Διακαναλική Μητσοτάκη από τα Χανιά: Τα μέτρα, η ακρίβεια και οι αποφάσεις της επόμενης μέρας

 Διακαναλική Μητσοτάκη από τα Χανιά: Τα μέτρα, η ακρίβεια και οι αποφάσεις της επόμενης μέρας

Σήμερα Κυριακή η διακαναλική συνέντευξή του Κυριάκου Μητσοτάκη από την ιδιαίτερη πατρίδα του, τα Χανιά πριν από τις ευρωκάλπες της 9ης Ιουνίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός θα παρουσιάσει την πολιτική της κυβέρνησης για το δημογραφικό. Ένα πλέγμα μέτρων, το οποίο περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, σημαντική ενίσχυση του προγράμματος «Σπίτι μου» για τα νέα ζευγάρια, πρόσθετα μέτρα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχει προκαλέσει το Airbnb στις τιμές των ενοικίων, όπως και αυτοτελή μέτρα για τις τιμές των ενοικίων.

Πρόκειται, όπως λένε κυβερνητικές πηγές, για μια τελευταία πινελιά στον καμβά των ρεαλιστικών, κοστολογημένων και αποτελεσματικών μέτρων που έχουν παρουσιαστεί έως τώρα στην καμπάνια της Ν.Δ. και αναδεικνύουν και την ευρωπαϊκή διάσταση των προβλημάτων.

Παράλληλα, με σύμμαχο τα καλά προχθεσινά νέα από το μέτωπο της ακρίβειας, που ήρθαν από τη Eurostat (ο πληθωρισμός στην Ελλάδα υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο μετά τον Σεπτέμβριο του 2021, στο 2,3%, με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο να ανεβαίνει στο 2,6% και την Ελλάδα να έχει για τον Μάιο τον έκτο χαμηλότερο πληθωρισμό στην ευρωζώνη), και με ένταση των ελέγχων, η κυβέρνηση και το υπουργείο Ανάπτυξης αρχίζουν και βλέπουν… φως στο τούνελ της ακρίβειας.

Το κυβερνητικό επιτελείο, έχοντας στη διάθεσή του σειρά δημοσκοπικών δεδομένων, φέρεται να έχει καταλήξει σε ορισμένα βασικά συμπεράσματα, τα οποία θα είναι και «οδηγός» για την τελευταία και κρίσιμη εβδομάδα.

  • Ο στόχος του 33%+ θεωρείται εφικτός.
  • Η τακτική της ασυγκράτητης και ανεύθυνης παροχολογίας, που έχει έρεισμα μόνο στα λεφτόδεντρα και ακολούθησε ο Στ. Κασσελάκης, γίνεται μπούμερανγκ, στερώντας του κι άλλη αξιοπιστία.
  • Η προσπάθεια δημιουργίας αντικυβερνητικού μετώπου διελύθη εις τα εξ ων συνετέθη, λόγω των σοβαρών πολιτικών διαφορών που υπάρχουν στο ούτως ή άλλως ετερόκλητο αντιπολιτευτικό φάσμα.
  • Δεν υπάρχουν στοιχειώδεις προϋποθέσεις ώστε να αμφισβητηθεί η πολιτική κυριαρχία της Ν.Δ.
  • Η ναρκισσιστική συμπεριφορά του Στ. Κασσελάκη σε συνδυασμό με την άγνοια του για στοιχειώδη αλλά σοβαρά θέματα δεν έχει ενοχλήσει μόνο τους εναπομείναντες αριστερούς στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και πολίτες οι οποίοι είχαν μπει στον πειρασμό της «δοκιμής» του.
  • Οι όποιες μετεκλογικές εξελίξεις θα υπάρξουν και θα οδηγήσουν σε διασπάσεις και ανακατατάξεις, αφορούν αποκλειστικά και μόνο την αντιπολίτευση.

Παράλληλα ο Κ. Μητσοτάκης φέρεται να έχει πάρει τις αποφάσεις του για την επόμενη μέρα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός θα προχωρήσει σχετικά άμεσα σε ανασχηματισμό, θέλοντας να δείξει γρήγορα αντανακλαστικά ως προς την κατανόηση και τον σεβασμό στο εκλογικό αποτέλεσμα της 9ης Ιουνίου. Υπάρχουν υπουργοί και υφυπουργοί οι οποίοι, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν έχουν ικανοποιήσει με τις επιδόσεις τους το Μ. Μαξίμου. Ενώ εκκρεμεί και η ανασύνθεση του «νέου Μ. Μαξίμου», με την προσθήκη νέων προσώπων σε κρίσιμους ρόλους στο νέο επιτελικό κράτος. Οι εισηγήσεις τις οποίες δέχεται ο πρωθυπουργός, να αφήσει για τον Σεπτέμβριο τον ανασχηματισμό, φαίνεται πως δεν βρίσκουν ευήκοα ώτα.

  • Δεδομένης της πολιτικής αποδόμησης του αφηγήματος των «λεφτόδεντρων», συνεργάτες του πρωθυπουργού περιμένουν από την Κουμουνδούρου μια ρετουσαρισμένη επίθεση και είναι έτοιμοι να θέσουν μετ’ επιτάσεως ένα θέμα που αφορά τον ίδιο τον Στ. Κασσελάκη,

Το θέμα που τίθεται ήδη, αλλά θα τεθεί με ιδιαίτερη έμφαση, είναι το πόθεν έσχες του Στ. Κασσελάκη. Οχι μόνο γιατί δεν το έχει δώσει στη δημοσιότητα πριν από τις εκλογές, όπως έχει δεσμευτεί. Κυρίως για να μη συνεχίσει να κρύβεται πίσω από αδύναμες δικαιολογίες, οι οποίες άλλοτε οδηγούν σε έναν βαθύπλουτο 35άρη κι άλλοτε σε έναν νεόπλουτο των τελευταίων 2 χρόνων. Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν θα ζητηθούν μόνο τα προσωπικά περιουσιακά του στοιχεία, αλλά και του συζύγου του (όπως προβλέπει ο νόμος), αλλά και των ακινήτων του. Έχει προκαλέσει εντύπωση π.χ. η βίλα στις Σπέτσες. Τα μυστήρια με το πόθεν έσχες του Στ. Κασσελάκη έχουν αρκετές πτυχές: αριθμός εταιριών, κατά πόσον υπάρχει μητρική συνδεδεμένη με άλλες εταιρίες, καταθέσεις κ.λπ.

Σχετικά Άρθρα