Γερμανία: Νέα επίθεση με μαχαίρι σε ακροδεξιό πολιτικό στο Μάνχαϊμ (vid)

 Γερμανία: Νέα επίθεση με μαχαίρι σε ακροδεξιό πολιτικό στο Μάνχαϊμ (vid)

Επίθεση με μαχαίρι δέχθηκε χθες το βράδυ ένας υποψήφιος του ξενοφοβικού κόμματος «Εναλλακτική για τη Γερμανία» (AfD) στο Μανχάιμ της νότιας Φρανκφούρτης.Ο Γερμανός πολιτικός που κατεβαίνει υποψήφιος στις τοπικές εκλογές νοσηλεύεται, οι γιατροί του έκαναν ράμματα και η κατάσταση του δεν εμπνέει ανησυχία, όπως μεταδίδουν τα γερμανικά ΜΜΕ.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του κόμματος AfD, Εμίλ Ζέτσε, το θύμα είναι ο 62χρονος Χάινριχ Κοχ, ο οποίος δέχθηκε επίθεση συνολικά από τρία άτομα, ωστόσο, ένας εξ αυτών τον μαχαίρωσε. Οι άλλοι δύο τράπηκαν σε φυγή, αναφέρει η γερμανική εφημερίδα Bild.

Δείτε βίντεο από τη στιγμή της επίθεσης

Το γερμανικό δίκτυο n-tv αναφέρει χαρακτηριστικά λεπτομέρειες για την χθεσινή επίθεση.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο υποψήφιος του AfD, Χάινριχ Κοχ, είδε στην πλατεία του Μανχάιμ τρεις άνδρες να σκίζουν αφίσες πολιτικών του κόμματός του «Εναλλακτική για τη Γερμανία». Kι όταν έσπευσε προς το μέρος τους, ένας από αυτούς του επιτέθηκε με μαχαίρι. Η αστυνομία έχει συλλάβει τον άνδρα που μαχαίρωσε τον Γερμανό πολιτικό, ωστόσο, μέχρι τώρα, δεν έχει δώσει πληροφορίες για την ταυτότητά του.

Σήμερα οι αρχές του Μανχάιμ επιβεβαίωσαν ότι στη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης, οι άλλοι δύο άνδρες που ήταν μαζί με τον δράστη, έχουν γίνει… καπνός. Ο πολιτικός του AfD εξακολουθεί να νοσηλεύεται.

Εκπρόσωπος του κόμματος «Εναλλακτική για τη Γερμανία» (AfD) έκανε λόγο για επίθεση αριστερών εξτρεμιστών, ωστόσο, η πληροφορία αυτή δεν μπορεί ακόμη να επιβεβαιωθεί.

Σχετικά Άρθρα