Αλεξανδρούπολη: Φυλάκιση 22 μηνών με αναστολή στον καθηγητή για τη σεξουαλική παρενόχληση μαθήτριας

 Αλεξανδρούπολη: Φυλάκιση 22 μηνών με αναστολή στον καθηγητή για τη σεξουαλική παρενόχληση μαθήτριας

Σε ποινή φυλάκισης 22 μηνών με τριετή αναστολή και χρηματικό πρόστιμο 300 ευρώ καταδικάστηκε πρωτοδίκως ο 46χρονος καθηγητής Γενικού Λυκείου της Αλεξανδρούπολης, ο οποίος συνελήφθη από τις αστυνομικές Αρχές, μετά από καταγγελία 17χρονης μαθήτριας.

Η εν λόγω απόφαση -κατά της οποίας ο καθηγητής σε σχολείο της Αλεξανδρούπολης θα ασκήσει έφεση– αφορά το σύνολο των κατηγοριών που τού είχαν αποδοθεί για διατάραξη λειτουργίας της υπηρεσίας, απειλή και προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο εκπαιδευτικός βρέθηκε το πρωί της Δευτέρας 8 Απριλίου στο προαύλιο του Γυμνασίου στην Αλεξανδρούπολη. Φέρεται να προσπάθησε επανειλημμένα να πλησιάσει την μαθήτρια, η οποία εμφανώς τρομαγμένη ενημέρωσε τη διευθύντριά της για το συμβάν.

Ακολούθως ενημερώθηκε η Ελληνική Αστυνομία και μέσα σε λίγα λεπτά ένα περιπολικό έσπευσε στο Γυμνάσιο, με τους αστυνομικούς να διαπιστώνουν πως ο εν λόγω καθηγητής περιφερόταν στο προαύλιο.

Η μαθήτρια υποστήριξε ότι σε συστηματική βάση παρενοχλούνταν σεξουαλικά από τον συγκεκριμένο καθηγητή, ενώ επιχειρούσε να τη θωπεύσει σε ευαίσθητα σημεία.

Κατέθεσε ότι ο καθηγητής από τον Δεκέμβριο του 2023 ως και τον Μάρτιο του 2024 την θώπευσε δύο φορές στα γεννητικά της όργανα.

Μάλιστα, μία μέρα μετά τη σύλληψή του, είχε στήσει «σόου» μπροστά στους δημοσιογράφους, λέγοντας πως δεν έχει κάνει τίποτα, πως δεν πρέπει να μιλά αλλά να κάνει αφωνία, ενώ είπε και… ένα τραγούδι, στο οποίο οι στίχοι – μεταξύ άλλων – έλεγαν «μου ζητανε να χαμηλώσω τα φτερά».

Σχετικά Άρθρα