Τοποθέτησαν πέντε φέρετρα με τη γαλλική σημαία στον πύργο του Άιφελ– Υποψίες για ρωσική ανάμειξη

  Τοποθέτησαν πέντε φέρετρα με τη γαλλική σημαία στον πύργο του Άιφελ– Υποψίες για ρωσική ανάμειξη

Συναγερμός σήμανε στη γαλλική αστυνομία, όταν κάποιοι τοποθέτησαν πέντε φέρετρα καλυμμένα με τη γαλλική σημαία στον Πύργο του Άιφελ, το Σαββατοκύριακο. Κάθε ένα από αυτά έφερε την επιγραφή «Γάλλοι στρατιώτες στην Ουκρανία», γεγονός που εγείρει υποψίες για ρωσική παρέμβαση.

Τρεις άνδρες έχουν τεθεί επίσημα υπό έρευνα, που με βάση τους γαλλικούς νόμους, ισοδυναμεί με απαγγελία κατηγοριών.

Η επιγραφή παραπέμπει στον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, που δεν απέκλεισε την αποστολή δυτικών στρατευμάτων στο Κίεβο, με τη Μόσχα να τον προειδοποιεί ότι είναι επικίνδυνο.

Το περιστατικό σημειώθηκε μετά τις συνομιλίες των υπουργών Άμυνας Γαλλίας και Ουκρανίας, κατά τις οποίες συζητήθηκε το ενδεχόμενο η Γαλλία να στείλει στρατιωτικούς εκπαιδευτές στην Ουκρανία για να εκπαιδεύσουν τις δυνάμεις της.

Οι Γάλλοι ντετέκτιβ ερευνούν τις σχέσεις μεταξύ ενός από τους υπόπτους και του βανδαλισμού του μνημείου του Ολοκαυτώματος στο Παρίσι πριν από μία εβδομάδα, όταν κάποιοι ζωγράφισαν 35 κόκκινα χέρια στο μνημείο, που τιμά τα άτομα που έσωσαν τους Εβραίους από τις διώξεις κατά τη διάρκεια της ναζιστικής κατοχής της Γαλλίας το 1940-44.

Σχετικά Άρθρα