Κασσελάκης: “Δεν έχουμε κρυφά κονδύλια όπως η ΝΔ -Να απαντήσει για τα δάνεια της” -Τι είπε για το πόθεν έσχες

 Κασσελάκης: “Δεν έχουμε κρυφά κονδύλια όπως η ΝΔ -Να απαντήσει για τα δάνεια της” -Τι είπε για το πόθεν έσχες

Να ανοίξει την ηλεκτρονική πλατφόρμα για το Πόθεν Έσχες άμεσα, κάλεσε εκ νέου τον πρωθυπουργό ο Στέφανος Κασσελάκης μιλώντας στο δελτίο του Αντ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου. Αναφέρθηκε επανειλημμένως στην πλατφόρμα ρωτώντας για ποιο λόγο είναι κλειστή και τόνισε ότι λείπουν δύο χρόνια, οι χρήσεις 2022 και 2023 και υπαινίχθηκε ότι σε αυτό το διάστημα, προστέθηκαν ακίνητα στην περιουσία του πρωθυπουργού.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ρωτήθηκε για το θέμα που έχει προξενήσει έντονη πολιτική αντιπαράθεση και σημείωσε πως θεωρεί ότι το ζήτημα του πόθεν έσχες του αναδείχθηκε από «μίντια» σε διατεταγμένη υπηρεσία και από υπουργούς και τον πρωθυπουργό.

Πάντως, αυτή τη φορά σημείωσε ότι έχει όλα τα έγγραφα για να τα καταθέσει εφόσον ανοίξει η πλατφόρμα.

Ειδικότερα όταν ο δημοσιογράφος παρατήρησε πως αυτό που παρουσίασε είναι η κατά δήλωσή του περιουσιακή κατάσταση και όχι πόθεν έσχες το οποίο χρειάζεται έγγραφα που την αποδεικνύουν απάντησε πως «τα έχω όλα, με χαρά να τα παρουσιάσουμε. Ας ανοίξει ο πρωθυπουργός τώρα την ηλεκτρονική πλατφόρμα για το Πόθεν Έσχες να τα παρουσιάσω όλα».

Ερωτηθείς για την κριτική της ΝΔ ότι παραβίασε το νόμο, που μάλιστα ήταν νόμος του ΣΥΡΙΖΑ, που λέει ότι δεν μπορεί να έχει επιχειρήσεις στην αλλοδαπή ένα πολιτικό πρόσωπο, αντέδρασε λέγοντας πως είναι ο μόνος πολιτικός αρχηγός «στη χώρα της ατιμωρισίας» που παραδέχτηκε την «παρατυπία» του, η οποία όμως στο τέλος της ημέρας δεν επηρεάζει κανέναν Έλληνα πολίτη, «δεν έχει τίποτα μεμπτό».

Για το νόμο του ΣΥΡΙΖΑ, είπε πως «δεν ήταν ένας νόμος που έπρεπε να συνεχίσει να υπάρχει εφόσον η ΝΔ αποφάσισε να βάλει απόδημους στο Επικρατείας». «Πέντε χρόνια κυβερνάει η ΝΔ, γιατί δεν τον άλλαξε» διερωτήθηκε, «θέλει μόνο τις ψήφους των απόδημων».

Πρόσθεσε πως τον νόμο τον έκανε ΣΥΡΙΖΑ «για να μη βγάζουν οι Έλληνες πολιτικοί μαύρα χρήματα στο εξωτερικό» και  «όχι για να μην μπορούν οι απόδημοι να φέρνουν “άσπρα”». Και όσον αφορά αυτή τη συζήτηση, είπε, «τι λύνει στο τέλος της ημέρας στον Έλληνα πολίτη;».

Σε ό,τι αφορά τα δάνεια και τις οφειλές ύψους 1,8 εκατ. ευρώ που εμφανίζονται στην κατάσταση που παρουσίασε είπε πως πρόκειται για μια υποθήκη για το σπίτι στη Νέα Υόρκη «που εξυπηρετείται από τα μισθώματα του σπιτιού» και μέσα σε αυτά τα χρέη υπάρχει κι ένα φοιτητικό δάνειο του συζύγου του για 150.000 δολάρια.

Ο Στέφανος Κασσελάκης ερωτηθείς για τα 2 εκατ. δολάρια που παρουσιάζονται στο Excel ως εισοδήματα, απάντησε πως πρόκειται για την αμοιβή και το μπόνους που έλαβε «για τα 50 εκατ. ευρώ που έβγαλα για τους επενδυτές μου…». Και με αυτά τα χρήματα όπως είπε αγοράστηκε και το σπίτι του 1,8 εκατ. ευρώ στο Κολωνάκι. 

Για τα περιβόητα αστακοκάραβα είπε πως δεν έχει καμία σχέση πλέον με αυτή την επαγγελματική δραστηριότητα, για την οποία υπενθυμίζεται πως έχει δηλώσει ότι έχει αποχωρήσει ήδη από τον Μάρτιο του 2023. 

Πάντως ο κ. Κασσελάκης έκανε πίσω σχετικά με τον χαρακτηρισμό «Αλ Καπόνε» που χρησιμοποίησε χθες (03/06) από τη Θεσσαλονίκη για τον πρωθυπουργό, λέγοντας πως ποτέ δεν αποκάλεσε κατ’ αυτόν τον τρόπο τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Επέμεινε στο θέμα του πόθεν έσχες του Κυριάκου Μητσοτάκη, καλώντας να το καταθέσει για τα δύο έτη που λείπουν.

Και επίσης κάλεσε τη ΝΔ να δώσει απαντήσεις για τα δάνειά της και το πώς τα εξυπηρετεί.

Σχετικά Άρθρα