Διακοπές/Απαγορευτικό: Πόσο κοστίζουν για μια τετραμελή οικογένεια τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια

 Διακοπές/Απαγορευτικό: Πόσο κοστίζουν για μια τετραμελή οικογένεια τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια

Οι τσουχτερές τιμές στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια δημιουργούν έντονο προβληματισμό στους πολίτες και πολλοί θεωρούν πλέον ένα ταξίδι με πλοίο ως είδος πολυτελείας. «Πριν δυο μήνες για Ρόδο στο κατάστρωμα και πλήρωσα 90 ευρώ. Αυτό το πράγμα δεν αντέχεται» ανέφερε στο OPEN ταξιδιώτης ενώ άλλος πολίτες τόνισε: «Οι διακοπές για τον Έλληνα και τους εργαζόμενους είναι πια είδος πολυτελείας. Και οι μισθοί είναι στο ναδίρ».

Μια τετραμελής οικογένεια για να ταξιδέψει στη Ρόδο με καμπίνα και αυτοκίνητο μετ΄επιστροφής συνολικά θα χρειαστεί 928 ευρώ ενώ με το αεροπλάνο και ένα ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο θα χρειαστεί 494 ευρώ.

Στα 741 ευρώ θα σκαρφαλώσει το κόστος για ένα ταξίδι στη Σαντορίνη με πλοίο μετ’ επιστροφής για τέσσερα άτομα με καμπίνα και αυτοκίνητο. Όταν με το αεροπλάνο και ένα ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο θα είναι κατά 353 ευρώ φθηνότερο το ταξίδι καθώς θα χρειαστεί να πληρώσει η οικογένεια συνολικά 388,59 ευρώ.

Πάντως δεν είναι λίγοι εκείνοι που επιλέγουν τη λύση του εξωτερικού με αεροπλάνο. Για παράδειγμα ένα ταξίδι με πλοίο στην Πάρο για μια τετραμελή οικογένεια και με ένα ΙΧ κοστίζει 633 ευρώ όταν για το Μιλάνο, για την ίδια οικογένεια, το κόστος ανέρχεται στα 463 ευρώ αεροπορικώς.

«Πλέον ο Έλληνας ταξιδιώτης επιλέγει είτε ηπειρωτικούς προορισμούς είτε κοντινούς νησιωτικούς προορισμούς όπου οι τιμές των εισιτηρίων είναι κατά πολύ χαμηλότερες» ανέφερε στο OPEN ο τουριστικός πράκτορας, Δημήτρης Οικονόμου και πρόσθεσε: «Μπορούμε πολύ άνετα να μιλήσουμε για τα νησιά του Αργοσαρωνικού καθώς επίσης και νησιά λιγότερα δημοφιλή όπως η Σκύρος. Αν θέλουμε όμως η τουριστική σεζόν να ανήκει στους Έλληνες θα πρέπει να παρθούν μέτρα».

Σχετικά Άρθρα