έκοψε φόρα και κατέβασε τα πόδια του για να μην κάνει μεγαλύτερο άλμα και τόνισε ότι στον τελικό θα γίνει μάχη τόσο με τον Εχάμερ όσο και με τον Φουρλάνι. Ο πρώτος πέρασε με άλμα στα 8.41μ. (αποτελεί την κορυφαία επίδοση για φέτος στον κόσμο) και ο δεύτερος με 8.17μ.

Αρχικά, αστειευόμενος σχολίασε τις επιδόσεις τον αντιπάλων του λέγοντας: «Στους προκριματικούς κερδίζει αυτός που είναι πιο κοντά στο όριο πρόκρισης» και πρόσθεσε: «Ήταν ένας εύκολος αγώνας που χρειάστηκε να κάνω ένα αλματάκι».

Μετά το άλμα του χαμογέλασε και εξήγησε που οφειλόταν αυτό το χαμόγελο. «Γέλασα μετά το άλμα γιατί ξεκίνησα και επειδή ήμουν πολύ γρήγορος για ένα άλμα στα 8μ. έκοψα ταχύτητα, όμως παρόλα αυτά σηκώθηκαν καλά και επειδή δεν ήθελα να πάω πολύ μακριά κατέβασα και τα πόδια μου στο τέλος. Ήταν πολύ εύκολο για μένα. Το υποβάθμισα κάπως».

Τόνισε και πάλι ότι δεν του αρέσει η υπερηψωμένη κερκίδα παρότι θα γίνουν μεγάλες επιδόσεις και εξέφρασε την άποψή του ότι θα γίνει μάχη στον τελικό.

Σχετικά Άρθρα