Βίντεο-σοκ/Γερμανία: Επίθεση με μαχαίρι στον ακροδεξιό πολιτικό Stuerzenberger

 Βίντεο-σοκ/Γερμανία: Επίθεση με μαχαίρι στον ακροδεξιό πολιτικό Stuerzenberger

Ενοπλος επιτέθηκε με μανία με μαχαίρι στη διάρκεια ακροδεξιάς συγκέντρωσης στην πόλη Mannheim, Γερμανία, σε μια επίθεση που μεταδόθηκε ζωντανά στο YouTube. Το περιστατικό συνέβη ενώ ο αντι-ισλαμιστής Michael Stuerzenberger μιλούσε σε εκδήλωση του Κινήματος Πολιτών Pax Europa (BPE), μιας ομάδας που προειδοποιεί για τον «εξισλαμισμό» της Ευρώπης.

Η εκδήλωση μετατράπηκε σε χάος όταν ένας άνδρας, ντυμένος με σκούρο μπουφάν με κουκούλα και αθλητική φόρμα, επιτέθηκε βίαια στον Stuerzenberger.

Οι θεατές προσπάθησαν να απομακρύνουν τον δράστη, ο οποίος επέστρεψε για δεύτερη φορά να μαχαιρώσει το θύμα του. Η αστυνομία έφτασε γρήγορα στο σημείο, αλλά όχι πριν ο δράστης αφήσει δύο αιμόφυρτα άτομα στο έδαφος. Ένας αστυνομικός προσπάθησε να αφοπλίσει τον δράστη, αλλά τραυματίστηκε από τη λεπίδα. Οι αστυνομικοί τελικά άνοιξαν πυρ, εξουδετερώνοντας τον δράστη.

Η επίθεση αυτή έχει προκαλέσει σοκ στην τοπική κοινότητα και οι αρχές διερευνούν τα κίνητρα του δράστη. Ο Michael Stuerzenberger είναι γνωστός για τις αμφιλεγόμενες απόψεις του και συχνά στοχοποιείται για τις πολιτικές του δραστηριότητες.

Η έρευνα συνεχίζεται για να διαπιστωθούν περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την επίθεση και τις συνθήκες που την περιέβαλαν.

Ο Μίχαελ Στέρζενμπεργκερ ήταν εκπρόσωπος Τύπου της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU) και κατόπιν πρόεδρος του ακροδεξιού κόμματος «Η ελευθερία», το οποίο έχει στο μεταξύ διαλυθεί. Από το 2013 έως το 2022 παρακολουθείτο από το Γραφείο Προστασίας του Συντάγματος της Βαυαρίας επειδή, μεταξύ άλλων, συνέδεε το Ισλάμ με τον φασισμό.

Ο 58χρονος έχει καταδικαστεί δύο φορές, για εξύβριση της αστυνομίας και για υποκίνηση μίσους και υποτίμηση θρησκευτικών διδασκαλιών. Είναι τακτικός αρθρογράφος στο ισλαμοφοβικό μπλογκ «Politically Incorrect» και ακτιβιστής του Κινήματος Πατριωτών Ευρωπαίων Εναντίον της Ισλαμοποιήσης της Δύσης (Pegida).

Σχετικά Άρθρα