Γερμανία: Ήρωας μετά θάνατον ο αστυνομικός που δολοφονήθηκε -Ήταν δωρητής οργάνων

 Γερμανία: Ήρωας μετά θάνατον ο αστυνομικός που δολοφονήθηκε -Ήταν δωρητής οργάνων

Την περασμένη Παρασκευή, ο αστυνομικός Ρουβέν Λ. τραυματίστηκε σοβαρά όταν ένας αλλοδαπός τον μαχαίρωσε στην πλάτη και τον λαιμό στην κεντρική πλατεία του Μάινχαιμ, νότια της Φρανκφούρτης. Επί τρεις ημέρες χαροπάλευε στην εντατική αλλά τελικά δεν άντεξε. Κι όμως, ακόμη και μετά θάνατον, ο 29χρονος αστυνομικός έσωσε πολλούς ανθρώπους με βαριά νοσήματα. Όπως αποκαλύπτει η γερμανική εφημερίδα Bild, o άτυχος αστυνομικός είχε κάρτα δωρητή οργάνων. Μόλις οι γιατροί διαπίστωσαν ότι ήταν εγκεφαλικά νεκρός, τότε ξεκίνησε η διαδικασία λήψης των οργάνων του, σχολιάζει το δημοσίευμα.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών και η εισαγγελία της Καρλσρούης, ο 29χρονος αστυνομικός απεβίωσε στο νοσοκομείο του Μανχάιμ, όπου βρισκόταν σε τεχνητό κώμα, έπειτα από πολύωρη χειρουργική επέμβαση.

Ο αλλοδαπός είχε καταφέρει πολλαπλά χτυπήματα στον αστυνομικό που προσπάθησε να τον ακινητοποιήσει, τραυματίζοντάς τον στην πλάτη και στον λαιμό. Ο δράστης είχε προηγουμένως τραυματίσει στο πρόσωπο και τον πολιτικό και γνωστό επικριτή του Ισλάμ, Μίχαελ Στουρτσενμπέργκερ, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης του Κινήματος «Pax Europa» σε κεντρική πλατεία του Μανχάιμ.

Ο πολιτικός υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση και αναρρώνει κανονικά.

Σχετικά Άρθρα