Politico: “Η υπόθεση των Ευρωεκλογών αφορά κυρίως την οικονομία στην Ελλάδα”

 Politico: “Η υπόθεση των Ευρωεκλογών αφορά κυρίως την οικονομία στην Ελλάδα”

«Η υπόθεση των Ευρωεκλογών αφορά κυρίως την οικονομία», επισημαίνει το Politico για την Ελλάδα, ενώ απομένουν έξι ημέρες για την ευρωκάλπη. Μέσω της σχετικής ανάλυσης για το διακύβευμα των Ευρωεκλογών σε κάθε χώρα, το Politico συμπεραίνει ότι οι πολίτες στην ΕΕ ποσώς ενδιαφέρονται για τις κεντρικές πολιτικές των Βρυξελλών και θα ψηφίσουν ρίχνοντας βάρος στα εγχώρια προβλήματα.

«Η ακρίβεια και το κόστος ζωής αποτελεί το κυρίαρχο πρόβλημα για τους Έλληνες ψηφοφόρους, με την αγοραστική δύναμη των πολιτών να είναι πλέον η δεύτερη χειρότερη στην ΕΕ. Το γεγονός αυτό είναι πιθανό να φανεί στην κάλπη για τη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη», επισημαίνεται σχετικά.

«Ο πρωθυπουργός στοχεύει να κρατήσει ως ποσοστό το 33% που έλαβε η ΝΔ στις προηγούμενες Ευρωεκλογές, ποσοστό χαμηλότερο από το 40,5% που πήρε στις τελευταίες εθνικές εκλογές», συμπληρώνει το Politico.

Παράλληλα, στην ανάλυση επισημαίνεται η δημοσκοπική διαφορά μεταξύ της ΝΔ και των κομμάτων της αντιπολίτευσης, αλλά και η ανησυχητική άνοδος κομμάτων και συνασπισμών κομμάτων με δεξιά και ακροδεξιά ρητορική.

Κλείνοντας την αναφορά στην Ελλάδα, το Politico υπογραμμίζει ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη «αναζωπύρωσε την εκρηκτική κατάσταση με τη Βόρεια Μακεδονία», αλλά και την επιλογή του Φρέντι Μπελέρη στο ευρωψηφοδέλτιο «με τον Έλληνα πρωθυπουργό να ελπίζει στην προσέλκυση ψηφοφόρων από τα δεξιά».

Σχετικά Άρθρα