Λιόσια: Μεταθανάτια τα τραύματα στον ηλικιωμένο – “Τον έκαψα γιατί δεν άντεχα την μυρωδιά”

 Λιόσια: Μεταθανάτια τα τραύματα στον ηλικιωμένο – “Τον έκαψα γιατί δεν άντεχα την μυρωδιά”

Δεν προκύπτουν στοιχεία εγκληματικής ενέργειας μετά την ολοκλήρωση της νεκροψίας-νεκροτομής από την ιατροδικαστή που ανέλαβε την υπόθεση με την απανθρακωμένη σορό 82χρονου στα Άνω Λιόσια.

Η κατάσταση της σορού δυσκόλεψε πολύ τα ευρήματα της εξέτασης, ωστόσο διαπιστώθηκε πως όλες οι κακώσεις είναι μεταθανάτιες και η αποκόλληση άκρων έγινε κατά τη μεταφορά της σορού. Ο χρόνος θανάτου τοποθετείται κάτι παραπάνω από έναν μήνα και όχι τον Φεβρουάριο που ισχυρίστηκε ο συλληφθείς γιος του 82χρονου, πιθανόν λόγω της ψυχολογικής κατάστασης που βρίσκεται.

Στον 59χρονο γιο ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα πλημμελήματα της παρασιώπησης ανεύρεσης νεκρού, της ψευδούς αναφοράς στην αρχή και της παράνομη οπλοκατοχής. Παραπέμφθηκε να δικαστεί στο Αυτόφωρο. Ενδέχεται να ζητηθεί η διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης.

Η Αστυνομία προσήγαγε τον 57χρονο γιο του άνδρα, ο οποίος έμενε μαζί του στο ίδιο σπίτι. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο ηλικιωμένος ήταν νεκρός εδώ και εβδομάδες. Ο γιος του ισχυρίστηκε στις Αρχές ότι τον έκαψε γιατί δεν είχε χρήματα να τον κηδέψει.

Η Αστυνομία κλήθηκε στο σπίτι από γείτονες, καθώς είχε αρχίσει να αναδύεται η δυσοσμία. Την περασμένη Δευτέρα ή Τρίτη, σύμφωνα με μαρτυρίες, ο γιος έκαιγε κάτι στην αυλή του σπιτιού.Μάλιστα, κάποιοι αναφέρουν ότι είχε κληθεί η Πυροσβεστική, αλλά όταν έφτασε, εκείνος την είχε σβήσει και οι πυροσβέστες δεν προέβησαν σε έλεγχο.Σύμφωνα με την ΕΡΤ, μέσα σε κάδο απορριμμάτων κοντά στο σπίτι του 82χρονου βρέθηκαν ανθρώπινα μέλη και συγκεκριμένα κεφάλι και πόδια.

Η πρώτη εκτίμηση του ιατροδικαστή είναι ότι ο θάνατος του ηλικιωμένου έγινε την περίοδο του Πάσχα, ενώ και οι γείτονες ισχυρίζονται πως περίπου τότε είναι και η τελευταία φορά που τον είδαν ζωντανό.

Ο ιατροδικαστής, σύμφωνα με πληροφορίες, εκτιμά πως τα τραύματα στην απανθρακωμένη σορό του ηλικιωμένου είναι μεταθανάτια. Αυτό σημαίνει ότι απομακρύνεται το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας.Ωστόσο, φως στα ακριβή αίτια θανάτου του ηλικιωμένου θα δώσουν οι ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις.

Στην ανατριχιαστική ομολογία του, ο 59χρονος γιος του ηλικιωμένου, αναφέρει, σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές που επικαλείται ο ΑΝΤ1, ότι δεν άντεχε άλλο την μυρωδιά που αναδυόταν από την σορό του πατέρα του και “αναγκάστηκε” να την πυρπολήσει.

Ο γιος φέρεται, σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, να έχει αρνηθεί ότι τεμάχισε την σορό του πατέρα του, η οποία εμφανίζει σημάδια αποκοπής του κεφαλιού και των ποδιών, υποστηρίζοντας ότι όπως μετέφερε την σορό με το στρώμα, μέλη αποκολλούνταν και έφευγαν από τον κορμό του σώματος.

Τελευταία φορά που είδαν τον πατέρα οι γείτονες ήταν το Πάσχα, ενώ έκαναν και λόγο για κάποια φορά που ο ηλικιωμένος τους είχε εκμυστηρευτεί πως τον χτυπούσε ο γιος του.

Δίπλα από το σπίτι υπάρχει ένα εγκαταλελειμμένο κτίριο και οι γείτονες νόμιζαν πως η δυσοσμία προερχόταν από κάποιο νεκρό ζώο. Όταν ένας εξ αυτών μπήκε σε αυτό για να απομακρύνει το ζώο, είδε το στρώμα στην αυλή. Στη συνέχεια ανέβηκαν στην ταράτσα διπλανής πολυκατοικίας και είδαν το καμένο στρώμα με την κουβέρτα και κάλεσαν την Αστυνομία.

Σχετικά Άρθρα