Άτυπο μπρα ντε φερ για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς την επομένη των ευρωεκλογών

 Άτυπο μπρα ντε φερ για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς την επομένη των ευρωεκλογών

Ποιος ηγείται της κεντροαριστερας; Με βάση τις δημοσκοπήσεις ο…”κανένας”, ωστόσο τις τελευταίες μέρες Στέφανος Κασσελάκης και Αλέξης Τσίπρας ξεδιπλώνουν τις…”καμπάνιες” τους και για την “επόμενη μέρα” των ευρωεκλογών, με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να επιτίθεται εφ΄ όλης της ύλης στην κυβέρνηση Μητσοτάκη και τον πρώην πρόεδρο και πρώην πρωθυπουργό να δηλώνει “παρών”, αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες με την ιδιότητα του μέλους της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλιου της Ευρώπης υποστηρίζοντας την επιβολή κυρώσεων στο Ισραήλ αν δεν υπάρξει άμεση κατάπαυση πυρός στη Γάζα.

“Είναι ενεργός πολιτικά ο Αλέξης Τσίπρας, ο πρώην πρόεδρος του Κόμματος και πρώην πρωθυπουργός” τόνισε η Βούλα Κεχαγιά και πρόσθεσε “Είναι βουλευτής και συμπορεύεται με τον ΣΥΡΙΖΑ και είναι τιμή μας που υπερασπίζεται τα συμφέροντα του προοδευτικού και αριστερού κόσμου της Ευρώπης από το Συμβούλιο της Ευρώπης, έχοντας και ειδικό ρόλο στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου”.

Αναφερόμενη μάλιστα  στην συζήτηση γύρω από την ηγεσία της Κεντροαριστεράς την “επόμενη ημέρα των ευρωεκλογών” η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για “μια πρόωρη συζήτηση” λέγοντας χαρακτηριστικά “Θα τολμούσα να πω ότι ενδεχομένως να μη χρειάζεται να υπάρχει μια τέτοια συζήτηση ή να μη χρειαστεί να υπάρξει και μετά τις ευρωεκλογές. Αυτή τη στιγμή όλοι κοιτάζουμε τις κάλπες και πως, μιλώντας για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, θα πάει καλύτερα στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου. Γιατί θεωρούμε ότι θα είναι το πρώτο βήμα για να έχουμε μια νικηφόρα πορεία προς τις εθνικές εκλογές, όποτε προκηρυχθούν. Θα είμαστε το πρώτο κόμμα στις εθνικές εκλογές”.

  • Είναι γεγονός πάντως ότι μεταξύ των κ. Κασσελάκη κα Τσίπρα εξελίσσεται ένα άτυπο μπρα ντε φερ σε συνέχεια των όσων συνέβησαν στο πρόσφατο Συνέδριο, με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να εξακολουθεί να κρατα αποστάσεις από τη πρόσφατη ιστορία του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς μιλώντα στο Ertnews και στο Γιώργο Κουβαρά άφησε αιχμές για το 2015.

Απαντώντας στις κατηγορίες του Κ. Μητσοτάκη ότι για μία ακόμη φορά ο ΣΥΡΙΖΑ υπόσχεται “λεφτόδεντρα” και αν εφαρμοστούν οι προτάσεις του η χώρα θα χρεοκοπήσει, ο Στέφανος Κασσελάκης απάντησε “Ξέρω πολύ καλά ότι πολύς κόσμος απογοητεύτηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ το 2015 και εγώ ο ίδιος στο εξωτερικό που ήμουν εκείνη τη χρονιά ήμουν απογοητευμένος, όπως ήμουν επίσης απογοητευμένος από τα χρόνια που είχαν προηγηθεί, στα οποία έβλεπα τον κ. Σαμαρά, τον κ. Βενιζέλο, όλους αυτούς των μνημονίων, οι οποίοι δεν άφησαν τίποτα στο τέλος της ημέρας στη χώρα”.

“Μηδέν ευρώ στον κουμπαρά και ο κόσμος ήταν σε απελπισία. Ο Αλέξης Τσίπρας είπε θα προσπαθήσουμε να επαναδιαπραγματευτούμε τα μνημόνια” σημείωσε πάντως και πρόσθεσε “Ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε τότε αυτό που ήθελε η κοινωνία να κάνει. Υπήρχαν άνθρωποι οι οποίοι πεινούσαν, άνθρωποι που ήταν στα πρόθυρα της αυτοκτονίας. Ήταν 300.000 οικογένειες με δύο γονείς και δύο παιδιά, άνεργοι. ήταν δυόμισι εκατομμύρια άνθρωποι χωρίς ασφάλιση υγείας. Τι έπρεπε να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ; Έπρεπε να κάτσει να χάσουν τη ζωή τους όλοι και μετά να έρθει όποιος έχει χρήματα που έχει κλέψει από το κράτος (…), να αγοράσει τη χώρα στα φτηνά;”.

  • Και τόνισε “Ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε αυτό το οποίο η κοινωνία εκείνη τη στιγμή αισθανόταν ότι έπρεπε να γίνει απέναντι στην Ευρώπη. Έγιναν λάθη, τα είχε παραδεχτεί ο προκάτοχός μου πολλές φορές. Από εκεί και πέρα όμως, άφησε 37 δισεκατομμύρια στα ταμεία. Έχω κατηγορήσει το ύψος του “μαξιλαριού” αυτού, έπρεπε να είναι χαμηλότερο. Το έχω πει αυτό, αλλά αυτό πάει να πει ότι ότι είχε μια έντιμη διακυβέρνηση”.

Προφανώς το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών θα κρίνει και τις εσωκομματικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ και ευρύτερα στην κεντροαριστερά και μέχρι τότε με τον Στέφανο Κασσελάκη μέσω ανάρτησης στα social media να παρακαλεί τους πολίτες “Μην αφήσετε ποτέ πολιτικό να σας συμπεριφερθεί έτσι. Οι πολιτικοί πρέπει να είναι υπηρέτες, όχι Λουδοβίκοι. Αυτήν την αλαζονεία πρέπει να τη σπάσουμε μαζί, την άλλη Κυριακή. Μετά, δεν έχει άλλες εκλογές ως το 2027. Τελευταία ευκαιρία για να τους στείλετε το μήνυμα: Ξεκαβαλήστε το καλάμι!” με αφορμή την απαράδεκτη αντίδραση του Κυριάκου Μητσοτάκη στην αδελφή των διδύμων που σκοτώθηκαν στα Τέμπη όταν εκείνη επιχείρησε να του μιλήσει και τις ύβρεις του Άδωνι Γεωργιάδη σε υγειονομικούς που διαμαρτύρονται, αλλά και το Βασίλη Κικίλια προς τους πυροσβεστες.

Σχετικά Άρθρα