Τουρίστας έγραψε με ανεξίτηλο μαρκαδόρο σε αρχαία ρωμαϊκή κατοικία

 Τουρίστας έγραψε με ανεξίτηλο μαρκαδόρο σε αρχαία ρωμαϊκή κατοικία

Ένα χρόνο μετά τον τουρίστα από τη Βουλγαρία που χάραξε τα αρχικά του σε τοίχο του Κολοσσαίου, ακόμα ένας τουρίστας βρέθηκε στο στόχαστρο των Αρχών της Ιταλίας, καθώς έγραψε με μαύρο μαρκαδόρο σε τοίχο αρχαίας ρωμαϊκή κατοικίας στο Herculaneum.

Αυτή τη φορά ένας Ολλανδός που έκανε τις διακοπές του στην Ιταλία βρέθηκε στην ιστορική πόλη Herculaneum, η οποία όπως και η Πομπηία καταστράφηκε από ηφαιστειακή τέφρα. Κατά την περιήγησή του ο 27χρονος τουρίστας άγνωστο για ποιο λόγο αποφάσισε να γράψει με έναν μαύρο και χοντρό μαρκαδόρο σε τοίχο πάνω σε τμήμα τοιχογραφία που έχει διατηρηθεί από την αρχαιότητα.

Οι Carabinieri με ένα δελτίο τύπου που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα, εξήγησαν ότι ο τουρίστας «υπέγραψε» τους τοίχους στην πόλη το βράδυ της Κυριακής. Το domus ήταν μια κατοικία που έμοιαζε με αρχοντικό για οικογένειες στην αρχαιότητα.

«Ένας 27χρονος Ολλανδός, για διακοπές στην Καμπανία, αποφάσισε να αφήσει ένα σημάδι από το πέρασμά του, γράφοντας με μαρκαδόρο στους αρχαίους τοίχους ενός σπιτιού που επιβίωσε από τις στάχτες του Βεζούβιου», αναφέρεται στην ανακοίνωση της αστυνομίας.

«Μια υπογραφή, με μαύρο μαρκαδόρο, και ήταν ανεξίτηλη» πρόσθεσε.

«Ο άνδρας αναγνωρίστηκε αμέσως και αναφέρθηκε για φθορές και κηλίδες καλλιτεχνικών έργων» σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Ο Ιταλός υπουργός Πολιτισμού Τζενάρο Σαντζουλιάνο είπε στο Facebook ότι ο ύποπτος τιμωρήθηκε για «καταστροφή και την οξείδωση του έργου τέχνης».

Πηγή: newsit.gr

Σχετικά Άρθρα