Με δάκρυα στα μάτια ο βασιλιάς Κάρολος και η Καμίλα (εικόνες, vid)

 Με δάκρυα στα μάτια ο βασιλιάς Κάρολος και η Καμίλα (εικόνες, vid)

Ο βασιλιάς Κάρολος και η Καμίλα παρέστησαν την Τετάρτη 5 Ιουνίου, σε μια μεγάλη εκδήλωση μαζί με κορυφαίους πολιτικούς του Ηνωμένου Βασιλείου – ανάμεσά τους και ο πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ – καθώς και βετεράνους του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, για να τιμήσουν τη μνήμη των νεκρών κατά την Απόβαση στη Νορμανδία.

Στην εκδήλωση αυτή, ο βασιλιάς Κάρολος, μάλιστα, έδωσε την πρώτη του δημόσια ομιλία μετά τη διάγνωση του καρκίνου με την Καμίλα να μην μπορεί να συγκρατήσει τη συγκίνησή της. Ο φωτογραφικός φακός μάλιστα κατέγραψε τη βασίλισσα να σκουπίζει τα δάκρυά της, όπως επίσης και τον Κάρολο όταν πήρε τη θέση του μετά την ομιλία του.

Reuters

Ο Βρετανός μονάρχης είπε στο πλήθος: «Οι ιστορίες θάρρους, ανεκτικότητας και αλληλεγγύης που ακούσαμε σήμερα και καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής μας δεν μπορούν παρά να μας συγκινήσουν, να μας εμπνεύσουν και να μας υπενθυμίσουν τι οφείλουμε σε αυτή τη μεγάλη γενιά του πολέμου. Είναι προνόμιό μας να ακούμε αυτή τη μαρτυρία, αλλά ο ρόλος μας δεν είναι καθαρά παθητικός. Είναι καθήκον μας να διασφαλίσουμε ότι εμείς και οι μελλοντικές γενιές δεν θα ξεχάσουμε την υπηρεσία και τη θυσία τους για την αντικατάσταση της τυραννίας με την ελευθερία».

Reuters

Ο Κάρολος, ο οποίος καταχειροκροτήθηκε όρθιος καθώς ανέβηκε στη σκηνή συνοδευόμενος από τη βασίλισσα Καμίλα, έκανε τα πάντα για να παραστεί στις εκδηλώσεις μνήμης καθώς συνεχίζει την θεραπεία του.

Στις εκδηλώσεις, τις οποίες παρουσίαζε η ηθοποιός Έλεν Μίρεν, ο πρίγκιπας Ουίλιαμ διάβασε ένα απόσπασμα από το ημερολόγιο του λοχαγού Άλαστερ Μπάνερμαν, ενός στρατιώτη που συμμετείχε στην Απόβαση στη Νορμανδία και το οποίο απευθυνόταν στη σύζυγό του το πρωί της απόβασης και πρόσθεσε πως ήταν «μεγάλη τιμή» που συμμετείχε στην ημέρα μνήμης και πως «θα θυμόμαστε πάντα αυτούς που υπηρέτησαν».

Σχετικά Άρθρα