Κασσελάκης:”Δεν θα σκύβω ενοχικά το κεφάλι σε εντολοδόχους του Μαξίμου”-Η επίμαχη συνέντευξη, αντίδραση ΝΔ (vid)

 Κασσελάκης:”Δεν θα σκύβω ενοχικά το κεφάλι σε εντολοδόχους του Μαξίμου”-Η επίμαχη συνέντευξη, αντίδραση ΝΔ (vid)

Όποιος επιθυμεί έναν αρχηγό αξιωματικής αντιπολίτευσης ο οποίος θα σκύβει ενοχικά το κεφάλι μπροστά σε εντολοδόχους του Μαξίμου – στελέχη της ΝΔ που υποδύονται τους αντικειμενικούς δημοσιογράφους, να ξέρει ότι δεν είμαι εγώ αυτός» τονίζει ο Στέφανος Κασσελάκης με αφορμή τη συνέντευξη που έδωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό της Ρόδου Real Voice.

«Έτσι χτίστηκε η προπαγάνδα τόσων χρόνων. Με την Αριστερά να γυρνάει από σεβασμό και το άλλο μάγουλο στη λάσπη ενός αδίστακτου καθεστώτος. Έτσι έγινε το μαύρο – άσπρο. Έτσι διαβρώθηκαν συνειδήσεις. Έτσι το ψέμα νίκησε την αλήθεια» υπογραμμίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και προσθέτει:

«Θα μου πείτε, “μόνος σου θα τα βάλεις με το πανίσχυρο σύστημα προπαγάνδας του Μητσοτάκη;”.

Ναι, είναι η απάντηση. Είμαι αποφασισμένος να σπάσω το απόστημα.

Πέντε χρόνια ήταν αρκετά».

Ρωμανός: Ο εκφραστής του Πολακισμού 2.0 έδειξε σήμερα πως αντιλαμβάνεται την ελευθερία του Τύπου

Επίθεση στον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Ρωμανός. Αφορμή, όσα έγιναν σε συνέντευξη που παραχώρησε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε ραδιοφωνικό σταθμό στη Ρόδο, από την οποία αποχώρησε εκνευρισμένος.

«Μετά το «δεν είσαι λογιστής μου» στον κ. Ευαγγελάτο και τη διακοπή συνέντευξης μόλις ένιωσε να πιέζεται από ερώτηση της κ. Χρηστίδου, ο κ. Κασσελάκης σήμερα έδειξε για μία ακόμη φορά πώς αντιλαμβάνεται την ελευθερία του Τύπου, τον πλουραλισμό και τη Δημοκρατία», αναφέρει στην ανακοίνωση ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ.

Και συνεχίζει: «Αφού επιτέθηκε κατ’ επανάληψη σε δημοσιογράφο τοπικού ραδιοφώνου της Ρόδου, διέκοψε τη συνέντευξη και αποχώρησε εκνευρισμένος επειδή δεν του άρεσαν οι ερωτήσεις. Ο κ. Κασσελάκης αποδεικνύεται για μία ακόμα φορά ο πιο αυθεντικός εκφραστής του Πολακισμού 2.0».

«Ελπίζουμε οι Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα, των οποίων τις εκθέσεις εργαλειοποίησε ο ΣΥΡΙΖΑ συκοφαντώντας τη χώρα και ενορχηστρώνοντας ψηφίσματα εναντίον της, να μην έχουν συνεργάτες στη Ρόδο», αναφέρει σε ειρωνικό ύφος ο κ. Ρωμανός και καταλήγει: «Σε κάθε περίπτωση, αναμένουμε με ενδιαφέρον τις αντιδράσεις των υποψήφιων ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που έχουν επιδείξει διαχρονικά τόση «ευαισθησία» σε ζητήματα ελευθερίας του Τύπου, φτάνοντας εσχάτως στο σημείο να ζητούν και κόψιμο ευρωπαϊκών κονδυλίων! Δυστυχώς το θράσος, η υποκρισία και η αλαζονεία δεν έχουν όριο».

ΣΥΡΙΖΑ: Καταιγισμός προσβολών από δημοσιογράφο σε “διατεταγμένη υπηρεσία”

Σκληρή απάντηση στη Νέα Δημοκρατία που επιχείρησε να παραδώσει μαθήματα ελευθερίας του Τύπου με αφορμή συνέντευξη που παραχώρησε ο Στέφανος Κασσελάκης σε ραδιοφωνικό σταθμό της Ρόδου δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ αναφέρεται στο «πλούσιο» βιογραφικό της δημοσιογράφου. Όπως σημειώνει η αξιωματική αντιπολίτευση, «ο μεγάλος χορηγός της λίστας Πέτσα και της 107 σειράς παγκόσμιας κατάταξης στην ελευθερία του Τύπου, η Νέα Δημοκρατία, τολμά και σχολιάζει τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ως προς τον τρόπο που αντιλαμβάνεται την ενημέρωση.

Ο Στέφανος Κασσελάκης έχει αποδείξει πως δεν διστάζει να δίνει συνεντεύξεις σε μη φιλικά προς τον ΣΥΡΙΖΑ Μέσα Ενημέρωσης και σε μη προστατευόμενα περιβάλλοντα διότι ούτε έχει να φοβηθεί, ούτε έχει να κρύψει τίποτα. Είναι διάφανος σε όλα.

Σε αντίθεση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη που επιλέγει ως επί το πλείστον ασφαλή περιβάλλοντα και οικείους δημοσιογράφους, που ενίοτε τού γράφουν και σημειώματα για να τροφοδοτήσουν την σκέψη του».

Ο ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει ότι ο Στέφανος Κασσελάκης στη ραδιοφωνική συνέντευξη που έδωσε στο ραδιοφωνικό σταθμό της Ρόδου «Real Voice», «μόλις αναφέρθηκε στις περσινές καταστροφικές πυρκαγιές που έπληξαν τη Ρόδο -κατάσταση που βίωσε με επιτόπια επίσκεψή του- και στις ευθύνες της κυβέρνησης δέχτηκε καταιγισμό προσβολών σε πρωτόγνωρο τόνο και ύφος από δημοσιογράφο σε “διατεταγμένη υπηρεσία”, που πέρυσι το καλοκαίρι ‘διακρίθηκε’ για τις ανταποκρίσεις της που ανέφεραν ότι όλα καλώς κυλούν στο πολύπαθο νησί που καιγόταν για 14 ημέρες.

Ως εξ συμπτώσεως πρόκειται για πρώην υποψήφια περιφερειακή σύμβουλο και νυν διευθύντρια του Γραφείου Τύπου της Περιφέρειας Δωδεκανήσων και Διευθύνουσα Σύμβουλο στην Αναπτυξιακή Εταιρεία Δωδεκανήσου «ΑΝΔΩ ΑΕ». Δηλαδή τρία σε ένα… Η διαπλοκή της ΝΔ στο μεγαλείο της!»

Όσον αφορά τώρα στην ουσία της συνέντευξης, ο ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει ότι «είναι προφανές ότι για την διετή καθυστέρηση της καταβολής του μεταφορικού ισοδύναμου στους νησιώτες, αλλά και για την άρνηση της κυβέρνησης Μητσοτάκη να ενσωματώσει το άρθρο 104 της Ευρωπαϊκής Οδηγίας 542/2022 για τη μείωση του ΦΠΑ κατά 30% στα νησιά μας εδώ και δύο χρόνια (προεκλογική εξαγγελία  της ΝΔ το 2023), δεν ευθύνεται κανένας άλλος πλην του ιδίου κ. Μητσοτάκη, ο οποίος κυβερνά τα τελευταία πέντε χρόνια όσο κι αν θέλουν κάποιοι να το παραβλέπουν!».   

Σε αυτό το πλαίσιο η αξιωματική αντιπολίτευση επισυνάπτει σχετικά screen shots από το πρόγραμμα της ΝΔ και τη σχετική ευρωπαϊκή οδηγία.

Έγγραφο
Έγγραφο
Δημοσίευμα
Καρτέλα για τουρισμό

Η επεισοδιακή συνέντευξη Κασσελάκη στη Ρόδο

Ένταση προκλήθηκε σε ραδιοφωνικό στούντιο της Ρόδου, όπου ο Στέφανος Κασσελάκης παραχωρούσε συνέντευξη, στο πλαίσιο επίσκεψής του στο νησί.Αφορμή στάθηκε το σχόλιο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, ότι δεν υπήρξε στήριξη μέσω διαφημιστικής καμπάνιας πέρυσι, μετά τις φωτιές στο νησί.

Τότε η δημοσιογράφος του ραδιοφωνικoύ σταθμού «Real Voice 99.5», Ρένα Παυλάκη, του επισήμανε ότι δεν έχει σωστή ενημέρωση, διότι υπήρξε ειδική καμπάνια από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και μάλιστα είχε απήχηση σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Ο Στέφανος Κασσελάκης, φάνηκε να μην το γνωρίζει και ζήτησε να του δείξουν την καμπάνια. Έκλεισε με ένα «τέλος πάντων» το σκέλος αυτής συζήτησης, συμπληρώνοντας πως «εμείς θέλουμε να είμαστε χρήσιμοι».

Η κουβέντα πήγε στο θέμα του μεταφορικού ισοζυγίου για τους νησιώτες, για το οποίο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι αποδίδεται με καθυστέρηση στους δικαιούχους. Από τη μεριά της δημοσιογράφου, υπήρξε η επισήμανση ότι η κυβέρνηση Τσίπρα ήταν εκείνη που κατήργησε τον μειωμένο ΦΠΑ στα νησιά.

«Πέντε χρόνια κυβερνάει ο Μητσοτάκης και μου λέτε για τον Τσίπρα και τον Βαρουφάκη;» ήταν η απάντηση του Στέφανου Κασσελάκη. Και τότε ο εκνευρισμός του άρχισε να μεγαλώνει. «Είναι μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη, επειδή ξεκάθαρα δεν επικοινωνούμε», είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ σε άλλο σημείο κατηγόρησε τη δημοσιογράφο για «προπαγάνδα». Η απάντηση της ήταν πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, χθες στο νησί, ήταν με 30 ανθρώπους, με τον Κασσελάκη να την προκαλεί να πάει όπου θέλει μαζί του, «ακόμα και στο γήπεδο για τον Ολυμπιακό, που κόλωσε να έρθει ο πρωθυπουργός και θα δούμε ποιος είναι λαϊκός και ποιος όχι».

«Επειδή έχω να πάω στο αεροπλάνο, πρέπει να φύγω», είπε στη συνέχεια ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. 

Στην επισήμανση ότι προβαίνει σε προσωπικές επιθέσεις εναντίον δημοσιογράφων, είπε ότι αυτό δεν ισχύει και ότι στηρίζει τους δημοσιογράφους και τα τοπικά μέσα.

«Ο Στέφανος Κασσελάκης έδειξε πρωτοφανή για πολιτικό πρόσωπο επιθετικότητα και αγένεια στην προσπάθειά του να καλύψει το πολιτικό του έλλειμμα και την άγνοιά του για τα τοπικά ζητήματα. Επεδίωξε να έχει ένα μονόλογο με γενικότητες αφορισμούς και συνθηματολογία, κενή περιεχομένου, εμποδίζοντας τη δημοσιογράφο να του απευθύνει ερωτήσεις και να πάρει απαντήσεις για το πρόγραμμα του κόμματος ενόψει Ευρωεκλογών», αναφέρει ο σταθμός στο site του.

Σχετικά Άρθρα